‘Foodprofessionals kijken uit naar SIAL Parijs’
Vakbeurzen - Van 15 tot en met 19 oktober is er weer een SIAL, in de Franse hoofdstad Parijs. Door de uitbraak van het coronavirus werd de editie van 2020 geannuleerd. De voorbereidingen voor de editie 2022 zijn nu in volle gang. SIAL event director Audrey Ashworth is vol vertrouwen over het succes van de beurs en weet dat de internationale bezoekers en aanbieders elkaar weer willen ontmoeten.
De SIAL wordt gehouden tegen de achtergrond van een aantal onzekerheden. COVID is nog lang niet overal verdwenen en sommige landen kennen zelfs nog reisrestricties. Hoe de situatie is rondom het virus in het najaar in Europa is ook nog een onzekere factor. Blijft een uitbraak uit dan wordt reizen naar de Franse hoofdstad voor veel landen, maar ook zeker voor een aantal Aziatische landen, veel gemakkelijker. Helemaal wanneer deze landen het virus zelf meer onder controle krijgen. Maar ook de oorlog in Oekraïne levert beperkingen op, met name voor de komst van Russische exposanten, traditioneel ook een grote groep op de beurs.
Fysieke beurs
“Toch is de belangstelling voor de aanstaande editie van SIAL groot,” aldus Ashworth. “Wij kijken al vier jaar uit naar een nieuwe SIAL. Je merkt ook aan mensen dat er behoefte is aan een fysieke beurs. Je leert er mensen door kennen en dat vergemakkelijkt het zakendoen. Persoonlijk contact blijft belangrijk. Echt zakendoen doe je niet digitaal.”
De digitale alternatieven die in de coronaperiode werden bedacht - ook door de SIAL – maken het niet mogelijk om online de producten te voelen, ruiken en proeven. En daar gaat het bij een levensmiddelenbeurs natuurlijk wel om,” aldus Ashworth. “Plezier in eten blijft belangrijk. Dat geldt voor de consument, maar ook voor foodprofessionals”.
Nederlandse deelname
Volgens Ashworth is de belangstelling vanuit Nederland dit jaar extra groot: “Er komen maar liefst 140 Nederlandse bedrijven waarvan 25% nieuwe exposanten. Dat is althans de stand van zaken nu. Maar sommige bedrijven moeten nog beslissen. Na Frankrijk, Italië en Spanje is Nederland het grootste land qua exposanten tijdens de komende SIAL. We zien ook dat er relatief veel innovaties vanuit Nederland worden ingezonden.”
Uitdagingen
Naast de 7.200 exposanten uit 120 landen die op 250.000 m2 beursvloer naar verwachting zo’n 400.000 producten laten zien, biedt SIAL ook dit jaar een uitgebreid inhoudelijk programma waarin trends en ontwikkelingen centraal staan. “Daarin zullen meer dan ooit ook de uitdagingen voor de wereldwijde foodsector aandacht krijgen. Denk aan klimaatverandering, maar ook aan de impact van conflicten op de beschikbaarheid van voedsel voor een nog altijd groeiende wereldbevolking. Vandaar dat ‘Own the change’ het thema van deze SIAL is.”
Bron: FoodPersonality/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Anuga Fine Food 2025 wordt grootste editie ooit
Vakbeurzen – In oktober gaat de grootste editie ooit van de Anuga Fine Food van start. De beursorganisatie laat weten dat onder de Anuga-paraplu ruim 4.300 exposanten en 135 landenpaviljoens hun delicatessen, gourmet- en andere levensmiddelen tonen.
Lees berichtPLMA wordt grootste private labelbeurs ooit
Vakbeurzen – De Private Label Manufacturers Association (PLMA) zal van 20 tot en met 21 mei haar grootste World of Private Label International Trade Show organiseren in de RAI Amsterdam Convention Centre. De vakbeurs belooft het grootste privatlabel- event ooit te worden, met een recordaantal exposanten en evenzeer veel retailers en fabrikanten. De beurs heeft daarmee haar positie als belangrijkste ontmoetingsplaats voor de...
Lees berichtHorecaEvenTT blijft vaste waarde in het noorden
Vakbeurzen – De vakbeurs HorecaEvenTT in de WTC Expo in Leeuwarden werd goed bezocht. Traditioneel bezoeken altijd veel horecaondernemers van de Waddeneilanden de vakbeurs en ook die waren deze keer weer aanwezig. De beurs valt verder altijd op door de warme aankleding van de expositieruimte en de verzorgde stands.
Lees berichtKop is er af bij HorecaEvenTT in WTC Expo Leeuwarden
Vakbeurzen - De kop is er af bij HorecaEventt in Leeuwarden in WTC Expo. Bijna 500 exposanten presenteren nog tot en met woensdag hun producten en concepten. De horecabeurs in het noorden trekt traditioneel altijd veel ondernemers van de Waddeneilanden.
Lees berichtJubileumeditie Sial realiseert recordgroei van 8% in bezoek
Vakbeurzen - Meer dan 285.000 professionals uit de hele wereld, die 7.500 exposanten konden bezoeken uit 127 landen op meer dan 270.000 m² beursoppervlakte. De beurs kende een recordgroei van 8% in bezoekers.
Lees bericht60-jarige SIAL Paris komt met speciaal programma
Vakbeurzen – Al meer dan 60 jaar verenigt SIAL Paris professionals van over de hele wereld om de laatste ontwikkelingen in de foodindustrie te bespreken. Als een traditionele ontmoetingsplaats en netwerkevenement, ondersteunt SIAL bedrijven bij het delen van kennis, het opdoen van nieuwe inzichten en het creëren van waardevolle connecties. In 2024 belooft SIAL Paris, die van 19 tot en met 23 oktober wordt...
Lees bericht