Eerste LEON langs de snelweg opent bij TEXACO Honswijck


Honswijck langs de A1 krijgt als eerste tankstation de gezonde fastfoodformule LEON

Petrol – TEXACO Honswijck langs de A1 bij Muiden krijgt de eerste LEON-winkel van Nederland langs de snelweg. De stationslocatie is recent bij de veiling in handen gekomen van EG Retail (Netherlands) BV, onderdeel van EG Group, die sinds dit jaar eigenaar is van de Engelse gezonde fastfoodformule.

LEON telt drie locaties in Nederland, die allemaal geëxploiteerd worden door HMSHost. Dit landelijk opererende horecabedrijf met vestigingen op de luchthavens, treinstations en outletcenters haalde de Britse succesformule in 2016 naar Nederland. Vorig jaar kocht de EG Group de formule.

Assortiment

Het assortiment van LEON bestaat naast diverse salades, uit maaltijden met rundvlees- en kipballetjes, bonen en quinoa. Ook diverse groente- en fruitsmoothies staan op de menukaart, net als muffins voor het ontbijt en porridge pots.

27,5 miljoen euro

TEXACO Honswijck behoort tot de grootste tankstations van Nederland. Na de verbreding van de A1 werd de locatie door BP volledig nieuw neergezet en aanzienlijk vergroot. Na de veiling op 8 september van de huurrechten van 25 tankstations door het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag kwam Honswijck voor het recordbedrag van 27,5 miljoen euro voor 15 jaar in handen van EG Group.

TEXACO

Die start nu op 8 december met de verbouwing van het WildBean Café van BP naar de formule van LEON, de ‘naturally fast food’ keten. Daarnaast wordt er gestart met de bouw van een gloednieuwe Go Fresh bakery en een SPAR shop. Als de verbouwing volgens planning verloopt gaat het tankstation op 22 december open als TEXACO Honswijck.

Bron: @FoodClicks

Tankstation Honswijck zoals het er nu nog uitziet

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

John van der Ent scherpt strategie SPAR verder aan

Formulenieuws – Verder groeien met foodservice, groeien in verkooppunten en investeren in permanente verbetering van de winkels. Dat is de aangescherpte strategie, die SPAR CEO John van der Ent op de formuledag van de gemaksformule deelde met de aangesloten ondernemers.

Lees berichtBP Westervoort opent kwaliteitsshop ’t Ambacht Café

Petrol – Sfeervol en gezelligheid dat moest de tankstationlocatie van onderneemster Danièle Ebben-Tiedink uitstralen. Voor BP-tankstation ‘Het Ambacht’ in Westervoort koos zij voor een geheel eigen shopconcept ’t Ambacht Café met veel lokale leveranciers in een ambiance waar mensen worden verrast en graag verblijven.

Lees bericht

Onbemande tankstations nauwelijks gestegen

Analyse - Het aantal onbemande tankstations is dit jaar nauwelijks verder gestegen. Van de in totaal 4.147 benzinepompen in Nederland, worden er 2.280 zonder shop geëxploiteerd. Dat zijn er 33 meer dan vorig jaar, of te wel 0,1 procent. Bemande locaties zijn met 2 procent licht gedaald. Spectaculaire stijgingen deden zich wel voor bij het aantal (snel)laadpalen en locaties waar CNG, LNG en...

Lees berichtUitrol locaties AH to go en bp eindelijk van start

Petrol – De samenwerking was al aangekondigd en de uitbreidingsplannen ook, maar met de opening van een AH to go in bp Vliete aan de A58 bij Krabbendijke (Zeeland) gaat de samenwerking tussen beide partijen nu eindelijk van start. Het plan is om dit jaar nog eens 14 bp tankstations om te bouwen, gevolgd door ruim 80 bp tankstations in 2022. Hiermee breiden Albert...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid