Horeca en catering blij met verdere verruiming
Coronamaatregelen – Cateraars en horecabedrijven zijn blij met de verdere verruiming die vandaag is ingegaan. Per 1 juli geldt er geen limiet meer voor het aantal bezoekers per bijeenkomst. De anderhalve meter afstand is nu uitgangspunt.
Op social media en uit diverse reacties is op te maken dat bedrijven met de verruiming weer meer mogelijkheden zien. Uiteraard gelden nog altijd de richtlijnen vanuit het RIVM, maar de ruimte die nu is geboden, biedt voldoende gelegenheid om de activiteiten weer op te pakken.
Diverse cateraars zijn deze week weer gestart met hun activiteiten binnen kantoren. Vel van deze kantoren waren de afgelopen weken gesloten, of slechts beperkt open. Uiteraard zijn er bedrijven geweest die helemaal niet zijn gesloten, net zoals er ook bedrijven zijn die tot het einde van het jaar nog dicht blijven. Cateraars voeren wat dat betreft individuele gesprekken over de opstart en de wijze waarop die opstart moet plaatsvinden.
Shifts en voorverpakt
Bij veel bedrijven wordt gewerkt in shifts, al dan niet geregeld met een app. Producten liggen in de meeste gevallen ook voorverpakt in de vitrines om een snelle doorstroming te kunnen waarborgen. Daar waar het qua veiligheid is toegestaan, mag gegeten worden op de werkplek. Anders geldt in veel gevallen het alternatief van lopend of zittend buiten eten.
Bijeenkomsten
Het feit dat bedrijven weer open zijn, maakt het ook weer mogelijk dat er in of rondom de kantoren weer bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. Vooralsnog spreken partijen die zich op dat terrein bezig houden nog niet van ‘een grote storm in aanvragen’, maar er blijkt na een periode van ‘alleen thuiszitten’, toch ook wel weer behoefte aan ‘gezellig samenzijn’.
Nightlife
De verruiming van de bezoekersaantallen geeft ook theaters, bioscopen en andere eet- en drinkgelegenheden meer mogelijkheden. Uitzondering vormen vooralsnog de nachtclubs, feest- en eventlocaties en discotheken. Zij maken zich sterk om de deuren per 1 augustus te heropenen en organiseren vandaag om 12.00 uur een ludieke actie door de deuren open te zetten van hun bedrijf en een muzieknummer te draaien. De lobby voor de sector wordt op dit moment gevoerd onder de noemer ‘Nachtbelang, save the rhythm of the night’, bestaande uit Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Horecabrains. Samen vertegenwoordigen zij alle Clubs & Nightlife in Nederland en pleiten zij voor een vervroegde heropening van de uitgaansscène per 1 augustus.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtAviko gaat met ketenpartners frietketen verduurzamen
Verduurzamen - Aviko gaat samen met een aantal partners werken aan het verder verduurzamen van de waardeketen van aardappelfriet. Samen met Derks Akkerbouw, AB Texel, Dasko Koel- en Vriestransport en Hutten Catering willen deze vijf partijen zich gezamenlijk inzetten om de CO2-uitstoot binnen de keten - van teler tot tafel - tegen 2030 net zero te krijgen.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees berichtBiertje in Europees restaurant het duurst in Noorwegen
Prijsvergelijking – Van alle Europese steden is de gemiddelde prijs van een biertje in Noorwegen het duurst. Portugal is het goedkoopst, maar voor wie echt voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten voor zijn biertje in een restaurant moet naar Noord-Macedonië.
Lees berichtSodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart
Catering - Vanaf maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.
Lees berichtCIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees bericht