Loempidel van Vanreusel krijgt vegetarische variant
Introductie - De Loempidel die Vanreusel in 2019 introduceerde krijgt een vegetarische variant. Deze vega Loempidel zal ondersteund worden door Youtuber Dylan Haegens, die ook heeft meegewerkt aan de ontwikkeling.
Deze eerste fusion snack bestaande uit een originele frikandel gehuld in een verrassend oosters krokant jasje viel bij de introductie al op. Dylan Haegens was direct groot fan, maar omdat hij bewust omgaat met vlees, vroeg hij zich af of er een vegetarische Loempidel bestond. Nadat hij in contact kwam met Vanreusel werd gestart met de ontwikkeling van de vegetarische variant van de Loempidel.
Vanaf medio mei maakt de vega Loempidel deel uit van de Zero range en wordt de snack exclusief binnen het horecakanaal gedistribueerd. De vega Loempidel is gemaakt van een vegetarische frikandel, op basis van tarwe en soja, waarbij ook in deze vegetarische variant het speciale oosterse Loempidel sausje al in de snack zit.
Mede-ontwikkelaar Dylan Haegens gaat de snack meenemen binnen zijn social mediakanalen, waarbij zijn fans een meet & greet kunnen winnen in het favoriete cafetaria van de winnaar. De vega Loempidel wordt tevens ondersteund met een exclusief ‘Dylan Haegens reclamepakket’ en eigen serveercups.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Prijsontwikkeling cafetaria’s in 2024 stabiel
Analyse - Na 2 jaar van substantiële prijsstijgingen is het beeld over de eerste maanden van 2024 nu veel constanter. De prijsstijgingen zoals uit het verleden doen zich nu niet meer zo sterk voor.
Lees berichtILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels
Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.
Lees berichtCafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024
Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...
Lees berichtBram Ladage schept 24.000 gratis frietjes weg op Valentijnsdag
Formulenieuws – Cafetariabedrijf Bram Ladage vierde Valentijnsdag dit jaar met het gratis weggeven van een ‘Brammetje’. Afgelopen woensdag werden op die manier maar liefst 24.000 klanten blij gemaakt met een gratis 'frietje met'.
Lees berichtCafetariaomzet in 2023 met 6% gegroeid
Analyse – De omzet in de Nederlandse cafetaria’s is in het afgelopen kalenderjaar met 6,2% toegenomen. Dat is exact hetzelfde groeicijfer als dat van 2022 ten opzichte van 2021. De omzetten in de laatste drie maanden van 2023 waren zelfs gelijk aan die van 2022 dus omzetgroei van 0%.
Lees berichtInnovatie Infraroodfrituren nu klaar voor uitrol
Achtergrond - Friet en snacks bakken in een infraroodfrituur is niet alleen goedkoper vanwege de hoge gasprijzen, maar is door beter warmtespreiding ook efficiënter in het bakken en daarmee beter voor het rendement van de ondernemer. Na een jaar doorontwikkeling is de infraroodfrituur, nu klaar voor verdere uitrol.
Lees bericht