New York Pizza bestaat 30 jaar en opent 300ste vestiging


De New York Pizza vestiging in Breda is van ondernemer Redouan Ahbiti, die straks acht zaken heeft

Formulenieuws – Nederlands grootste pizzaketen, New York Pizza, viert een dubbele mijlpaal: op 29 december is de opening van haar 300ste vestiging in Nederland in het jaar dat de keten 30 jaar bestaat.

De opening van de 300ste vestiging in Breda is een hoogtepunt van een buitengewoon succesvol jaar in Nederland voor de keten. Want in het jaar waarin New York Pizza 30 bestaat viert de keten  ook het feit dat het dit jaar het recordaantal van 28 nieuwe vestigingen heeft geopend.

De New York Pizza vestiging in Breda is van ondernemer Redouan Ahbiti. Hij begon zijn carrière als bezorger bij New York Pizza in Rotterdam en opende zijn eerste eigen vestiging in 2019 in Gorinchem. Inmiddels is Ahbiti gegroeid naar acht vestigingen. Philippe Vorst, CEO New York Pizza, benadrukt het belang van deze mijlpaal voor New York Pizza: "De opening van onze 300ste vestiging in Breda is iets wat wij 30 jaar geleden voor onmogelijk hadden gehouden. In ons businessplan uit 1993 om een keten van New York Pizza’s te openen, spraken wij van 10 vestigingen. Door onze continue drang naar vernieuwing, de lekkerste pizza’s te bereiden, en open te staan voor verandering en daarmee telkens weer onszelf opnieuw uit te vinden, is dit ons gelukt. Vorst verwacht  nog een groei te kunnen maken met zijn pizzaketen naar zo’n 375 locaties in Nederland.

Deeg

Het succes van de keten zit ‘m volgens Vorst in het deeg. New York Pizza maakt het deeg zelf. Dit wordt sinds 1993 gedaan door het zusterbedrijf Euro Pizza Products. Daarnaast verzorgt Euro Pizza Products de gehele supply chain van New York Pizza. Ook maakt zij pizzadeeg voor een tal van gerenommeerde partijen in 23 landen. Dit jaar maakt Euro Pizza Products bijna 85 miljoen deegbollen. Waarbij New York Pizza de grootste afnemer is.

Bron: New York Pizza/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Pizza, kapsalon en frikandel meest populair bij Thuisbezorgd

Analyse - Meest populair zijn en blijven de guilty pleasures zoals pizza margherita, kapsalon en frikandel speciaal bij bezorgdienst Thuisbezorgd. Maar in toenemende mate zien we ook kipgerechten met een twist, zoals crispy chicken pops en de Koreaanse chicken torikatsu op de bestellijsten verschijnen. Net als de gezonde ontbijtjes én nachtelijke traktaties.

Lees bericht


Vernieuwde Shell Haarrijn bakt ambachtelijke pizza’s

Tankstation – Donderdag opende Shell Haarrijn langs de A2 de deuren van het totaal gerenoveerde station. Op de locatie worden als eerste Shell-station van Nederland pizza’s gebakken. Ook is het voor Shell het eerste station dat tijdens de verbouwing is opengebleven.

Lees bericht

Pizza Profs organiseert tweede Inspiratie Event

Verkiezing - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el Shanwany (Nederlands Kampioen pizza bakken 2024) en sprekers zoals Wout Hooghiemstra (De Pizzabakkers).

Lees bericht

HAK en Turff gaan studenten inspireren zelf te koken

Studenten – Afhaalmaaltijden zijn in trek bij uitwonende studenten. Zo’n 40 procent bestelt minimaal een keer per week eten. Het gaat dan vaak om pizza, sushi of een kapsalon. Ook geeft 35 procent van de studenten meer uit aan kant-en-klaarmaaltijden. Omdat deze maaltijden vaak te weinig groenten bevatten, slaan HAK en studenten-startup Turff de handen ineen om studenten vaker een maaltijd zelf...

Lees bericht






© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid