Horecabedrijven voeren diverse ludieke acties in gemeenten


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Actie – In verschillende gemeenten hebben horecabedrijven ludieke acties gevoerd tegen de coronamaatregelen. Zo organiseerden in Breda tientallen horecaondernemers een picknick om aandacht te vragen voor hun situatie. De actie begon om 12.05 uur omdat het voor de meeste bedrijven ‘5 over 12 is’.

Ook in Zwolle werd er actie gevoerd. Daar werden op verschillende plaatsen de terrassen uitgezet. Plaatsnemen op de terrassen mocht niet. Die waren afgezet met rood lint met borden erbij met de tekst  ‘U mag hier niet zitten’.

Picknick-kleedjes

Op de Grote Markt in Breda werden door onder meer horecaondernemer Laurens Meyer groene picknick-kleedjes neergelegd, waar koffie en thee werd verkocht. Het ging de horecaondernemers ook niet om de omzet, maar om het signaal af te geven dat ze graag hun terrassen wilden openen.

Boete

Eerder deze week dreigden verschillende afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) aanstaande dinsdag 2 maart de terrassen te openen. Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid heeft daarop al aangekondigd dat de bedrijven die zich aan het openen van de terrassen schuldig maken allemaal zullen worden beboet.

Geen landelijke steun

Ook KHN roept het kabinet op om per direct versoepelingen voor de horeca door te voeren en de terrassen te openen. De horeca heeft volgens de belangenvereniging al eerder bewezen verantwoord open te kunnen en moet daarom worden meegenomen in de oplossing in de strijd tegen het coronavirus. ‘Horecaondernemers hebben de afgelopen dagen beelden voorbij zien komen van overvolle pleinen en chaos in de parken in verschillende steden waar mensen massaal bij elkaar komen zonder ook maar één maatregel in acht te nemen’. KHN krijgt ook steeds meer signalen van horecaondernemers die hun deuren willen openen na het zien van deze beelden. Een logisch gevolg, aldus KHN, want dit is absoluut niet meer uit te leggen aan horecaondernemers én gasten. De actie om desnoods zonder toestemming open te gaan, is niet de lijn met het beleid dat KHN landelijk voert, maar er is wel begrip. ‘Het is een heel duidelijk signaal naar Den Haag en dat ondersteunen we volop’, aldus KHN.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht


Recordaantal high tea reserveringen voor Moederdag

Moederdag – Voor Moederdag 2023 zijn er meer high tea reserveringen binnengekomen, dan voor Moederdag vorig jaar. Nu al zijn er 25% meer reserveringen gemaakt fan in 2022. Dat blijkt uit een enquête onder verschillende restaurants en de reserveringsdata van HighTea.nl.

Lees bericht

Carnavalsvierders laten zich niet remmen door prijsstijgingen

Onderzoek – Carnavalsvierders zijn van plan vooral feest te gaan vieren en niet te letten op de prijzen. Na jaren van beperkte carnavalsvieringen en flinke prijsstijgingen, laten de feestgangers zich dit jaar niet remmen. Twee op de vijf carnavalsvierders gaat komend weekend dan ook nergens op bezuinigen. Ook houdt de ruime meerderheid (84%) geen rekening meer met het coronavirus.

Lees bericht







© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid