Hans Everse benoemd tot voorzitter Gastronomisch Gilde


Hans Everse / Foto bij: Boefkik

Benoeming - De grootste culinaire vereniging van Nederland, het Gastronomisch Gilde, heeft tijdens de Algemene Ledenvergadering Hans Everse benoemd tot voorzitter. Everse was reeds vice-voorzitter.

Hans Everse volgt in zijn rol als voorzitter de vorig jaar overleden SVH Meesterkok Gerrit Greveling op. Als bestuurslid is Everse al jarenlang betrokken bij het Gastronomisch Gilde. Hij is tevens voorzitter van de vakgroep Koksgilde en eigenaar van Zilt-E Ziltzaam Lekker en Oosterschelder B.V. waarmee hij aandacht voor gezondheid in relatie tot food op de kaart zet.

Jongeren

Waldrik Kremer is benoemd tot secretaris en Hugo Wijbenga als penningmeester. Beiden zijn al sinds lange tijd nauw betrokken bij het Gastronomisch Gilde en vormen samen met Everse het Dagelijks Bestuur. Voor de komende tijd gaat het Gastronomisch Gilde vooral de jongeren centraal plaatsen. Het gilde wil deze groep meer aan de vereniging binden door komend jaar speciale evenementen te organiseren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht



Topchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or

Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.

Lees bericht

Koffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde

Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.

Lees bericht



Nederland plaatst zich voor finale Global Chefs Challenge

Wedstrijd - Nederland heeft zich in Rimini geplaatst voor de finale van de Globals Chefs Challenge in Singapore in 2024. Deze wedstrijden worden georganiseerd door World Association of Chefs Societies (WACS) waar in Nederland het Gastronomisch Gilde bij aangesloten is. Tom Lamers en Tim Hoppe vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid