HOMiES en Gastvrij Rotterdam verlengen samenwerking
Samenwerking - HOMiES, het platform voor foodservice-innovatie, en horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam hebben hun samenwerking met een jaar verlengd. Na een succesvolle editie van het vernieuwde Start-Up Paviljoen, waar 32 jonge bedrijven zich presenteerden, is gezamenlijk besloten dat het initiatief ook in 2026 terugkeert.
Deze verlenging sluit naadloos aan op de groeifase waarin HOMiES zich bevindt, mede mogelijk gemaakt door de recente toetreding van Hemko van Wezel als Managing Partner. Onder zijn leiding gaat HOMiES ook verder bouwen aan een professionele structuur en een completer aanbod voor de sector. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe Foodservice Essentials Training die in ontwikkeling is.
Versnellen
Start-ups lopen allemaal tegen dezelfde vragen aan. “Daarom ontwikkelen we nu een praktische training waarmee we hen helpen versnellen. Precies waar HOMiES voor staat: Professionals in Foodservice helpen in hun groei: voor jou, je team én je bedrijf”, aldus HOMIES-oprichter Mehmet Eser.
Zichtbaar
Robert Melaard, directeur van Gastvrij Rotterdam: “Het Start-Up Paviljoen is gegroeid tot een broedplaats van innovatie. En het leuke is: HOMiES doet dit op zijn eigen creatieve manier. Start-ups zijn hier niet alleen drie dagen zichtbaar op onze beurs, maar worden het hele jaar gevolgd via de persoonlijke verhalen, interviews en programma’s van HOMiES.
Start-ups kunnen voor het Start-Up Paviljoen 2026 kunnen zich aanmelden via foodservicehomies.nl
Bron: HOMIES/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Bidfood blijft tot en met 2028 Founding Partner van Gastvrij Rotterdam
Vakbeurzen - Horecagroothandel Bidfood blijft ook de komende drie jaar nauw verbonden aan Gastvrij Rotterdam. Het bedrijf heeft zijn partnership met de horecavakbeurs verlengd voor de edities tot en met 2028. Bidfood is al sinds de eerste editie in 2013 een vaste pijler onder het evenement.
Lees berichtHOMiES en Interim Food Professionals bundelen krachten
Samenwerking - HOMiES en Interim Food Professionals gaan per 1 januari 2026 een strategisch partnership aan. Samen willen de partijen bouwen aan een sterker netwerk van interim-specialisten in foodservice, gericht op organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke professionals met échte praktijkervaring.
Lees berichtCombigro Helmink Foodservice sluit zich aan bij VHC Groep
Samenwerking - Combigro Helmink Foodservice in Zutphen treedt per 1 januari 2026 officieel toe als volwaardig lid van de VHC Groep. Met deze stap bundelen beide organisaties hun krachten om hun marktpositie te versterken en gezamenlijk te bouwen aan een toekomstbestendige foodserviceorganisatie.
Lees berichtFoodservicemarkt blijft groeien, maar tempo neemt af
Analyse - De Nederlandse foodservicemarkt blijft in 2025 groeien, al vlakt het tempo af. Dat blijkt uit de periodemeting van bureau Foodsteps uit Ede. De komende periode moet duidelijk gaan maken hoe positief het jaar gaat afsluiten.
Lees berichtEerste Tango-locatie met Bakker Bart officieel geopend
Tankstation - In Deventer is de eerste Tango × Bakker Bart-locatie officieel geopend. Het station, dat sinds juli in gebruik is, combineert een volwaardige broodjeszaak die alles biedt wat je van Bakker Bart gewend bent, vers én lekker, met snellaadvoorzieningen voor elektrische auto’s en traditionele tankmogelijkheden.
Lees berichtHOMiES en The Category & Trade Company intensiveren samenwerking
Samenwerking - Foodserviceplatform HOMiES en adviesbureau The Category & Trade Company (CTC) breiden hun samenwerking uit. De twee partijen, sinds eind 2024 strategische partners, gaan vanaf 2026 gezamenlijk trainingen en ontwikkeltrajecten aanbieden voor commerciële teams binnen de foodservicebranche.
Lees bericht
