Lely lanceert platform Mijn Boerderij voor Mijn Melk


André van Troost, CEO van Lely, verzorgt de officiële aftrap van het platform Mijn Boerderij / Foto bij: Lely

Platform – Lely lanceert een platform dat de korte keten van verse melk in kaart brengt. Op het platform Mijn Boerderij kan de melkdrinker traceren wat er in het glas melk zit, waar de melk vandaan komt - zelfs van welke koeien - en hoe de melk geproduceerd wordt.

Waar veel producten tegenwoordig steeds grotere afstanden afleggen, is er volgens het agrarische innovatiebedrijf juist behoefte aan een korte keten, zowel in afstand als in transparantie van het productieproces. Reden voor het bedrijf om Mijn Boerderij te starten, die de korte keten in kaart brengt.

Lely werkt aan een duurzame en winstgevende toekomst voor melkveehouders. Dit gaat ook over de korte keten. ‘Duurzaamheid vertaalt zich immers ook terug in minder food miles, maar ook in een betere verbinding tussen consument en boer en meer waardering voor het product,’ zo laat het bedrijf weten. In 2018 introduceerde Lely de Lely Orbiter, waarmee de boer op het boerenerf zelf de melk kan verwerken. 

Mijn Boerderij is het eerste platform dat verse melk, de herkomst en het productieproces volledig traceerbaar maakt. Via een QR-code op de flessen Mijn Melk, die binnenkort in diverse supermarkten en op foodservicelocaties in Nederland te koop zijn, is voortaan eenvoudig te zien waar de melk vandaan komt en hoe het gemaakt is. Het platform is tevens een stap in de realisatie van de ‘Boerderij van de Toekomst’.

Bron: Lely/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsThe Amsterdam Coffee Festival blijft inspireren

Vakbeurs – Koffieminnend Nederland kan het hart ophalen op The Amsterdam Coffee Festival. Het terrein van de Westergasfabriek vormt niet alleen een decor voor de nieuwste koffiemachines en veelal duurzame bonenmelanges, maar is ook een inspiratiebron voor allerhande koffiezettechnieken en smaaktrends.

Lees bericht

Appèl Catering kiest voor korte keten-initiatief ‘Mijn Melk’

Catering - Appèl Catering in Den Bosch neemt als eerste landelijke cateraar Mijn Melk op in haar assortiment. De melk die vanaf de zuivelboerderij binnen 24 uur in een fles zit, wordt via een korte logistieke keten direct van de boerderij aan het bedrijfsrestaurant geleverd. TU Eindhoven en de Fontys Hogeschool in Eindhoven zijn de eerste onderwijslocaties waar vanaf begin...

Lees bericht

Nederlandse boer Guus lanceert verse biologische grasmelk

Zuivel - Verse grasmelk is uniek in de wereld en boer Guus van De Dobbelhoeve in Udenhout heeft de primeur. Hij geeft zijn koeien, in tegenstelling tot de meeste boeren, zowel binnen als buiten vers, kruidenrijk gras in de lente en de zomer. Hierdoor bevat de melk tijdens dit seizoen meer gezonde Omega 3-vetzuren.

Lees bericht


Mijn Melk: ultraverse melk en room, direct van de koe

Zuivel - Albert Heijn en Picnic werken er mee, maar ook zelfstandige ondernemers en kleine foodserviceketens. Mijn Melk komt direct van de boerderij, zonder tussenstop van een grote melkfabriek. De melk van de koe wordt namelijk direct op de boerderij verwerkt en verpakt in een mini-zuivelfabriek op het erf. Mijn Melk is daardoor niet alleen ultravers, het vertelt ook daadwerkelijk...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid