Loetje opent in voormalig feestlocatie Urbana in Zwolle


De voormalige feestlocatie Urbana in Zwolle

Formulenieuws - Na de opening van twee nieuwe restaurants eerder dit jaar in Houten en Den Haag heeft Loetje nu ook in Zwolle een nieuwe locatie geopend. Het restaurant met terras is gevestigd in voormalige feestlocatie Urbana.

Zwolle is de 29e vestiging van Loetje. De locatie aan de Wipstrikkerallee, was decennialang een begrip in de Hanzestad als restaurant- en evenementlocatie Urbana. Afgelopen maanden is het statige pand fors verbouwd. De gevel werd opgeknapt en er zijn nieuwe ramen geplaatst voor meer lichtinval en uitzicht op het groen. Binnen werd van de verschillende kleinere kamers in het voormalig restaurantgedeelte één grotere ruimte gemaakt. Aangrenzend is een borrelhoek gemaakt waar vrienden of familie aan een grotere stamtafel kunnen aanschuiven. Als knipoog naar de voormalige kamers heeft ieder gedeelte van het restaurant een eigen uitstraling gekregen. Met verrassende materiaal- en kleurcombinaties, behangmotieven en accentkleuren. Maar ook eyecatchers zoals de handgeschilderde wandillustraties en de speciaal ontworpen ‘oude’ buffetkasten van staal en hout zijn terug te vinden.

Biefstukkenrestaurant Loetje begon in 1977 als een gezellig buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid en is nu uitgegroeid tot een reeks restaurants verspreid over heel Nederland. Naast Zwolle worden deze zomer ook in Reeuwijk en Vught nieuwe Loetje restaurants geopend. Sinds juli 2020 is Loetje onderdeel van Restaurant Company Europe (RCE)

Bron: RCE/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees bericht


Rotterdam heeft eerste Beers&Barrels volgens nieuw concept

Horecaformule – Na een grondige verbouwing is de nieuwste Beers&Barrels vandaag geopend in Central Plaza aan de Weena in Rotterdam. Het is de eerste locatie volgens het nieuwe concept van Beers&Barrels, waar naast diverse bieren en een kwalitatief aanbod aan (dry-age) vleesgerechten, ook cocktails en vega(n) gerechten op de kaart staan.

Lees bericht

STAN opent nieuw restaurant in Maastricht

Restaurantketen - Limburg is met STAN Maastricht een hotspot rijker. Het restaurant dat valt onder horecagroep Restaurant Company Europe (RCE) opende recent de deuren in The Student Hotel, midden in de opkomende stadwijk Het Sphinxkwartier van de Maasstad.

Lees bericht

CBS: Bijna een vijfde coronasteun naar horeca

Corona – Vanaf maart 2020 tot en met september 2021 hebben ondernemers circa 31 miljard euro aan steun gekregen ter compensatie voor loonkosten en vaste lasten tijdens de coronacrisis. De horeca ontving het grootste deel van dit bedrag: 19 procent. Dat meldt het CBS op basis van cijfers over steunmaatregelen voor bedrijven, gemaakt op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Lees bericht


‘Mogelijk verdere versoepelingen voor de horeca’

Politiek - Het kabinet is van plan de coronamaatregelen verder te versoepelen. Gezien de cijfers van de ziekenhuisopnamen en de ic-bezetting zou dat ook mogelijk moeten zijn. Er liggen vooral plannen op tafel om sluitingstijd van de horeca en theaters te verruimen.

Lees bericht

Biefstukkenketen Loetje opent 27e restaurant in Houten

Formulenieuws - Door de lockdown werd de opening met ruim een maand uitgesteld, maar vrijdag was het zo ver en opende Restaurant Company Europe (RCE), waartoe restaurantketen Loetje behoort, de nieuwste locatie in Houten. Het restaurant is de 27e locatie van de biefstukkenketen, dat ondanks horecabeperkingen in de afgelopen periode, toch bleef doorgroeien.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid