Eurocamp neemt groot deel van Vacansoleil over


Eurocamp heeft nu een aanbod van ruim 45.000 stacaravans in meer dan 430 parken in heel Europa

Overname – European Camping Group (ECG), bekend van het merk Eurocamp, kondigt de strategische overname van een groot deel van de accommodaties van Vacansoleil aan. Hiermee wordt het Europese portfolio flink uitgebreid.

De overname betreft in totaal meer dan 900 stacaravans en 200 safaritenten. Daarmee heeft ECG nu een aanbod van ruim 45.000 stacaravans in meer dan 430 parken in heel Europa.

De activiteiten van Vacansoleil zijn een paar maanden geleden stopgezet, waarna ECG instapte om deze bezittingen over te nemen. Voorheen waren deze verspreid over 100 campings. De strategische aankoop verrijkt het bestaande portfolio van ECG met vier nieuwe campings en een nieuw land als bestemming (Slovenië).

Opluchting

De overname is een opluchting voor campingeigenaren, schrijft Eurocamp, omdat een potentiële leegstand hiermee wordt voorkomen. Stijn Depraetere, Vice President Development and Contracting: “ECG sloot met succes overeenkomsten over de meeste locaties van Vacansoleil. Zo zorgen we dat we deze gewilde bestemmingen blijven aanbieden aan de markt, via onze distributiemerken zoals Eurocamp, Roan en Homair.”

Bron: Eurocamp/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsOmzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht

Samenwerking Van Tol Convenience Food en Xandrion

Samenwerking - Van Tol Convenience Food, conveniencespecialist op het gebied van ei, Italiaanse brood-en pizzaproducten, gaat samenwerken met Xandrion in Ede. Deelnemers aan de inkooporganisatie Xandrion kunnen vanaf 1 januari 2024 besparen op de producten van Van Tol Convenience Food.

Lees bericht

Meer onbemande Omise-shops bij parken Molecaten

Leisure - Molecaten campings en vakantieparken slaat de handen ineen met Omise voor de inzet van onbemande parkshops. De eerste onbemande Shop in hun onderlinge samenwerking werd in de zomer van 2023 geopend op Molecaten Park Waterdunen. Deze draait inmiddels zo succesvol dat beide partijen nu verder gaan samenwerken.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid