Platform Pizza Profs wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren
_1042_768_90.jpg)
Platform – Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht, is samen met verschillende partners uit de horecabranche, vandaar gestart met het landelijke platform Pizza Profs. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis en tevens het product pizza als voedzaam culinair product op de kaart te zetten.
Marcel Losekoot is met de Pizza Academy al sinds 2012 bezig de pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en de Italiaanse pizza in ere te stellen als gezond en culinair product. Dat doet hij door bedrijfsadviezen en opleidingen. Ook tv-kok Herman den Blijker en sterrenchefs Sergio Herman en Jacob Jan Boerma hebben bij hem de kneepjes van het pizzabakkersvak geleerd.
Nieuwe foodtrend
Nu de gezonde en licht verteerbare, culinaire pizza’s weer in de belangstelling staan is het volgens Losekoot het juiste moment om de krachten te bundelen met een nieuw platform. Het platform Pizza Profs is samen met de support van foundingpartners Joshua Winnen van Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), Gisèle Rebel (Foodie Content Factory, communitymanager), Garry de Boer (Hanos), Nick Schutten (Van Gestel), Maarten Tetteroo (SVH) en Martijn Rosink & Gerard van Hezik (SVO) opgestart. De eerste stap is de lancering van de website van Pizza Profs vandaag op 1 februari 2021, tijdens de Horecava. Deze website (www.pizzaprofs.nl) bevat pizzanieuws, blogs, informatie over trends en vakkennis en is voor iedereen vrij toegankelijk. Doelgroep zijn pizzaiolo’s, horeca- en foodondernemers, retailprofessionals, out of home-professionals en horeca- en foodspecialisten.
NK Pizza Bakken
Pizza Profs gaat jaarlijks het NK Pizza Bakken organiseren met sterrenkok Jacob Jan Boerma als juryvoorzitter. Daarnaast staat het samenstellen van een ranglijst met de top-100 van pizzaprofessionals op stapel net als het organiseren van inspiratiesessies in binnen- en buitenland.
Online community
Om de uitwisseling van kennis te stimuleren, wordt een besloten online community voor pizzaprofs gelanceerd op Facebook en LinkedIn. Hier kunnen ondernemers terecht voor het plaatsen van vacatures, krijgen ze korting bij foundingpartners en op deelname aan het NK Pizza Bakken. Professionele pizzabakkers kunnen zich gratis aanmelden via de website www.pizzaprofs.nl of door te mailen naar: community@pizzaprofs.nl. Bedrijven die interesse hebben om zich als partner aan te sluiten, kunnen contact opnemen met: j.winnen@nordcap.nl.
Bron: Pizza Profs/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Pizza Profs organiseert tweede Inspiratie Event
Verkiezing - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el Shanwany (Nederlands Kampioen pizza bakken 2024) en sprekers zoals Wout Hooghiemstra (De Pizzabakkers).
Lees berichtShell werkt opnieuw samen met Herman den Blijker
Tankstation – Shell gaat in het kader van de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ opnieuw de samenwerking aan met Herman den Blijker. Shell introduceert op haar stations, samen met partner Bakerstreet van de Vital Food Group, drie maal per jaar producten die geïnspireerd zijn door wereldse smaken.
Lees berichtProef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten
Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.
Lees berichtChef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell
Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.
Lees berichtAroma bij top 50 beste Italiaanse restaurants ter wereld
Verkiezing - Restaurant Aroma Italian Fine Dining, gevestigd in het Gelderse Vaassen, heeft een plaats bemachtigd op de lijst van 50 Top Italy voor ‘Best Italian Restaurants in the World ’. Het restaurant, dat pas iets meer dan twee jaar geleden zijn deuren opende, staat op de 43e plaats.
Lees berichtHerman den Blijker ontwikkelt Franse specials voor Shell Café
Actie - Opnieuw kunnen bezoekers van een Shell-station hun culinaire hart ophalen door een samenwerking met één van Nederlands bekendste en meest succesvolle TV koks. Dit keer is het Herman den Blijker.
Lees bericht