Drie nieuwe horecabedrijven in Almere Centrum


Pizza's van De Pizzabakkers zijn vers bereid volgens Romeins recept

Horeca – Drie nieuwe horecabedrijven hebben zich recent gevestigd in Almere Centrum. Het gaat om een nieuwe vestiging van De Pizzabakkers, de Indiaase van Kessariya en plant-based superfoodbedrijf Copper Branch.

Copper Branch serveert gezonde, duurzame gerechten. Op de kaart zijn verschillende burgers, wraps, bowls en salades terug te vinden, maar ook croissants, taartjes, smoothies. Het restaurantconcept richt zich op ontbijt, lunch en diner. Alles is bereid met duurzame ingrediënten en wordt zo gezond mogelijk klaargemaakt met zo weinig mogelijk suikers, transvetten en zout. Copper Branch wil niet alleen liefhebbers van gezond eten bedienen, maar ook fastfoodfans overtuigen dat plantaardig heel lekker kan zijn. De Canadese oprichter van Copper Branch komt bij McDonald’s vandaan en zocht een gezond alternatief. Hij verzamelde een team bestaande uit een chef-kok, een diëtist, een marketeer en een expert op het gebied van duurzaamheid en ontwikkelde met hen het concept voor de keten. Inmiddels zijn er meerdere restaurants in Canada, de Verenigde Staten en Australië. Ondernemers Stephen Nieuwenhuis, voormalig directeur van De Tuinen en Holland & Barrett, haalde samen met zijn vrouw de formule naar Nederland. Almere is na Utrecht en Rotterdam de derde locatie waar Copper Branch een Nederlandse vestiging opent. 

De Pizzabakkers

De Almeerse vrienden Stefano en Giuseppe, beiden geboren in Italië, leerden elkaar kennen als collega’s in een van de vestigingen van De Pizzabakkers. Ze hadden al snel het plan om samen een eigen restaurant te openen en kregen daar binnen de formule de ruimte voor. Bij De Pizzabakkers zijn klanten welkom om lekker te komen lunchen, borrelen of dineren. Op het menu staan ambachtelijke Romeinse pizza’s in verschillende varianten maar ook andere Italiaanse hapjes. Naast het eten kan er gekozen worden uit verschillende soorten prosecco, wijn, Italiaans getinte cocktails, en bieren maar ook frisdranken en andere alcoholvrije opties staan op de kaart.

Kessariya

Bij Kessariya vormen 25 exotische specerijen de basis voor een menu van heerlijke Indiase delicatessen. Veel van de gerechten komen uit de typische Indiase cultuur van streetfood, waarbij gerechten op straat vanuit karretjes worden verkocht. Klanten kunnen kiezen uit kleine snacks en grotere gerechten waaronder samosa’s, smakelijke tandoori, verschillende paneervarianten, pittige en milde curry’s en nog veel meer. De gerechten kunnen in het restaurant zelf worden genuttigd maar ook worden afgehaald of bezorgd. Drijvende kracht achter Kessariya is voormalig piloot Sanjay Sharma die de smaken van de straten in India met zijn restaurant naar Almere brengt.

Bron: Almere Centrum/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

De Pizzabakkers komen met plant-based pizza

Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.

Lees berichtRotterdamse Tres en De Pizzabakkers vinden elkaar

Samenwerking – Restaurant Tres in Rotterdam en De Pizzabakkers gaan een samenwerking aan. De twee totaal verschillende restaurants hebben elkaar gevonden in het ambacht en herkomst van de producten, wat resulteerde in een ‘keuken-take-over’ voor een dag én een culinaire pizza die de hele maand juli bij De Pizzabakkers op het menu staat.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid