Magioni maakt limited edition groentepizza van spruiten


Spruiten van SpringFresh voor de Magioni spruitenpizza

Pizza – Als limited  edition en voor een speciaal event heeft het merk Magioni een groentepizza bedacht van spruiten. De spruitenpizza moet het bewijs leveren dat groente pizzabodems heel goed samengaan met een duurzame levensstijl.

Zes jaar gelden was het Magioni-founder Manon van Essen, die de bloemkoolpizza bedacht. Veel mensen hadden toen niet de overtuiging dat die groentevariant een vaste plek zou veroveren binnen het pizza-aanbod. Maar het tegendeel werd bewezen en mede door de overname van Magioni door Dr. Oetker kreeg de groentepizza nog meer impact.

SpringFresh

De spruitenpizza waarmee Magioni nu komt is exclusief ontwikkeld voor een event op 12 mei van het pizzamerk. Daar wil het merk een aantal mensen overtuigen van de smaak van de pizza. De spruit staat bekend om zijn bittere smaak. Dat vormde ook direct de uitdaging om juist met deze groente aan de slag te gaan. Bij de ontwikkeling werkt Magioni samen met SpringFresh dat elk onderdeel van groenten en fruit bewerkt, dus ook van de spruit. Zo gaat het bedrijf voedselverspilling tegen en gaat er in dit geval geen belangrijke voedingsstoffen van de spruit verloren. De spruiten worden direct van het land in Dirksland in dezelfde omgeving verwerkt en vervolgens verzonden naar de producent. Zo is de keten kort en impact op het milieu minimaal.

40% spruiten

De pizzabodems van Magioni bevatten minimaal 32% groenten, zijn 100% vegan en bevatten veel eiwitten en vezels. Bij de spruitenpizza is een deel van het meel is vervangen door spruitenpuree. Hierdoor bevat de spruitenpizza 40% groenten.

Bron: Magioni/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Domino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht


Albron opent nieuw Italiaans street foodconcept Strada

Horecaformule - In Amsterdam Noord heeft Albron donderdag Strada Street Food Italiano geopend. In dit is een nieuwe, eigen concept van het horeca- en cateringbedrijf draait het vooral om pizza en worden verschillende varianten van plaatpizza’s aangeboden; food dat kan worden gedeeld.

Lees bericht

De Pizzabakkers komen met plant-based pizza

Formulenieuws – De Pizzabakkers komen in april met een plant-based pizza, die ontwikkeld is met een team van plant-basedspecialisten. De plant-based pizza, met de naam ’Nduja Vegana, staat vooralsnog tijdelijk op het menu.

Lees bericht

‘Pizza margherita is onverslaanbaar populair’

Analyse – Elke dag in het jaar staat wel ergens voor, zo is 9 februari in een aantal landen Nationale Pizzadag. Niemand weet waarom, maar het is wel de bedoeling dat je op die dag een pizza deelt met familieleden en vrienden. Een beter excuus om een pizzaatje te bestellen bestaat er niet, volgens Deliveroo en dus ging de bezorgdienst kijken welke...

Lees bericht


Naast pizza en hamburger is het vooral vegetarisch bij Thuisbezorgd

Analyse - De pizza, hamburger en kapsalon zijn al jaren verreweg de meest bestelde gerechten in Nederland bij thuisbezorging, maar toch rukken andere producten op. Vooral vegetarisch komt vaker voor op de bestellijstjes bij Thuisbezorgd, zo laat het bedrijf weten. Thuisbezorgd.nl, het grootste platform voor het bestellen van eten in Nederland, deed voor het eerst onderzoek naar het eet-...

Lees bericht

Dr. Oetker zet VAR-teken bij EK-voetbal in als actiemiddel

Actie – Dr. Oetker zet scheidsrechtersicoon Roelof Luinge in bij een actie rondom het VAR-teken tijdens de EK-voetbalwedstrijden.  Elke keer als een ingreep van de Video Assistant Referee wordt gevraagd, kunnen kijkers een oven claimen op Claimdeoven.nu en andere pizza-prijzen winnen.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid