Plant-based restaurant Greenrebel opent in Den Haag


Het plant-based restaurant Greenrebel in Den Haag

Restaurant – Den Haag is een nieuw plant-based restaurant rijker. Ondernemers Erwin Jansen en zakenpartner Christiaan van Tilburg opende in de Hofstad deze zomer Greenrebel.

In 2019 werd bij Jansen het zaadje geplant voor Greenrebel. Na zelf in één klap plantaardig te zijn gaan eten, liep hij al snel tegen een probleem aan: on-the-go zijn er maar weinig opties hierin te vinden. Ook anderen met een plantaardig dieet in zijn omgeving bleken dit probleem te ervaren, zo constateerde hij. Dan creëer ik het maar zelf, bedacht Jansen zich.

Met zakenpartner Van Tilburg aan boord vond hij chefkok Tom, waarmee ze samen een plant-based menu samenstelden. “Voor ons is het doel om gerechten te ontwerpen – met duurzame ingrediënten, zoals lokale en seizoensgebonden groenten – die smaakvol, betaalbaar en voedzaam zijn,” aldus de ondernemers. Bij Greenrebel zijn daarom geen vleesvangers te vinden, maar wereldwijd geïnspireerde gerechten in een groen jasje, met herkenbare smaken en verrassende ingrediënten. Denk aan een kleurrijke Ready to Rendang wrap en een Umami Burger op een zwart broodje.

Circulair

Het eerste Greenrebel restaurant is te vinden aan de Stationsweg 142 in Den Haag, waarbij het terras uitzicht geeft op het Hollands Spoor station. Ook het interieur is meegenomen in de groene visie. Het meubilair waar je op zit is hergebruikt, gereinigd en waar nodig opgeknapt en krijgt hiermee perfecte tweede kans in de Greenrebel omgeving.

De ondernemers hebben de ambitie om meerdere zaken te openen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Co-branding tussen Restopia Professional en Garden Gourmet

Samenwerking - Nestlé Professional en Innogusto hebben de handen ineengeslagen met een ‘Made with Garden Gourmet’-co-branding voor twee producten van Restopia Professional. De samenwerking houdt in dat voor de twee Restopia-producten een vleesalternatief van Garden Gourmet wordt gebruikt.

Lees berichtHappy Italy opent vernieuwd concept in Roermond

Formulenieuws – Het centrum van Roermond krijgt de eerste Happy Italy volgens het vernieuwde concept. Het restaurant van Happy Italy onderging onlangs een rebranding en de locatie in Limburg is het eerste restaurant dat volgens dit concept is gebouwd.

Lees bericht
ABN AMRO: ‘Consumentenbestedingen gaan in 2023 afvlakken’

Analyse - Voedsel is in juni 11,2 procent duurder dan een jaar geleden. Deze ongekende prijsstijging is het gevolg van hogere energie- en grondstofkosten voor ondernemers in de voedingsmiddelenindustrie. ABN AMRO verwacht in een analyse dat de prijstoename nog niet ten einde is, maar dat in 2023 dalende consumentenbestedingen de stijging zullen afvlakken.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid