Eigenaar Smullers Lagardère krijgt Franse steun


De nieuwe Smullers-locatie in Zaandam is nog niet open

Corona – Het media- en winkelbedrijf Lagardère heeft van de Franse overheid een garantie gekregen op een lening van 465 miljoen euro. Het bedrijf exploiteert in Nederland de cafetariaformule Smullers op en rondom de NS-stations.

De steunmaatregel is bedoeld om de economische gevolgen van de coronamaatregelen op te vangen. De steun werd zondag bekend gemaakt  in het Franse staatsblad Journal Officiel.

Mediabedrijf

Lagardère wordt zwaar getroffen door de coronamaatregelen. Het bedrijf heeft naast retailactiviteiten op luchthavens en treinstations, ook verschillende bedrijfsonderdelen als uitgever- en mediabedrijf. Zo is het bedrijf onder meer eigenaar  van uitgeverij Hachette en woordenboekenmaker Larousse. Ook het tijdschrift Paris Match, de krant Le Journal du Dimanche en radiozender Europe 1 vallen onder het concern.

Smullers

In Nederland verzorgt het bedrijf naast enkele mode- en nonfoodwinkels op Schiphol, sinds 1 februari 2019 ook de exploitatie van Smullers. Deze voormalige cafetariaformule van NS Stations wordt momenteel omgebouwd naar een nieuw format. Het tempo waarin dat gebeurt, is vertraagd door alle coronamaatregelen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Klimaat positief eetconcept Natoo opent op Rotterdam CS

Formulenieuws – Formuleorganisatie Lagardère Travel Retail opent op een drietal NS-stations een nieuw klimaat positief foodconcept genaamd Natoo. Dit internationale foodconcept gericht op gezonde voeding opent eerst op Rotterdam CS en daarna op Den Haag CS en Leiden CS. Natoo wordt bestempeld als klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid.

Lees bericht


Vernieuwde Smullers open op Utrecht CS

Formulenieuws – De snackautomaat van de vernieuwde Smullers op Utrecht CS telt maar liefst 128 trekluikjes. De vestiging met de look & feel van het Smullers 2.0-format opende deze week en heeft daarmee een van de grootste automatiekmuren van Nederland.

Lees bericht

Lagardère gaat drie ‘healthy’ Natoo-winkels openen op NS-stations

Reizigersconcept - Lagardère Travel Retail, de Franse winkelorganisatie met verschillende retailformules in Nederland, waaronder cafetariaformule Smullers, opent dit jaar drie winkels met het eigen eetconcept Natoo. Een concept gericht op gezonde voeding in een 110% CO2 klimaat positieve fast-casual eetgelegenheid. De drie geplande locaties komen op de stations Rotterdam CS, Den Haag CS en Leiden CS.

Lees bericht



Smullers krijgt als eerste foodserviceformule het Beter Leven keurmerk

Formulenieuws - Smullers heeft als eerste foodserviceformule in Nederland het Beter Leven keurmerk gekregen. In alle snacks waarin vlees wordt verwerkt, wordt nu alleen nog maar gebruik  gemaakt van minimaal één ster Beter Leven keurmerk kippen- en rundvlees. Het keurmerk werd vandaag overhandigd bij de opening van de nieuwe Smullers-locatie in Eindhoven.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid