Horeca en catering blij met verdere verruiming
Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst. De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.
Op social media en uit diverse reacties is op te maken dat bedrijven met de verruiming weer meer mogelijkheden zien. Uiteraard gelden nog altijd de richtlijnen vanuit het RIVM, maar de ruimte die nu is geboden, biedt voldoende gelegenheid om de activiteiten weer op te pakken.
Diverse cateraars zijn deze week weer gestart met hun activiteiten binnen kantoren. Vel van deze kantoren waren de afgelopen weken gesloten, of slechts beperkt open. Uiteraard zijn er bedrijven geweest die helemaal niet zijn gesloten, net zoals er ook bedrijven zijn die tot het einde van het jaar nog dicht blijven. Cateraars voeren wat dat betreft individuele gesprekken over de opstart en de wijze waarop die opstart moet plaatsvinden.
Shifts en voorverpakt
Bij veel bedrijven wordt gewerkt in shifts, al dan niet geregeld met een app. Producten liggen in de meeste gevallen ook voorverpakt in de vitrines om een snelle doorstroming te kunnen waarborgen. Daar waar het qua veiligheid is toegestaan, mag gegeten worden op de werkplek. Anders geldt in veel gevallen het alternatief van lopend of zittend buiten eten.
Bijeenkomsten
Het feit dat bedrijven weer open zijn, maakt het ook weer mogelijk dat er in of rondom de kantoren weer bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. Vooralsnog spreken partijen die zich op dat terrein bezig houden nog niet van ‘een grote storm in aanvragen’, maar er blijkt na een periode van ‘alleen thuiszitten’, toch ook wel weer behoefte aan ‘gezellig samenzijn’.
Nightlife
De verruiming van de bezoekersaantallen geeft ook theaters, bioscopen en andere eet- en drinkgelegenheden meer mogelijkheden. Uitzondering vormen vooralsnog de nachtclubs, feest- en eventlocaties en discotheken. Zij maken zich sterk om de deuren per 1 augustus te heropenen en organiseren vandaag om 12.00 uur een ludieke actie door de deuren open te zetten van hun bedrijf en een muzieknummer te draaien. De lobby voor de sector wordt op dit moment gevoerd onder de noemer ‘Nachtbelang, save the rhythm of the night’, bestaande uit Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Horecabrains. Samen vertegenwoordigen zij alle Clubs & Nightlife in Nederland en pleiten zij voor een vervroegde heropening van de uitgaansscène per 1 augustus.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Grote bedrijfscateraars gaan voor 60% over op plant-based
Catering - ISS, Leo Catering en Sodexo committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door plant-based. Daarmee hebben alle grotere bedrijfscateraars gehoor gegeven aan de wens van Wakker Dier.
Lees berichtSamenwerking KHN en Horeca Vakbeurs Hardenberg
Vakbeurzen - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) regio Overijssel en Horeca Vakbeurs gaan de komende editie samenwerken. De samenwerking richt zich niet alleen op het hebben van een eigen beursstand op de horecabeurs, maar KHN is ook medeorganisator van de Regionale Biertapwedstrijd Overijssel 2025.
Lees bericht‘Mooie resultaten nieuwe bestelzuilen en snackmuren Arena’
Voetbalstadion - De Johan Cruijf Arena test sinds dit jaar een snackmuur en bestelzuilen voor biertjes. Doel is de doorloop snelheid van eten en drinken rondom de wedstrijd versnellen. Onlangs deelde het Amsterdamse voetbalstation zelf de verkoopcijfers.
Lees berichtAd Schaap en Kaj Gorgels starten samen Drippy’s
Horecaconcept - Kaj Gorgels, bekend van YouTube en tv-presentator, start samen met horecaondernemer en CEO van De Beren Ad Schaap en culinair influencer Colin Knopper hamburgerrestaurant Drippy’s. Het horecabedrijf is gevestigd aan het Stadhuisplein in Rotterdam.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtOvername Albron en Hutten succesvol afgerond
Overname - Albron laat weten succesvol de overname van Hutten, branchegenoot in de catering- en hospitalitysector, te hebben afgerond. Volgens de foodservice-organisatie Albron kan het met deze strategische overname haar positie als marktleider uitbreiden, haar dienstenaanbod verder verbreden en meer maatschappelijke impact maken.
Lees bericht