Plant-based restaurant Greenrebel opent in Den Haag


Het plant-based restaurant Greenrebel in Den Haag

Restaurant – Den Haag is een nieuw plant-based restaurant rijker. Ondernemers Erwin Jansen en zakenpartner Christiaan van Tilburg opende in de Hofstad deze zomer Greenrebel.

In 2019 werd bij Jansen het zaadje geplant voor Greenrebel. Na zelf in één klap plantaardig te zijn gaan eten, liep hij al snel tegen een probleem aan: on-the-go zijn er maar weinig opties hierin te vinden. Ook anderen met een plantaardig dieet in zijn omgeving bleken dit probleem te ervaren, zo constateerde hij. Dan creëer ik het maar zelf, bedacht Jansen zich.

Met zakenpartner Van Tilburg aan boord vond hij chefkok Tom, waarmee ze samen een plant-based menu samenstelden. “Voor ons is het doel om gerechten te ontwerpen – met duurzame ingrediënten, zoals lokale en seizoensgebonden groenten – die smaakvol, betaalbaar en voedzaam zijn,” aldus de ondernemers. Bij Greenrebel zijn daarom geen vleesvangers te vinden, maar wereldwijd geïnspireerde gerechten in een groen jasje, met herkenbare smaken en verrassende ingrediënten. Denk aan een kleurrijke Ready to Rendang wrap en een Umami Burger op een zwart broodje.

Circulair

Het eerste Greenrebel restaurant is te vinden aan de Stationsweg 142 in Den Haag, waarbij het terras uitzicht geeft op het Hollands Spoor station. Ook het interieur is meegenomen in de groene visie. Het meubilair waar je op zit is hergebruikt, gereinigd en waar nodig opgeknapt en krijgt hiermee perfecte tweede kans in de Greenrebel omgeving.

De ondernemers hebben de ambitie om meerdere zaken te openen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Fastned opent eerste Belgische shop bij snellaadstation

Buitenland - Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft vandaag zijn allereerste shop en restaurant geopend. De opening van de shop is een volgende stap in Fastneds ontwikkeling, die het elektrische laden nog aangenamer moet maken. De shop ligt aan de E19 tussen Antwerpen en Breda ter hoogte van Brecht.

Lees bericht


‘Wegwerpbekers op festivals duurzaam en toegestaan’

Festivals – “Veel organisatoren van festivals en evenementen denken dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, maar dat is niet waar. Wegwerpbekers zijn soms zelfs duurzamer dan herbruikbare bekers.” Dat zegt Bert Hengeveld van internationaal verpakkingsproducent Bordex Group.

Lees bericht


Marco van Bergen sluit zijn Udens toprestaurant OONIVOO

Horeca - Het Udense toprestaurant OONIVOO WineSpired sluit per 30 december 2023 definitief de deuren. Dat heeft eigenaar Marco van Bergen laten weten. Inflatie en de energiecrisis, die volgen op het verlies van de Michelinster en drie horecalockdowns zijn de reden. Hij is nog op zoek naar een partij die de lopende huurovereenkomst en de inrichting van het restaurant wil overnemen.

Lees berichtRIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid