Horeca en catering blij met verdere verruiming


Bedrijfscatering van Hutten / Foto bij: Hutten Catering

Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst. De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.

Op social media en uit diverse reacties is op te maken dat bedrijven met de verruiming weer meer mogelijkheden zien. Uiteraard gelden nog altijd de richtlijnen vanuit het RIVM, maar de ruimte die nu is geboden, biedt voldoende gelegenheid om de activiteiten weer op te pakken.

Diverse cateraars zijn deze week weer gestart met hun activiteiten binnen kantoren. Vel van deze kantoren waren de afgelopen weken gesloten, of slechts beperkt open. Uiteraard zijn er bedrijven geweest die helemaal niet zijn gesloten, net zoals er ook bedrijven zijn die tot het einde van het jaar nog dicht blijven. Cateraars voeren wat dat betreft individuele gesprekken over de opstart en de wijze waarop die opstart moet plaatsvinden.

Shifts en voorverpakt

Bij veel bedrijven wordt gewerkt in shifts, al dan niet geregeld met een app. Producten liggen in de meeste gevallen ook voorverpakt in de vitrines om een snelle doorstroming te kunnen waarborgen. Daar waar het qua veiligheid is toegestaan, mag gegeten worden op de werkplek. Anders geldt in veel gevallen het alternatief van lopend of zittend buiten eten.

Bijeenkomsten

Het feit dat bedrijven weer open zijn, maakt het ook weer mogelijk dat er in of rondom de kantoren weer bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. Vooralsnog spreken partijen die zich op dat terrein bezig houden nog niet van ‘een grote storm in aanvragen’,  maar er blijkt na een periode van ‘alleen thuiszitten’, toch ook wel weer behoefte aan ‘gezellig samenzijn’.

Nightlife

De verruiming van de bezoekersaantallen geeft ook theaters, bioscopen en andere eet- en drinkgelegenheden meer mogelijkheden. Uitzondering vormen vooralsnog de nachtclubs, feest- en eventlocaties en discotheken. Zij maken zich sterk om de deuren per 1 augustus te heropenen en organiseren vandaag om 12.00 uur een ludieke actie door de deuren open te zetten van hun bedrijf en een muzieknummer te draaien. De lobby voor de sector wordt op dit moment gevoerd onder de noemer ‘Nachtbelang, save the rhythm of the night’, bestaande uit Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Horecabrains. Samen vertegenwoordigen zij alle Clubs & Nightlife in Nederland en pleiten zij voor een vervroegde heropening van de uitgaansscène per 1 augustus.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Kabinet verscherpt aantal horecaregels door slechte coronacijfers

Coronamaatregelen – Het kabinet maakt zich zorgen over de toename van het aantal coronabesmettingen en verscherpt daarom een aantal regels. Zo moeten bezoekers van horecagelegenheden reserveren bij bezoek en hun naam en contactgegevens achterlaten. Daarnaast zijn bij horecagelegenheden alleen zitplaatsen toegestaan voor bezoekers, zowel binnen als buiten. En kunnen attractieparken, musea en horecazaken voor maximaal twee weken gesloten worden als duidelijk...

Lees bericht


‘Ondanks min 2 miljard euro omzet in Q2 kan 2020 nog wat worden’

Analyse – In tweede kwartaal bedroeg de totale omzetdaling in de foodsevicesector ruim 2 miljard euro. Dat betekent dat slechts de helft van de normale bestedingen in horeca, catering en gemak hebben plaatsgevonden. Maar lichtpuntje is dat mocht de omzet in het tweede en derde kwartaal op hetzelfde niveau uitkomen als in 2019 dan komt de totale omzet van alle sectoren uit op 80%...

Lees bericht

Horecabeurs Horecava volgend jaar in hybridevariant

Beurzen - Passend bij alle coronamaatregelen krijgt ook horecavakbeurs Horecava in 2021 een hybridevariant. Naast een veel kleinere fysieke vakbeurs die voor bezoekers en exposanten volgens de geldende coronamaatregelen wordt ingericht, zal er online meer dan gebruikelijk te zien en beleven zijn.

Lees bericht


Problemen Maison van den Boer nog niet voorbij

Catering – De problemen voor cateraar Maison van den Boer zijn nog niet voorbij. Volgens een bericht in het Brabants Dagblad vandaag werken  45 schuldeisers niet mee aan een reddingsplan, waardoor een faillissement van het bedrijf alsnog dreigt.

Lees bericht

KHN moet opnieuw om tafel, kort geding aangehouden

Kort geding - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) moet opnieuw om tafel gaan zitten met de overheid om te bezien welke versoepeling van maatregelen mogelijk is. Het kort geding dat de brancheorganisatie vandaag had aangespannen is tot 8 augustus aangehouden.

Lees bericht© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid