Eerste LEON langs de snelweg opent bij TEXACO Honswijck


Honswijck langs de A1 krijgt als eerste tankstation de gezonde fastfoodformule LEON

Petrol – TEXACO Honswijck langs de A1 bij Muiden krijgt de eerste LEON-winkel van Nederland langs de snelweg. De stationslocatie is recent bij de veiling in handen gekomen van EG Retail (Netherlands) BV, onderdeel van EG Group, die sinds dit jaar eigenaar is van de Engelse gezonde fastfoodformule.

LEON telt drie locaties in Nederland, die allemaal geëxploiteerd worden door HMSHost. Dit landelijk opererende horecabedrijf met vestigingen op de luchthavens, treinstations en outletcenters haalde de Britse succesformule in 2016 naar Nederland. Vorig jaar kocht de EG Group de formule.

Assortiment

Het assortiment van LEON bestaat naast diverse salades, uit maaltijden met rundvlees- en kipballetjes, bonen en quinoa. Ook diverse groente- en fruitsmoothies staan op de menukaart, net als muffins voor het ontbijt en porridge pots.

27,5 miljoen euro

TEXACO Honswijck behoort tot de grootste tankstations van Nederland. Na de verbreding van de A1 werd de locatie door BP volledig nieuw neergezet en aanzienlijk vergroot. Na de veiling op 8 september van de huurrechten van 25 tankstations door het Rijksvastgoedbedrijf in Den Haag kwam Honswijck voor het recordbedrag van 27,5 miljoen euro voor 15 jaar in handen van EG Group.

TEXACO

Die start nu op 8 december met de verbouwing van het WildBean Café van BP naar de formule van LEON, de ‘naturally fast food’ keten. Daarnaast wordt er gestart met de bouw van een gloednieuwe Go Fresh bakery en een SPAR shop. Als de verbouwing volgens planning verloopt gaat het tankstation op 22 december open als TEXACO Honswijck.

Bron: @FoodClicks

Tankstation Honswijck zoals het er nu nog uitziet

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SPAR mag zich in jubileumjaar Top Employer noemen

Onderzoek - SPAR is, in het jaar dat de convenienceketen 90 jaar bestaat, benoemd tot Top Employer Nederland 2022. Dit is een internationaal erkende onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt door het Top Employers Institute dat organisaties wereldwijd certificeert. Met deze benoeming onderstreept SPAR goed werkgeverschap en kwalitatief HR-management.

Lees bericht


Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht

EG Group opent ‘Texaco foodcourt’ Honselersdijk

Petrol – De opening stond gepland half december, maar dinsdag was het zover; op bedrijventerrein Elsenbosch bij Honselersdijk heeft de EG Group haar nieuwste Texaco-tankstation geopend. Niet als standalone, maar in combinatie met verschillende foodformules. Formules die door de EG Group worden gerund.

Lees berichtDe Splinter en Sligro gaan samen petrolconcepten ontwikkelen

Petrol - Na een uitvoerig tenderproces heeft inkooporganisatie SWO de Splinter uiteindelijk gekozen voor samenwerking met Sligro. Daarmee wordt de samenwerking met de groothandel voortgezet. Daarnaast gaan beide partijen gezamenlijk nieuwe concepten ontwikkelen. De eerste is er al: een koffieconcept in verschillende variaties.

Lees bericht

Broodjesbox opent eerste rijksweglocatie

Petrol – Het Broodjesbox-concept van Jan Knol en Ruud Sievers heeft de eerste locatie geopend aan de snelweg. Het tankstation waarin het shopconcept is gevestigd ligt aan de A32 zuidzijde Shell Dorpshellen, tussen Heerenveen en Wolvega.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid