Platform Pizza Profs wil pizzaprofessionals verbinden en inspireren


Marcel Losekoot / Foto bij: Marjolijn Lamme

Platform – Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy in Utrecht, is samen met verschillende partners uit de horecabranche, vandaar gestart met het landelijke platform Pizza Profs. Doel is om alle pizzaprofessionals online met elkaar te verbinden, te inspireren en te voeden met vakkennis en tevens het product pizza als voedzaam culinair product  op de kaart te zetten.

Marcel Losekoot is met de Pizza Academy al sinds 2012 bezig de pizzabakkers in Nederland naar een hoger niveau te tillen en de Italiaanse pizza in ere te stellen als gezond en culinair product. Dat doet hij door bedrijfsadviezen en opleidingen. Ook tv-kok Herman den Blijker en sterrenchefs Sergio Herman en Jacob Jan Boerma hebben bij hem de kneepjes van het pizzabakkersvak geleerd.

Nieuwe foodtrend

Nu de gezonde en licht verteerbare, culinaire pizza’s weer in de belangstelling staan is het volgens Losekoot het juiste moment om de krachten te bundelen met een nieuw platform. Het platform Pizza Profs is samen met de support van foundingpartners Joshua Winnen van Ake Ideal NordCap (importeur Moretti Forni), Gisèle Rebel (Foodie Content Factory, communitymanager), Garry de Boer (Hanos), Nick Schutten (Van Gestel), Maarten Tetteroo (SVH) en Martijn Rosink & Gerard van Hezik (SVO) opgestart. De eerste stap is de lancering van de website van Pizza Profs vandaag op 1 februari 2021, tijdens de Horecava. Deze website (www.pizzaprofs.nl) bevat pizzanieuws, blogs, informatie over trends en vakkennis en is voor iedereen vrij toegankelijk. Doelgroep zijn pizzaiolo’s, horeca- en foodondernemers, retailprofessionals, out of home-professionals en horeca- en foodspecialisten.

NK Pizza Bakken

Pizza Profs gaat jaarlijks het NK Pizza Bakken organiseren met sterrenkok Jacob Jan Boerma als juryvoorzitter. Daarnaast staat het samenstellen van een ranglijst met de top-100 van pizzaprofessionals op stapel net als het organiseren van inspiratiesessies in binnen- en buitenland.

Online community

Om de uitwisseling van kennis te stimuleren, wordt een besloten online community voor pizzaprofs gelanceerd op Facebook en LinkedIn. Hier kunnen ondernemers terecht voor het plaatsen van vacatures, krijgen ze korting bij foundingpartners en op deelname aan het NK Pizza Bakken. Professionele pizzabakkers kunnen zich gratis aanmelden via de website www.pizzaprofs.nl of door te mailen naar: community@pizzaprofs.nl. Bedrijven die interesse hebben om zich als partner aan te sluiten, kunnen contact opnemen met: j.winnen@nordcap.nl.

Bron: Pizza Profs/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Pizza Profs organiseert eerste Pizza Inspiratie Event

Event - Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 24 oktober het allereerste Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Een van de gastsprekers op het event is de Italiaanse tomatenspecialist Carlo Casoni van Pizza Prof-partner Mutti. Daarnaast zijn er verschillende proeverijen.

Lees berichtInschrijving eerste NK Pizza Bakken 2022 gestart

Wedstrijd - Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het allereerste NK Pizza Bakken 2022 op dinsdag 11 januari 2022. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs tijdens de Horecava in Amsterdam deze krachtmeting voor professionele pizzaiolo’s. De inschrijving is deze maand gestart.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid