Markies opent sociaal grand café FAIR’S bij ROC van Twente


Catering - Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente openen morgen het nieuwe horecaconcept FAIR’S. Het grand café geeft invulling aan Social Return On Investment (SROI) en moet een plek zijn waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC samenkomen.

FAIR’S staat voor ‘Smaakvolle gerechten, eerlijke producten en gelijke kansen voor iedereen’, laten Markies en ROC van Twente weten. De producten worden daarom zoveel mogelijk vers in de buurt ingekocht. Dennis van der Laan, rayonmanager van Markies Catering: “Bij FAIR’S bieden wij naast de eerlijke en heerlijke gerechten, ook gelijke kansen voor iedereen. Eenvoud en inclusiviteit vormen samen de basis voor FAIR’S. Binnen ons sociale café proberen we een veilige werkplek te creëren voor mensen die moeite hebben om te slagen op de reguliere arbeidsmarkt. Om welke reden dan ook.”

Zelfvertrouwen

Werkplein Twente ondersteunt Markies in de ontwikkeling en begeleiding van de participatiemedewerkers. Bram van der Linden, operationeel manager van Markies Catering: “We willen onze medewerkers voorzien van kennis en zelfvertrouwen, want binnen deze enorme groep mensen barst het van de kwaliteiten. Wat ze met elkaar delen is dat ze stuk voor stuk zeer gemotiveerd zijn om weer aan de slag te kunnen. Wij willen ze daarom een plek bieden om te groeien en een werkplek waar ze met plezier naartoe gaan. Dat is wat ons betreft invulling geven aan SROI. De kracht zit hem in onze persoonlijke aanpak. Iedere deelnemer heeft een eigen, unieke achtergrond. Dat vraagt een om een nauwe samenwerking tussen medewerker, horecamanager, jobcoach en eventuele ouders of voogd. Ieder met zijn eigen rol.”

MVO

ROC van Twente heeft veel aandacht voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Adrie Michels, directeur HR bij ROC van Twente: “De inzet van participatiemedewerkers is hier een mooi voorbeeld van”. Vandaar dat de medewerkers binnen FAIR’S in de grootste locatie van ROC van Twente, Gieterij in Hengelo, vanaf september samen met Markies worden ingezet.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht


Naam Markies Catering verdwijnt en wordt Appèl

Catering - Zowel Markies Catering als zusterbedrijven Zo-vital, SAB, FM at Work en Scoolcompany gaan vanaf vandaag samen verder onder één naam: Appèl. De cateraar uit Den Bosch wil met de naamswijzigingen het merk Appèl versterken en de dienstverlening verdere verbeteren.

Lees bericht




CIRFOOD kiest voor Mediterraan dieet als kompas

Catering – CIRFOOD heeft een veel belovende periode achter de rug. Zo wist het cateringbedrijf vorig jaar Ecovadis Platinum te behalen en dit jaar Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarnaast zette het van oorsprong Italiaanse bedrijf duidelijke stappen in het verder verduurzamen en gezonder maken van het aanbod aan eten en drinken. Niet voor niets laat de coöperatie...

Lees bericht

Hutten wordt Food & Beverage-partner van DPG Media

Catering - Vanaf halverwege maart volgend jaar wordt Hutten de nieuwe partner voor het verzorgen van het aanbod Food & Beverage voor de medewerkers van DPG Media. De cateraar uit Veghel gaat dat voor de DPG-Mediamedewerkers verzorgen op drie locaties: het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor Mediavaert in Amsterdam-Duivendrecht en de kantoren in Best en Rotterdam.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid