Loempidel van Vanreusel krijgt vegetarische variant


Marketingmanager Maurice de Kroon (l) en salesmanager Sander ten Westeneind van Vanreusel presenteren de vega Loempidel by Dylan Haegens

Introductie - De Loempidel die Vanreusel in 2019 introduceerde krijgt een vegetarische variant. Deze vega Loempidel zal ondersteund worden door Youtuber Dylan Haegens, die ook heeft meegewerkt aan de ontwikkeling.

Deze eerste fusion snack bestaande uit een originele frikandel gehuld in een verrassend oosters krokant jasje viel bij de introductie al op. Dylan Haegens was direct groot fan, maar omdat hij bewust omgaat met vlees, vroeg hij zich af of er een vegetarische Loempidel bestond. Nadat hij in contact kwam met Vanreusel werd gestart met de ontwikkeling van de vegetarische variant van de Loempidel.

Vanaf medio mei maakt de vega Loempidel deel uit van de Zero range en wordt de snack exclusief binnen het horecakanaal gedistribueerd. De vega Loempidel is gemaakt van een vegetarische frikandel, op basis van tarwe en soja, waarbij ook in deze vegetarische variant het speciale oosterse Loempidel sausje al in de snack zit.

Mede-ontwikkelaar Dylan Haegens gaat de snack meenemen binnen zijn social mediakanalen, waarbij zijn fans een meet & greet kunnen winnen in het favoriete cafetaria van de winnaar.  De vega Loempidel wordt tevens ondersteund met een exclusief ‘Dylan Haegens reclamepakket’ en eigen serveercups.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht

Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht



Cafetariaomzet in 2023 met 6% gegroeid

Analyse – De omzet in de Nederlandse cafetaria’s is in het afgelopen kalenderjaar met 6,2% toegenomen. Dat is exact hetzelfde groeicijfer als dat van 2022 ten opzichte van 2021. De omzetten in de laatste drie maanden van 2023 waren zelfs gelijk aan die van 2022 dus omzetgroei van 0%.

Lees bericht

Innovatie Infraroodfrituren nu klaar voor uitrol

Achtergrond - Friet en snacks bakken in een infraroodfrituur is niet alleen goedkoper vanwege de hoge gasprijzen, maar is door beter warmtespreiding ook efficiënter in het bakken en daarmee beter voor het rendement van de ondernemer. Na een jaar doorontwikkeling is de infraroodfrituur,  nu klaar voor verdere uitrol.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid