Magioni maakt limited edition groentepizza van spruiten


Spruiten van SpringFresh voor de Magioni spruitenpizza

Pizza – Als limited  edition en voor een speciaal event heeft het merk Magioni een groentepizza bedacht van spruiten. De spruitenpizza moet het bewijs leveren dat groente pizzabodems heel goed samengaan met een duurzame levensstijl.

Zes jaar gelden was het Magioni-founder Manon van Essen, die de bloemkoolpizza bedacht. Veel mensen hadden toen niet de overtuiging dat die groentevariant een vaste plek zou veroveren binnen het pizza-aanbod. Maar het tegendeel werd bewezen en mede door de overname van Magioni door Dr. Oetker kreeg de groentepizza nog meer impact.

SpringFresh

De spruitenpizza waarmee Magioni nu komt is exclusief ontwikkeld voor een event op 12 mei van het pizzamerk. Daar wil het merk een aantal mensen overtuigen van de smaak van de pizza. De spruit staat bekend om zijn bittere smaak. Dat vormde ook direct de uitdaging om juist met deze groente aan de slag te gaan. Bij de ontwikkeling werkt Magioni samen met SpringFresh dat elk onderdeel van groenten en fruit bewerkt, dus ook van de spruit. Zo gaat het bedrijf voedselverspilling tegen en gaat er in dit geval geen belangrijke voedingsstoffen van de spruit verloren. De spruiten worden direct van het land in Dirksland in dezelfde omgeving verwerkt en vervolgens verzonden naar de producent. Zo is de keten kort en impact op het milieu minimaal.

40% spruiten

De pizzabodems van Magioni bevatten minimaal 32% groenten, zijn 100% vegan en bevatten veel eiwitten en vezels. Bij de spruitenpizza is een deel van het meel is vervangen door spruitenpuree. Hierdoor bevat de spruitenpizza 40% groenten.

Bron: Magioni/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Pizza, kapsalon en frikandel meest populair bij Thuisbezorgd

Analyse - Meest populair zijn en blijven de guilty pleasures zoals pizza margherita, kapsalon en frikandel speciaal bij bezorgdienst Thuisbezorgd. Maar in toenemende mate zien we ook kipgerechten met een twist, zoals crispy chicken pops en de Koreaanse chicken torikatsu op de bestellijsten verschijnen. Net als de gezonde ontbijtjes én nachtelijke traktaties.

Lees bericht


Vernieuwde Shell Haarrijn bakt ambachtelijke pizza’s

Tankstation – Donderdag opende Shell Haarrijn langs de A2 de deuren van het totaal gerenoveerde station. Op de locatie worden als eerste Shell-station van Nederland pizza’s gebakken. Ook is het voor Shell het eerste station dat tijdens de verbouwing is opengebleven.

Lees bericht

Pizza Profs organiseert tweede Inspiratie Event

Verkiezing - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el Shanwany (Nederlands Kampioen pizza bakken 2024) en sprekers zoals Wout Hooghiemstra (De Pizzabakkers).

Lees bericht

Vriesversprijzen voor Dirk, FastFruit, Jumbo, Magnum en Mora

Verkiezing - Mora is VriesVers A-merk van het Jaar 2024 en Dirk (met 1 De Beste) is VriesVers Huismerk van het Jaar 2024. De jaarlijkse vriesversprijzen werden van de week tijdens het winaarsevent - de ‘Colden Globes’ - van het VriesVers Platform (VVP) uitgereikt. De VriesVers Innovatieprijs ging naar FastFruit. De beste VriesVers Introductie was Magnum Double Sunlover en aan de huismerkkant de...

Lees bericht


HAK en Turff gaan studenten inspireren zelf te koken

Studenten – Afhaalmaaltijden zijn in trek bij uitwonende studenten. Zo’n 40 procent bestelt minimaal een keer per week eten. Het gaat dan vaak om pizza, sushi of een kapsalon. Ook geeft 35 procent van de studenten meer uit aan kant-en-klaarmaaltijden. Omdat deze maaltijden vaak te weinig groenten bevatten, slaan HAK en studenten-startup Turff de handen ineen om studenten vaker een maaltijd zelf...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid