Eurest chefs koken voor Rotterdammers met kleine beurs


Initiatief – Een aantal koks van cateraar Eurest staan sinds gisteren weer in de keuken. Dagelijks koken zij 200 maaltijden voor Stichting Isaak & de Schittering. Deze Rotterdamse stichting zet zich in voor armoedebestrijding.

Net als veel andere koks in de horeca, zaten ook deze koks van Eurest sinds 13 maart thuis. Normaal gesproken koken zij voor zo’n 700 medewerkers op het hoofdkantoor van Eneco. Desiree Dongelmans, Head of Facility & Real Estate bij Eneco; ‘Bij Eneco bouwen we aan duurzame relaties met onze partners en leveranciers. Dat betekent dat je in tijden zoals deze, waarin leveranciers het moeilijk hebben, met elkaar op zoek gaat naar creatieve oplossingen. Zo ontstond binnen Eneco het idee om de koks toch weer aan het werk te laten gaan door ze te laten koken voor een goed doel. Eurest omarmde dit idee direct.’

Ieder werkdag

Eneco doneert de maaltijden aan Stichting Isaak en de Schittering die ze in haar drie Rotterdamse winkels in voor 0,25 eurocent verkoopt aan mensen die niet zoveel te besteden hebben. Iedere werkdag worden in de bedrijfskeuken van Eneco de maaltijden vers gekookt met verse ingrediënten. Deze week staat onder andere een stampotje met voorjaarsgroente en Mexicaanse enchiladas op het menu. Ook vegetarische maaltijden worden verzorgd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cateraar CIRFOOD introduceert de Twist’d

Catering - CIRFOOD heeft als eerste bedrijfscateraar in Nederland de Twist’d aangeschaft en deze speciaal geïmporteerd. De cateraar  introduceert daarmee een smakelijk en vernieuwend tosti concept waarmee de cateraar ‘het beste van alle werelden aan de gasten kan geven’.

Lees bericht


Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht




Frikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag

Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...

Lees bericht

McDonald’s en Old Amsterdam vinden elkaar opnieuw

Formulenieuws - McDonald’s en Old Amsterdam hebben elkaar gevonden in de samenstelling van twee feestelijke burgers, namelijk de Homestyle Crispy Chicken met Old Amsterdam, die ook in een veggie-variant komt. McDonald’s en Old Amsterdam slaan voor de achtste keer de handen ineen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid