Joris Peters zoekt opvolger Aan de Zweth in Schipluiden


De 43-jarige chef Joris Peters wil de exploitatie van Aan de Zweth overdragen om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan

Restaurant - Chef-eigenaar Joris Peters zoekt een opvolger voor de exploitatie van zijn restaurant Aan de Zweth in Schipluiden. Het tussen Rotterdam en Delft gelegen restaurant wordt ter overname aangeboden omdat de ondernemer elders een nieuwe uitdaging wil aangaan in een kleiner restaurant.

De 43-jarige chef wil de exploitatie overdragen om elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Joris Peters: “Na ruim acht jaar in dit veelzijdige, maar ook grote pand heb ik gemerkt dat ik steeds meer de behoefte heb om een wat kleinere en intiemere zaak te beginnen. Daarom heb ik besloten om afscheid te nemen van Aan de Zweth en een opvolger te zoeken voor de exploitatie.” Totdat een opvolger gevonden is, kunnen gasten blijven genieten van de met een Michelinster bekroonde keuken.

Aan de Zweth

De nieuwe exploitant krijgt de beschikking over een instapklare zaak met een interieur dat afgelopen jaren fasegewijs is vernieuwd. Peters: “Aan de Zweth is mijn eerste eigen zaak en heeft me, mede door de grootte, veel gebracht. Het pand heeft ook een fraai terras aan het water van de Delftse Schie, een ruime lounge en diverse andere ruimten.”

Michelinster

Peters opende het voormalige restaurant De Zwethheul in januari 2015 en doopte het om tot Aan de Zweth. Hij kwam over van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen. Daarvoor werkte hij onder meer bij De Heeren van Harinxma in Lauswolt en De Librije in Zwolle. Binnen een jaar na opening werd Aan de Zweth onderscheiden met een Michelinster en volgden hoge noteringen in restaurantgidsen Gault&Millau en Lekker.

Bron: Aan de Zweth/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht



Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees bericht



RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht

HANOS en Horeca Vakbeurs Hardenberg slaan handen ineen

Vakbeurzen – Horeca Vakbeurs maakt bekend dat het een samenwerking aangaat met HANOS. De groothandel en totaalleverancier van de horeca presenteert zich op Horeca Vakbeurs in Hardenberg met twee stands, wordt sponsor van de kookwedstrijden en levert de ingrediënten voor Chef’s Place waar verschillende topchefs uit het Oosten van het land in actie komen. De vakbeurs Horeca Hardenberg  beleeft...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid