Nieuw kennisinitiatief Anuga Horizon naast Anuga


Bezoekers bij de levensmiddelenbeurs Anuga

Vakbeurzen – Aan de Anuga van dit jaar wordt voor het eerst toegevoegd de Anuga Horizon, een nieuw evenementformat, parallel gehouden aan de mondiale levensmiddelenbeurs Anuga. Thema van het nieuwe kennisevent is ‘Discovering New Frontiers: Anuga HORIZON - Cultivating Change in Food Innovation ‘.

Naast een conferentie en lezingen over de Anuga Trend Zone zijn ook innovatieve start-ups vertegenwoordigd op de Anuga Horizon tentoonstellingsruimte. Daarnaast is er, in het kader van een interactief format genaamd ‘Meet up’, de kans voor professionals uit de voedingssector, de industrie en het wetenschapsgebied om deel te nemen aan een uitwisseling en netwerk. De focus ligt op het vormgeven van de toekomst van voedselproductie, -verwerking, -distributie en -consumptie. In een interdisciplinaire uitwisseling onderzoekt het gespecialiseerde evenement de uitdagingen van de industrie en legt het de basis voor een duurzamer en dynamischer voedselecosysteem.

Inspire The Future

De Anuga Horizon Conferentie, die op 9 en 10 oktober 2023 tijdens Anuga wordt gehouden in het Congrescentrum Noord aan de Koelnmesse, vormt een integraal onderdeel van Anuga Horizon. Het doel is dat deskundigen, beslissers en innovators van over de hele wereld, die zich inzetten voor het vormgeven van een duurzame en toekomstgerichte voedingsmiddelen- en drankenindustrie, tijdens de conferentie elkaar ontmoeten en kennis uitwisselen. De conferentie biedt volgens de Anuga een uniek forum voor het bespreken van de huidige uitdagingen van de sector. De lezingen geven inzicht in de nieuwste innovaties van de voedingsindustrie: er zal onder meer worden gedemonstreerd hoe bepalend data en kunstmatige intelligentie zijn voor de duurzaamheid van het voedselsysteem en hoe AI-gestuurde voedselassistenten een revolutie teweeg kunnen brengen in het voedingsgedrag. Er zullen beste praktijkvoorbeelden van kunstmatige intelligentie en blockchains worden gepresenteerd, evenals oplossingen en strategieën voor het verminderen van de impact die voedselproductie heeft op het milieu, voor het verminderen van voedselverspilling en voor het bevorderen van duurzame toeleveringsketens. De conferentie geeft ook een overzicht van de veranderende consumentenvoorkeuren en van hoe wereldspelers uit de industrie het voortouw kunnen nemen in de transitie naar een nieuwe voedingsmiddelenindustrie.

De Anuga vindt plaats van 7 tot en met 11 oktober plaats in de Koelnmesse in Keulen plaats

Bron: Anuga/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Volledige geautomatiseerde burgershop opent in California

Buitenland – In Zuid-California is de eerste volledig geautomatiseerde en AI-aangedreven burgerrestaurant geopend. Bij de ‘CaliExpress by Flippy’ is het nu mogelijk om premium Wagyu Blend Burgers aan te bieden tegen traditionele burgerprijzen, zo laten de initiatiefnemers weten.

Lees bericht
Anuga biedt internationaal overzicht food en beverage

Vakbeurzen - De aankomende editie van Anuga van 7 t/m 11 oktober 2023 in Keulen geeft niet alleen een overzicht van het wereldwijde aanbod op het gebied van eten en drinken, maar ook op tal van onderdelen zoals diepvries, biologische producten en hot en colddrinks. Als internationale levensmiddelenbeurs biedt het platform een totaaloverzicht op het gebied van eten en drinken.

Lees bericht


‘AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen’

Bijeenkomst – Donderdag vond de bijeenkomst ‘Phygital’ van Trema Foodnetwerk. Het thema behandelde de vraagstukken van de steeds verdere (noodzakelijke) integratie van digitalisering en robotisering in de foodservicebranche. Efficiency en gebrek aan personeel zijn belangrijk uitgangspunten bij de invulling. Conclusie van de dag: AI en robotisering moeten hospitality ondersteunen, maar kunnen de menselijke waarde van gastvrijheid nooit vervangen.

Lees bericht

Coca-Cola introduceert smaakvariant in co-creatie met AI

Introductie – Coca-Cola lanceert woensdag wereldwijd Coca-Cola 3000, een limited-edition smaakvariant van Coca-Cola Zero Sugar binnen het Coke Creations platform. Coca-Cola 3000 Zero Sugar is de eerste smaak, die mede door menselijke als kunstmatige intelligentie (AI) is gecreëerd.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid