Hametha (De Haan) koopt Belgische tankstations Maes


Uitstraling van De Haan tankstations in Nederland

Buitenland – In alle stilte heeft het Nederlandse familiebedrijf Hametha het Belgische familiebedrijf Maes overgenomen. Beide bedrijven exploiteren tankstations. Bij Maes gaat om zo’n 300 tankstations, waarvan 24 locaties een shopconcept hebben onder de naam l’Unique.

De Belgische media laten weten dat er vooralsnog weinig verandert aan het bedrijf Maes en de tankstations. Er zou alleen sprake zijn dat de l’Unique-winkels meer de functie krijgen van buurtwinkels en minder het karakter van tankstationwinkel en dat hun aantal de komende tijd wordt uitgebreid.

Hametha, het moederbedrijf van De Haan Minerale Olien, telt in Nederland zo’n 170 tankstations onder de formule De Haan. In Nederland is het bedrijf bij de tankstations ook actief met de exploitatie van de Tony Streetfood-shopconcepten. Daarnaast test het bedrijf onbemande Tony-shopconcepten. Als Standic is Hametha ook actief in de tankopslag van brandstoffen en chemicaliën.

Bron: De Tijd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘Tango Go Shops’ wil potentieel buurt en passant meer benutten

Petrol – De opening van twee onbemande  ‘Tango Go Shops’ eerder dit jaar zullen in het eerste kwartaal van 2024 worden geëvalueerd. Het bedrijf wil het potentieel van buurtbewoners en passanten nog verder optimaliseren. Dat laat Michael Romijn, Shop Performance Manager bij Tango, weten. De twee locaties zijn dan ongeveer een jaar open en op deze manier zijn ook alle seizoenen...

Lees berichtCoffee Fellows krijgt tweede tankstationlocatie bij ABM

Petrol – Na tankstation De Korte Duinen in Soest opent Achilles Brandstoffen Maatschappij (ABM) een tweede locatie van Coffee Fellows bij een van de tankstations. De Avia Express locatie aan de Fruitsweg in Den Haag wordt ook de tweede locatie van Coffee Fellows in de Hofstad.

Lees bericht

WelkombijKlok over naar De Haan Minerale Oliën

Servicestation – Het bekende Shell-station WelkombijKlok in Hoogeveen wordt verhuurd aan De Haan Minerale Oliën. Volgens eigenaar en BETA-voorzitter Ewout Klok past zijn tankstation qua filosofie het best bij de formule van De Haan. Het tankstation van Klok bestaat dit jaar zestig jaar.

Lees berichtVoortaan seksspeeltjes verkrijgbaar aan de pomp

Petrol – EasyToys en retailorganisatie GemaQ zijn en overeenkomst aangegaan waardoor de sexspeeltjes Van online aanbieder EasyToys voortaan verkrijgbaar zijn bij een aantal tankstations. De komende maanden komen de bestverkochte speeltjes van dit moment in een aantal aangesloten tankstations te liggen verspreid over Nederland. In eerste instantie als pilot voor een halfjaar, maar bij succes wordt de samenwerking landelijke uitgerold.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid