Efteling-baas Fons Jurgens nieuwe voorzitter van Club van Elf


Fons Jurgens, de nieuwe voorzitter van de Club van Elf / Foto bij: Club van Elf

Benoeming – Fons Jurgens, algemeen directeur van de Efteling, is voorzitter geworden van de Club van Elf. Hij nam het voorzitterschap onlangs over van Mascha Taminiau, directeur van Walibi Holland, die 10 jaar de voorzittershamer in handen had.

De Club van Elf is in het begin van de jaren zeventig ontstaan toen – onder druk van de energiecrisis en de autoloze zondagen – de vooruitzichten voor de dagattractiebedrijven enorm in het gedrang kwamen. Vanuit een protestbijeenkomst in Den Haag ontstond de behoefte bij toenmalige directeuren van grote dagattracties, veelal ook eigenaren, om met elkaar contact te houden. Dit waren toen elf bedrijven. Inmiddels is de groep gegroeid en telt nu 24 leden.

Gelijktijdig met de voorzitterswisseling is ook de positie van penningmeester veranderd. Quinten Luykx, Cluster General Manager van Merlin Entertainments, volgt Bart Siemerink op in deze functie. Tijdens de onlangs gehouden jaarvergadering werd ook officieel afscheid genomen van directeur Kees Klesman.

De leden van de Club van Elf ontvangen jaarlijks rond de 27 miljoen bezoekers in attractieparken, musea, dierentuinen en stadsattracties. Binnen deze leisurelocaties werken meer dan 10.000 medewerkers.

Bron: Club van Elf/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
‘Verruiming sneller dan gepland, maar wel een tenzij’

Coronamaatregelen – Het werd al verwacht, maar is altijd fijn als het wordt bevestigd, maar Nederland gaat sneller open dan verwacht. Per 5 juni kan stap 3 worden doorgevoerd en gaat vrijwel alles weer open. Dat is enkele dagen eerdere dan gepland. Voorwaarde is wel dat iedereen zich aan de basisregels houdt.

Lees bericht

‘Terrassen langer open en doorstroomlocaties open’

Coronamaatregelen – Als de daling verder doorzet in de ziekenhuisopnames dan kunnen er per 19 mei een aantal versoepelingen worden doorgevoerd. Terrassen zouden dan weer langer open kunnen, de doorstroomlocaties mogen hun buitenactiviteiten weer opstarten en sporten voor grotere groepen is dan weer mogelijk.

Lees bericht


‘Attractieparken en dierentuinen werden verrast door testdagen’

Attractieparken - De Nederlandse pretparken en dierentuinen werden gisteren volledig overvallen door de mededeling dat zij onderdeel uitmaakten van de pilot met toegangstesten. De meeste attractie- en dierenparken parken, die onderdeel uitmaken van de test wisten van niets. Dat meldt althans Looopings, een nieuwssite over attractieparken.

Lees bericht

ABN AMRO verwacht dit jaar herstel vrijetijdseconomie

Leisure – De vrijetijdseconomie heeft een ongekend zwaar jaar achter de rug, maar vanaf de tweede helft van dit jaar treedt herstel op. Die verwachting noteert ABN AMRO in Sectorprognose Leisure 2021/2022. Maar zo waarschuwt de bank, het herstel verloopt moeizaam.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid