Eén op de twintig horecamedewerkers test positief


Horeca – Horecamedewerkers testen relatief vaker positief dan ander beroepsgroepen. Volgens een bericht van BNR Nieuws blijkt maar liefst één op de twintig medewerkers het virus daadwerkelijk te hebben opgelopen. In de laatste week van september zou het zelfs om elf procent te zijn gegaan.

Zorgmedewerkers testen veel gunstiger. Binnen die groep test ongeveer de helft positief. Waarom horecamedewerkers meer positief testen dan andere is niet helemaal te verklaringen. Gedacht wordt aan het feit dat er binnen de horeca relatief veel jonge mensen werken.

De gegevens zijn afkomstig van het RIVM. Naar aanleiding van de cijfers heeft Dick Koerselman, voorzitter van FNV Horecabond, aangegeven dat het verstandig is wanneer horecamedewerkers een mondkapje gaan dragen tijdens het werk. Op steeds meer horecalocaties wordt zowel binnen als buiten mondkapjes gedragen. Ook in de winkels neemt het gebruik toe ondanks dat het gebruik van monkapjes niet verplicht is.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Groeiende zorgen over voldoende horecapersoneel

Onderzoek  - Horecaondernemers hebben grote zorgen over personeelskrapte. Zeker met de lange weekenden met Hemelvaart en Pinksteren voor de deur, vragen horecaondernemers zich af of ze hun gasten wel op de juiste manier kunnen ontvangen door het personeelsprobleem in de sector, maar inzet techniek wordt nog niet gezien als oplossing. Dat laat onderzoek van GROUP7 Professional Community zien.

Lees bericht


Achterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees bericht

Lockdown kost horeca 200 miljoen omzet per week

Analyse – Elke week in harde lockdown kost de horeca circa 200 miljoen euro omzet, zo blijkt uit berekeningen van ABN AMRO. De horeca kampt bovendien met enorme personeelstekorten, waarbij de uitstroom van gekwalificeerd horecapersoneel – als gevolg van de nieuwe gedwongen sluiting – alleen maar groter wordt.

Lees bericht

Sollicitatiefestival bij food district Liemès in The Wall

Personeel – Twaalf geïnteresseerde sollicitanten en zeven ingevulde vacatures. Dat was het resultaat van een feestelijke sollicitatieavond donderdag 14 oktober van food disctrict Liemès in de Utrechtse Wall. Tijens de special inloop avond met hapje, drankje en dj wist het bedrijf vacatures te vervullen voor bediening, barista's, barpersoneel en koks.

Lees bericht


FSIN-voorzitter wil collectieve promotie horecapersoneel

Actie – De hele foodservicesector heeft er mee te maken: gebrek aan personeel. Van afwasser tot chef-kok en van bedienend personeel tot locatiemanager. FSIN-voorzitter Walter Seib heeft tijdens het zomercongres van het Foodservice Instituut Nederland daarom alle aanwezigen opgeroepen om collectief samen te werken om de foodservicesector gezamenlijk te promoten als een aantrekkelijke werkgever.

Lees bericht

Eigenaar van Loetje zoekt meer dan 300 medewerkers

Restaurants - De horecagroep Restaurant Company Europe (RCE), eigenaar van Loetje, heeft forse groeiplannen en is op zoek naar zo’n 300 medewerkers. Vooral met de biefstukkenrestaurantketen Loetje heeft de groep ambitieuze plannen. Jaarlijks moeten er 6 tot 8 restaurants bijkomen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid