Plant-based restaurant Greenrebel opent in Den Haag


Het plant-based restaurant Greenrebel in Den Haag

Restaurant – Den Haag is een nieuw plant-based restaurant rijker. Ondernemers Erwin Jansen en zakenpartner Christiaan van Tilburg opende in de Hofstad deze zomer Greenrebel.

In 2019 werd bij Jansen het zaadje geplant voor Greenrebel. Na zelf in één klap plantaardig te zijn gaan eten, liep hij al snel tegen een probleem aan: on-the-go zijn er maar weinig opties hierin te vinden. Ook anderen met een plantaardig dieet in zijn omgeving bleken dit probleem te ervaren, zo constateerde hij. Dan creëer ik het maar zelf, bedacht Jansen zich.

Met zakenpartner Van Tilburg aan boord vond hij chefkok Tom, waarmee ze samen een plant-based menu samenstelden. “Voor ons is het doel om gerechten te ontwerpen – met duurzame ingrediënten, zoals lokale en seizoensgebonden groenten – die smaakvol, betaalbaar en voedzaam zijn,” aldus de ondernemers. Bij Greenrebel zijn daarom geen vleesvangers te vinden, maar wereldwijd geïnspireerde gerechten in een groen jasje, met herkenbare smaken en verrassende ingrediënten. Denk aan een kleurrijke Ready to Rendang wrap en een Umami Burger op een zwart broodje.

Circulair

Het eerste Greenrebel restaurant is te vinden aan de Stationsweg 142 in Den Haag, waarbij het terras uitzicht geeft op het Hollands Spoor station. Ook het interieur is meegenomen in de groene visie. Het meubilair waar je op zit is hergebruikt, gereinigd en waar nodig opgeknapt en krijgt hiermee perfecte tweede kans in de Greenrebel omgeving.

De ondernemers hebben de ambitie om meerdere zaken te openen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Restaurant Beluga Maastricht gered van faillissement

Horeca - Restaurant Beluga Loves You in Maastricht heeft een dreigend faillissement afgewend. Het sterrenrestaurant verkeerde in zwaar financieel weer door tegenslagen als gevolg van lockdowns, wateroverlast en brand. Het restaurant heeft een akkoord bereikt met alle crediteuren en een nieuwe partner gevonden in de Limburgse horecaondernemer Danny Deng.

Lees bericht




FSIN: ‘Horeca moet biologische producten meer omarmen’

Onderzoek - Om het gebruik van biologische producten in de horeca te vergroten is faciliterende wetgeving vanuit de overheid nodig, in combinatie met een sterk aanmoedigingsbeleid door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Daarnaast zal de horeca zelf biologische producten collectief moeten gaan omarmen. Verbinding maken is de sleutel voor succes.

Lees bericht

Wijnbar Hemel & Aarde geopend in Utrecht

Horeca - De liefde voor wijnen is bij Restaurant Hemel & Aarde al jaren in ieder glas te proeven. Dar is nu een tweede plek bijgekomen. Het team achter het Utrechtse restaurant opende deze week de wijnbar, een plek om wijnen te proberen en te ontdekken.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid