Loetje opent in voormalig feestlocatie Urbana in Zwolle


De voormalige feestlocatie Urbana in Zwolle

Formulenieuws - Na de opening van twee nieuwe restaurants eerder dit jaar in Houten en Den Haag heeft Loetje nu ook in Zwolle een nieuwe locatie geopend. Het restaurant met terras is gevestigd in voormalige feestlocatie Urbana.

Zwolle is de 29e vestiging van Loetje. De locatie aan de Wipstrikkerallee, was decennialang een begrip in de Hanzestad als restaurant- en evenementlocatie Urbana. Afgelopen maanden is het statige pand fors verbouwd. De gevel werd opgeknapt en er zijn nieuwe ramen geplaatst voor meer lichtinval en uitzicht op het groen. Binnen werd van de verschillende kleinere kamers in het voormalig restaurantgedeelte één grotere ruimte gemaakt. Aangrenzend is een borrelhoek gemaakt waar vrienden of familie aan een grotere stamtafel kunnen aanschuiven. Als knipoog naar de voormalige kamers heeft ieder gedeelte van het restaurant een eigen uitstraling gekregen. Met verrassende materiaal- en kleurcombinaties, behangmotieven en accentkleuren. Maar ook eyecatchers zoals de handgeschilderde wandillustraties en de speciaal ontworpen ‘oude’ buffetkasten van staal en hout zijn terug te vinden.

Biefstukkenrestaurant Loetje begon in 1977 als een gezellig buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid en is nu uitgegroeid tot een reeks restaurants verspreid over heel Nederland. Naast Zwolle worden deze zomer ook in Reeuwijk en Vught nieuwe Loetje restaurants geopend. Sinds juli 2020 is Loetje onderdeel van Restaurant Company Europe (RCE)

Bron: RCE/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen

Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.

Lees bericht



Drie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block

Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

Lees bericht

Bouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart

Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.

Lees bericht


Foodservice groeide in 2024 met 4,1% door prijsverhogingen

Analyse  - De foodservicemarkt had in 2024 last van een regenachtig voorjaar en een consument die de hand op de knip hield. De omzet van de totale markt voor Foodservice (Klassieke Horeca, Gemak, Catering) kwam daardoor vorig jaar uit op €22.177 miljoen. Feitelijk betkende dat een bescheiden groei van 4,1% ten opzichte van de 12,1% groei in 2023. De omzetgroei was uitsluitend het gevolg van...

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid