Foodindustrie opent deuren voor scholieren vmbo en havo


Branche - In het kader van de Week van de Levensmiddelenindustrie openen dit najaar 28 levensmiddelenfabrieken uit de regio’s Rijnmond, Midden- en Noord-Nederland hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren. Bedrijven die van 7 tot en met 11 november 2016 hun deuren openzetten voor scholieren zijn onder meer Bieze Food Group, Arla Foods, FrieslandCampina, Unilever, Verstegen, SuikerUnie, Koopmans en Royal Smilde. Scholieren kunnen tijdens de Week van de Levensmiddelenindustrie een rondleiding krijgen door een koekjesbakkerij, proeven doen in het lab, persoonlijke gesprekken met technische medewerkers voeren of zelf pizza’s of pepernoten bakken. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de sector biedt. Stimuleren De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) organiseert het initiatief, onder de naam FutureProef, voor de tweede keer om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding te kiezen. “De levensmiddelenindustrie is letterlijk omsloten door stevige muren om voedselveiligheid te borgen”, zegt FNLI directeur Philip den Ouden. “Tegelijkertijd blijft de toestroom van afgestudeerden met een technische achtergrond flink achter, dus we moeten onszelf juist zichtbaar maken. Met FutureProef openen we letterlijk de deuren voor jonge mensen met interesse in techniek. Zodat ze met eigen ogen kunnen zien dat de levensmiddelenindustrie mooie kansen biedt en de kans op een baan in deze sector groot is.” Bron: @FoodClicks Branche - In het kader van de Week van de Levensmiddelenindustrie openen dit najaar 28 levensmiddelenfabrieken uit de regio’s Rijnmond, Midden- en Noord-Nederland hun deuren voor vmbo- en havo-scholieren. Bedrijven die van 7 tot en met 11 november 2016 hun deuren openzetten voor scholieren zijn onder meer Bieze Food Group, Arla Foods, FrieslandCampina, Unilever, Verstegen, SuikerUnie, Koopmans en Royal Smilde. Scholieren kunnen tijdens de Week van de Levensmiddelenindustrie een rondleiding krijgen door een koekjesbakkerij, proeven doen in het lab, persoonlijke gesprekken met technische medewerkers voeren of zelf pizza’s of pepernoten bakken. Door middel van gastlessen, praktijkbezoeken aan fabrieken en andere activiteiten kunnen jongeren op een toegankelijke manier kennismaken met de diverse arbeidskansen die de sector biedt. Stimuleren De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) organiseert het initiatief, onder de naam FutureProef, voor de tweede keer om jongeren te stimuleren een technische of technologische vervolgopleiding te kiezen. “De levensmiddelenindustrie is letterlijk omsloten door stevige muren om voedselveiligheid te borgen”, zegt FNLI directeur Philip den Ouden. “Tegelijkertijd blijft de toestroom van afgestudeerden met een technische achtergrond flink achter, dus we moeten onszelf juist zichtbaar maken. Met FutureProef openen we letterlijk de deuren voor jonge mensen met interesse in techniek. Zodat ze met eigen ogen kunnen zien dat de levensmiddelenindustrie mooie kansen biedt en de kans op een baan in deze sector groot is.” Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FNLI: lastenverhoging remt verduurzaming voedingsmiddelenbedrijven

Industrie - De voorgenomen heffingen en verhoging van de energiebelasting op gas uit het aanvullende klimaatpakket van het demissionaire kabinet werken averechts voor voedingsmiddelenfabrikanten bij de verduurzaming. Dat stelt bracheorganisatie van de voedingsmiddelenindustrie FNLI. Volgens FNLI-directeur Cees-Jan Adema moet de politiek veel meer richten op de uitvoerbaarheid van de gewenste verduurzaming.

Lees bericht


‘Foodpartijen IMVO-convenant boeken flinke vooruitgang’

Monitoring - De partijen van het IMVO-convenant Voedingsmiddelen hebben veel bereikt in het vierde jaar, volgens een SER-bericht. Zo werden wereldwijd 50 experts opgeleid om risicoanalyses op het gebied van mensenrechten uit te voeren. Ook deden dit jaar meer bedrijven mee aan de monitoring, 156 tegenover 119 in het derde jaar.

Lees bericht

Jan Aaltzen Linde nieuwe voorzitter van de AKSV

Benoeming - Jan Aaltzen Linde, Managing Director van Van Geloven, is per 1 januari 2023 benoemd als nieuwe voorzitter van de Algemene Kokswaren- en Snackfabrikanten Vereniging (AKSV). Hij volgt Ronald Prince op die onlangs is benoemd tot voorzitter van de FNLI.

Lees bericht

Ronald Prince van Royal Smilde nieuwe voorzitter FNLI

Benoeming - Ronald Prince (CEO, Royal Smilde) is door het bestuur van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) benoemd tot nieuwe voorzitter van de FNLI. Hij volgt vanaf 1 september 2022 Annemarieke de Haan op, die afscheid neemt als voorzitter van de FNLI vanwege haar nieuwe rol binnen Unilever als General Manager Home Care in Zuidoost-Azië.

Lees bericht


GS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid