Foox, Primera en Spar richten eigen inkoopclub op


Spar richt samen met Foox en Primera een eigen inkooporganisatie op

Inkooporganisatie - Foox, Primera en Spar hebben de Coöperatie Retail Inkoopunie opgericht. Met deze nieuwe inkoopcoöperatie kunnen de partijen onder meer op het gebied van tabak een stevige vuist maken richting de industrie. Dat meldt NSO Retail Magazine.

De tabaksmarkt is door nieuwe wetgeving onderhevig aan veranderingen en dat vraagt van marktpartijen aanpassingen op het gebied van inkoop en logistiek, aldus het brancheblad. Daarnaast staan de marges op tabak al jaren onder druk, en door het reclameverbod wordt de urgentie op betere verdiensten belangrijker. Reden voor Foox, Primera en Spar de koppen bij elkaar te steken, wat geleid heeft tot de oprichting van de Coöperatie Retail Inkoopunie.

Samenwerking

Door samen te werken en groot in te kopen denken de partij- en, die gezamenlijk actief zijn in de tabaks- en gemaksdetail- handel en het petrolkanaal, een krachtige vuist te kunnen maken richting de industrie. Op korte termijn zal de nieuwe Coöperatie Retail Inkoopunie met de tabaksfabrikanten om de tafel zitten om de samenwerking met deze partijen vorm te geven.

Bron: NSO Retail Magazine/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

SPAR winnaar Nationale Franchise Trofee 2023

Verkiezing - SPAR is dinsdag winnaar geworden van de  vakprijs voor franchiseformules. De trofee is een mooie erkenning op het gebied van samenwerking en kwaliteit, aldus SPAR in een reactie. Alleen door de Nederlandse Franchise Vereniging (NFV) erkende formules komen in aanmerking voor de prijs.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid