Nominaties GfK Out of Home Formulerapport 2023 bekend
Verkiezing - Voor het 8ste jaar heeft Consumer Panel Services GfK de tevredenheid onder gasten van out of home formules onderzocht. De winnaars worden op 7 november bekend gemaakt. De nominaties binnen hun segment voor ‘Winnaar van het GfK Formule Rapport Out of Home’ zijn nu bekendgemaakt.
De gasttevredenheid van bijna 70 Out-of-Home formules zijn in kaart gebracht. Deze zijn door GfK ingedeeld naar 4 segmenten: Fastservice, Coffee & Lunch, On the Move en At Work. Beoordeling van de formules vindt plaats op basis van het 7 G-model (gemak, genieten, goedkoop, gastvrij, gezond, goed geweten en goed verhaal) en vormt de basis voor de nominaties. GfK signaleert, net als vorig jaar, ook dit jaar weer een stijging van het belang van goedkoop. Volgens het onderzoekbureau is deze toename inherent aan de huidige marktontwikkeling.
De genomineerden van 2023 zijn (in alfabetische volgorde):
Fastservice:
- Eetwinkel
- I love Sushi
- Sushipoint
On the Move:
- AH to go
- Spar
- TotalEnergies
Coffee & Lunch:
- Bagels & Beans
- Bakker Bart
- Brownies & Downies
At Work:
- Appèl Catering
- Hutten
- Vitam
GfK Out of Home Formulerapport
Het GfK Out of Home Formulerapport geeft een weergave van de ontwikkeling in waardering en loyaliteit onder de gasten van de grotere foodserviceformules van Nederland. Per formule geeft het onderzoek inzicht in de waardering op de 7 G’s (gemak, genieten, goedkoop, gastvrij, gezond, goed geweten en goed verhaal) en de daarbij behorende 35 onderliggende aspecten. Ook andere inzichten zoals ontwikkeling van de mate van loyaliteit en NPS-scores worden uitvoerig in beeld gebracht.
Bron: GfK/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
KHN bereikt akkoord over nieuwe Horeca-cao
Personeel - KHN is samen met FNV Horeca een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Er lag al een overeenkomst tussen beide partijen, maar maandag werd bekend dat de achterban van FNV Horeca ook akkoord is.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtSPAR beste in ‘On the Move’ in Gfk-formulerapport
Verkiezing - SPAR wordt het best gewaardeerd door consumenten binnen het On the Move-segment blijkt uit het CPS GfK Formulerapport 2023. SPAR blinkt volgens de waardering van consumenten uit in de pijlers genieten en gezond.
Lees berichtOmzet horeca plust in tweede kwartaal met 4,5%
Marktcijfers - De omzet in de horeca groeide in het tweede kwartaal van 2023 met 4,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Ook het volume, de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet, nam toe met ruim 3 procent, laat het CBS weten. De omzet van eet- en drinkgelegenheden steeg met 4,1 procent.
Lees berichtJohan van der Weerd krijgt plein naar zich vernoemd
Fastservice - Johan van der Weerd heeft tijdens de Horecava afscheid genomen van de Stichting de Lekkerste Wedstrijden. Hij was de founder van het initiatief, dat de creativiteit in de fastservicesector aanwakkert. Om hem te eren kreeg hij een plein naar zich vernoemd; het Johan van der Weerdplein.
Lees berichtFoodservicesector laat stevige groei zien
Analyse – De groei in foodservice zit er stevig in. Over periode 6 en 7, week 21 t/m 28, (23 mei t/m 17 juli 2022) laat de foodservicemonitor een stijging zien van respectievelijk 31% en 16,6%. Het betreft de groei in de toelevering van eten en drinken in Foodservice ten opzichte van vorig jaar. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar staat het groeicijfer van periode 7 op een...
Lees bericht