‘Foodprofessionals kijken uit naar SIAL Parijs’


De Sial in Parijs wordt altijd druk bezocht door Nederlandse bedrijven en vakprofessionals

Vakbeurzen - Van 15 tot en met 19 oktober is er weer een SIAL, in de Franse hoofdstad Parijs. Door de uitbraak van het coronavirus werd de editie van 2020 geannuleerd. De voorbereidingen voor de editie 2022 zijn nu in volle gang. SIAL event director Audrey Ashworth is vol vertrouwen over het succes van de beurs en weet dat de internationale bezoekers en aanbieders elkaar weer willen ontmoeten.

De SIAL wordt gehouden tegen de achtergrond van een aantal onzekerheden. COVID is nog lang niet overal verdwenen en sommige landen kennen zelfs nog reisrestricties. Hoe de situatie is rondom het virus in het najaar in Europa is ook nog een onzekere factor. Blijft een uitbraak uit dan wordt reizen naar de Franse hoofdstad voor veel landen, maar ook zeker voor een aantal Aziatische landen, veel gemakkelijker. Helemaal wanneer deze landen het virus zelf meer onder controle krijgen. Maar ook de oorlog in Oekraïne levert beperkingen op, met name voor de komst van Russische exposanten, traditioneel ook een grote groep op de beurs.

Fysieke beurs

“Toch is de belangstelling voor de aanstaande editie van SIAL groot,” aldus Ashworth. “Wij kijken al vier jaar uit naar een nieuwe SIAL. Je merkt ook aan mensen dat er behoefte is aan een fysieke beurs. Je leert er mensen door kennen en dat vergemakkelijkt het zakendoen. Persoonlijk contact blijft belangrijk. Echt zakendoen doe je niet digitaal.”

De digitale alternatieven die in de coronaperiode werden bedacht - ook door de SIAL – maken het niet mogelijk om online de producten te voelen, ruiken en proeven. En daar gaat het bij een levensmiddelenbeurs natuurlijk wel om,” aldus Ashworth. “Plezier in eten blijft belangrijk. Dat geldt voor de consument, maar ook voor foodprofessionals”.

Nederlandse deelname

Volgens Ashworth is de belangstelling vanuit Nederland dit jaar extra groot: “Er komen maar liefst 140 Nederlandse bedrijven waarvan 25% nieuwe exposanten. Dat is althans de stand van zaken nu. Maar sommige bedrijven moeten nog beslissen. Na Frankrijk, Italië en Spanje is Nederland het grootste land qua exposanten tijdens de komende SIAL. We zien ook dat er relatief veel innovaties vanuit Nederland worden ingezonden.”

Uitdagingen

Naast de 7.200 exposanten uit 120 landen die op 250.000 m2 beursvloer naar verwachting zo’n 400.000 producten laten zien, biedt SIAL ook dit jaar een uitgebreid inhoudelijk programma waarin trends en ontwikkelingen centraal staan. “Daarin zullen meer dan ooit ook de uitdagingen voor de wereldwijde foodsector aandacht krijgen. Denk aan klimaatverandering, maar ook aan de impact van conflicten op de beschikbaarheid van voedsel voor een nog altijd groeiende wereldbevolking. Vandaar dat ‘Own the change’ het thema van deze SIAL is.”

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sligro-M heropent vernieuwde groothandel in Brussel

Groothandel – Op donderdag 7 december 2023 is de volledig vernieuwde vestiging van Sligro-M in Brussel heropend. De openingshandeling werd gezamenlijk verricht door Laurent Nys (directeur van de vroegmarkt Mabru), Ludivine de Magnanville (voorzitter van de Federatie Horeca Brussel) en Pierre Kral (Sligro-M vestigingsmanager).

Lees bericht


Ook Horeca Expo in Gent ondervindt druk deelnemers

Horecavakbeurzen – Belgisch leukste horecabeurs is zondag van start gegaan. Het aantal deelnemende foodbedrijven aan de Horeca Expo in Gent lag deze editie iets lager dan vorig jaar. Ook duurt de beurs een dag korter. De Horeca Expo, waar de zuidelijke horecaprofessionals komen kijken, proeven en ontmoeten, ondervindt net als andere beurzen de druk bij de deelnemende leveranciers.

Lees bericht

PS in foodservice lanceert app PS Menu Maker

Introductie  – PS in foodservice introduceert een app waarbij het voor de foodprofessional eenvoudig is om de allergene informatie up-to-date te houden. Met de PS Menu Maker-app kunnen chefs en ondernemers eenvoudig en gratis een online kaart maken en de allergeneninformatie ook makkelijk delen met personeel en gasten.

Lees bericht

‘Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen’

Vakbeurzen – De plannen om volgend jaar een nieuwe horecabeurs te starten in Hardenberg zijn positief ontvangen. Beursorganisator Easyfairs en initiatiefnemer van de beurs had al vooronderzoek gedaan naar de nieuwe beurs die eind januari 2024 moet plaatsvinden, maar meldt nu dat er al tientallen inschrijvingen zijn.

Lees bericht


Druk bezochte Sial Parijs bijna op niveau van 2018

Vakbeurzen – Levensmiddelenvakbeurs Sial Parijs heeft de deuren gesloten met een uiterst positief resultaat, laat de organisatie weten. Met meer dan 7.000 exposanten uit 127 landen en 265.000 bezoekers haalde de editie 2022 bijna het niveau van 2018, de beurs voor de pandemie. Terwijl sommige landen nog wel reisrestricties kennen.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid