Nobudget stelt lijst op van snackbars met de beste reviews


De gemiddelde prijs voor een klein frietje ligt op 2,44 euro, zonder saus

Onderzoek – Het Amsterdamse PR-bureau Nobudget heeft een lijst samengesteld met snackbars die de beste beoordelingen krijgen via Google reviews. Op de lijst staan 144 snackbars vermeld die zijn samengesteld door de twaalf best beoordeelde snackbars per provincie samen te voegen.

Het PR-bureau wil met de lijst mensen aanmoedigen om zijn of haar lokale snackbar vaker te bezoeken, nu de bedrijven het moeilijk hebben door de hoge energieprijzen.

Naast het samenstellen van de lijst deed Nobudget ook onderzoek naar de prijzen die worden gerekend voor een frietje (klein formaat), een frikandel en een kroket. De prijzen werden verzameld door in iedere provincie bij vier snackbars de prijzen op de vragen van de producten zonder toppings. Op basis van het gemiddelde van deze 48 snackbars bleek dat gemiddelde prijs voor een klein frietje ligt op 2,44 euro. Voor een frikandel kwam de gemiddelde prijs uit op 2,12 en voor vleeskroket op 2,19. Daarmee lijkt het op basis van deze uitkomst dat snackbars de prijzen niet of nauwelijks hebben verhoogd, ondanks de dure energie.

Per provincie

In de beoordeling van de  Google reviews is ook gekeken naar de snackbars die het goed doen per provincie. In Limburg staat in de lijst van Nobudget Cafetaria Op de Boom in Spaanshuisken bovenaan met een 4,8 en 694 reviews. Het bedrijf dateert uit 1927 en naar eigen zeggen is een bezoek een belevenis op zich.

In Noord-Brabant staat Café-Cafetaria Van Berkel uit Vught op de eerste plaats met een 4,7 en 330 beoordelingen. ‘De beste snackbar van de wijde, wijde omtrek’, zo lezen we in de reviews. Het Doetinchemse Eeterij de Dennen is volgens de reviews de beste van Gelderland met een 4,8 en 321 beoordelingen. Vlaams Friethuis de Meeuw in Katwijk aan Zee krijgt de beste beoordeling in Zuid-Holland met een 4,9 en 103 reviews.

Wendy's

In Zeeland staat Wendy’s Fish&Chips uit Goes bovenaan met een 4,8 en maar liefst 2800 beoordelingen. Wendy’s is bekend van de juridische strijd met de gelijknamige Amerikaanse fastfoodketen. In de provincie Utrecht wordt de lijst aangevoerd door Friet&Visje uit de stad Utrecht met een 4,9 en 139 reviews.

Cafetaria Gebroeders Meun uit Urk kreeg de handen op elkaar in de provincie Flevoland met een 4,8 als cijfer en 156 beoordelingen. In Overijssel krijgt Cafetaria Alberto uit Zwolle een 4,8 van bezoekers, op basis van 135 reviews en staat daarmee op één in de provincie. In Drenthe vinden we de enige snackmobiel met de hoogste notering. Snackmobiel Marsdijk in Assen wist 112 klanten te bewegen om een 4,8 te geven.

Het Goninger Friethuys kreeg een 4,8 van 67 reviewers en voert daarmee de lijst aan in de provincie Groningen. In Friesland is Snackbar Bonnie in Heerenveen de best gewaardeerde snackbar met een 4,8 als cijfer, gegeven door 147 reviewers.

Fabel Friet

Tot slot werd er ook landelijk gekeken. Met 4,9 als cijfer en 717 beoordelingen staat Fabel Friet uit Amsterdam op de eerste plaats. In de beroemde ‘9 straatjes’ vind je Fabel Friet, ‘waar friet bakken serieus wordt genomen’. Op de website valt te lezen dat de friet wordt gebakken in de schil en uitsluitend plantaardige olie wordt gebruikt. De klant kan er ook terecht voor een frikandel of een kroket. De vele Engelstalige recensies laten zien dat toeristen de weg naar Fabel Friet weten te vinden.

Methodiek

Van iedere provincie zijn de twaalf snackbars met de hoogste score op Google reviews vastgesteld. De lijsten zijn samengevoegd tot een landelijke lijst en gesorteerd op hoogste score. Bij gelijke score bepaalde het aantal reviews de rangorde. De data zijn verzameld tussen 3 en 7 oktober 2022, aldus Nobudget. Reviews van Google zijn niet geverifieerd dus een minimum van 50 is nodig om er zeker van te zijn dat het merendeel reviews van klanten betreft en niet die van de buurman. De lijst is bedoeld voor snackbars en cafetaria die als hoofdactiviteit friet en snacks aanbieden over de toonbank. Eetcafés, restaurants en kebabzaken zijn daarbij uitgesloten.

Bron: Nobudget/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cafetariaomzet 8,4% hoger in 2023 vooral door online

Analyse - De omzetontwikkeling van de cafetaria’s is tot en met september van dit jaar met 8,4% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De groei werd vooral gerealiseerd door online dat met 10,5% toenam, veel sneller dan de7,7% groei via de kassa van het cafetariabedrijf werd gehaald. Het aandeel online kwam hierdoor uit op 25%, dat wil zeggen dat nog een derde...

Lees bericht


ProFri pleit bij VWS voor breed gedragen werkgroep overgewicht

Politiek  - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, wil samen met andere foodbranches en belangenclubs op het gebied van voeding en gezondheid een werkgroep vormen om overgewicht in ons land in te dammen. Dit voorstel deed ProFri tijdens ambtelijk vooroverleg dat gisteren op het ministerie van volksgezondheid (VWS) is gevoerd.

Lees bericht


ProFri gaat energiecrisis bij snackbars in kaart brengen

Cafetaria’s - Vakvereniging ProFri start een energie-enquête onder cafetaria’s, snackbars en frituren. De belangenvereniging wil inventariseren hoe groot de problemen zijn bij deze ondernemers als gevolg van de hoge energieprijzen. Volgens ProFri zijn er al tientallen cafetaria’s vanwege de oplopende kosten gestopt en overwegen honderden ondernemers te stoppen.

Lees bericht


Raad voor Volksgezondheid: “Niet alleen snackbars benoemen”

Actie - In het maatschappelijke debat over de gezondheidsachterstand in Nederland, mogen snackbars en fastfoodwinkels niet als enige bedrijfstak worden genoemd als veroorzaker van het probleem. Dat zegt Stannie Driessen, directeur van de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving, bij de overhandiging van het manifest door ProFri.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid