Jet Loos in top van beste jong chefs ter wereld


Met ‘Flavour of the Sea’ bracht Jet Loos de twee werelden bij elkaar die haar tijdens deze competitie inspireerden door Noorse kabeljauw te combineren met Nederlands culinair erfgoed / Foto bij: Norbert Adam Kiss

Wedstrijd - na een selectieronde uit 4000 aanmeldingen en 15 regionale finales, streden 15 chefs van over de hele wereld in de finales voor de titel ‘Best Young Chef’. Nederlander Jet Loos wist met haar gerecht, haar passie en haar persoonlijke verhaal de jury tot tranen te roeren: ‘Dat emotionele aspect is het belangrijkste onderdeel van ons vak.’

Twee jaar lang zocht S.Pellegrino Young Chef Academy Competition naar de jonge chef die de toekomst van gastronomie smaak zal geven. En na een selectieronde uit 4000 aanmeldingen en 15 regionale finales, streden 15 chefs van over de hele wereld in de finales voor de titel ‘Best Young Chef’. Nederlander Jet Loos wist uiteindelijk te winnen.  “Het was een fantastische reis, waarin ik enorm heb kunnen groeien als persoon”, aldus Loos.

Jet Loos

Jet Loos is 24 zijn en was als leerling en chef al onderdeel van meerdere sterrenkeukens. Zo kookte de Nederlandse bij onder andere bij De Groene Lantaarn** en Restaurant Perceel*. Ook liep ze in de keuken van RE-NAA** , waar ze binnen 5 maanden als chef de partie patisserie werkte. Na de regionale finales van de S.Pellegrino Young Chef Academy keerde Loos terug naar Nederland om zich voor te bereiden op de competitie en zich verder te ontwikkelen als chef bij restaurant De Treeswijkhoeve**.

Finales

Tijdens de finales kookte Loos onder begeleiding van haar mentor binnen de competitie, Dick Middelweerd, haar signature gerecht. Met ‘Flavour of the Sea’ bracht Loos de twee werelden bij elkaar die haar tijdens deze competitie inspireerden door Noorse kabeljauw te combineren met Nederlands culinair erfgoed. Ze wist niet alleen de jury te intrigeren met de smaken op het bord, maar haar persoonlijke verhaal waarmee ze haar gerecht presenteerde kreeg een staande ovatie van de ontroerde jury. Winnaar van de competitie was Nelson Freitas uit Portugal die samen met mentor Filipe Carvalho zijn ‘krokante rode mul, zee-egel en zwarte knoflook’ serveerde.

De competitie

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger – ontwikkelen tijdens de competitie ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Casper von Bannisseht, marketingmanager S.Pellegrino Nederland: “De toekomst van gastronomie ligt nog niet vast; hij wordt gerecht na gerecht gecreëerd door jonge chefs. Met deze competitie en de Young Chef Academy willen we die chef alles aanreiken wat ze nodig hebben om alles uit zichzelf en hun carrière te halen. Om de toekomst van de gastronomie nog mooier en lekkerder te maken.”

Bron: S.Pellegrino/@FoodClicks

Het gerecht 'Flavour of the Sea'

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Proef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten

Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Lees bericht


S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht


Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht


Nederlander Jet Loos finalist in ‘World’s Best Young Chef’

Wedstrijd - Op 24 & 25 oktober liep de hitte op in de keuken van S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023. Vijftien jonge koks streden in de Noord-Europese finales van deze wereldwijde competitie voor chefs van onder de dertig jaar. De 23-jarige Nederlandse Jet Loos hield veertien andere chefs achter zich en kookt in 2023 voor de titel ‘World’s Best Young Chef’ in...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid