Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE


Mark Captein en partner Marjolein van der Ham

Verkiezing  - Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar.

JRE-Nederland is restaurantvereniging in Nederland, die bestaat uit 39 leden actief in de topgastronomie. De leden kiezen bij stemming jaarlijks hun favoriete chef-kok. Dit jaar is dat Mark Captein van Orangerie De Pol in Doetinchem. Captein kreeg de prijs uit handen van JRE-voorzitter Marko Karelse.

Orangerie De Pol is gevestigd in een glazen kas. Vanuit het restaurant hebben gasten zich op de bosrand, een tuin met appelbomen en een open keuken waarbij de koks in het zicht werken. Captein werkt voornamelijk met producten die op kleine schaal worden geproduceerd in de nabije omgeving. Hij combineert producten uit de Achterhoek met internationale kooktechnieken.

JRE-Nederland reikt jaarlijks prijzen uit. Vorig jaar viel Orangerie De Pol ook in de prijzen. Toen werd Marjolein van der Ham door vakcollega’s gekozen tot Gastvrouw van het Jaar.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht



Chiqueolatte opent achtste vestiging in Den Haag

Formulenieuws - Chiqueolatte aan het Lange Voorhout in Den Haag is geopend. Het wordt de derde vestiging die in 2021 open gaat in Nederland en zet de teller van alle Chiqueolatte’s wereldwijd op acht. Chiqueolatte heeft vestigingen in Nederland, Luxemburg, Chicago (VS) en Dubai (VAE).

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid