ProFri-leden benoemen Alide van Toor tot opvolger Frans van Rooij


ProFri-voorzitter Alide van Toor tijdens de ledenvergadering

Benoeming -  Alide van Toor (1965) wordt de opvolger van Frans van Rooij (1959) bij brancheorganisatie ProFri. Van Rooij richtte ProFri op en was twaalf jaar lang het boegbeeld.

Tijdens een ledenvergadering bij Van der Valk in Vianen is Van Toor door de leden gekozen als opvolger van Van Rooij. Zij was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk. In haar maidenspeech legde Van Toor de nadruk op de concurrentie die frituurspeciaalzaken er de afgelopen jaren hebben bijgekregen. “Welke veranderingen doorstonden onze frituurbedrijven allemaal niet? Samen met de Chinees en pizzazaken hadden wij lang het alleenrecht op de afhaalmarkt. Dat hebben we natuurlijk al lang niet meer”.  Vervolgens somde Van Toor de marktveranderingen op waarmee de sector te maken kreeg. “Het enorm gegroeide aanbod spijsverstrekkende horeca. De opkomst van delivery. De zondagsopening en avondverkoop van supermarkten. De intrede van de Airfryer. Het groeiende aantal fastfoodrestaurants. Het royale snackaanbod van reguliere restaurants. En zo kan ik nog wel even doorgaan...”, aldus Van Toor.

Bestuursleden

Naast het aantreden van Van Toor, waren er meer mutaties in het ProFri-bestuur. Peter van Dinther (Eetsalon Marktzicht in Beusichem) en Jorgen Ruhl van Snackbar Wip-in in Callantsoog traden terug, terwijl ondernemer Arjan Verploegen toetrad tot het bestuur.

De samenstelling van het ProFri-bestuur is nu als volgt: Alide van Toor (voorzitter), Arjan Verploegen (De Heuve Dutch American Diner in Beuningen), Hans van Ballegooijen (mede-eigenaar van Restaria Oude Gracht in Eindhoven), Wilco van Seccelen (Cafetaria ’t Hout in Helmond) en Marcel van Veen (Snack-Plaza & Brasserie Meuleplein in Nijeveen).

Bron: ProFri/@FoodClicks

Het voltallige nieuwe bestuur van ProFri

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

300 extra ProFri-certificaten met 6% rendement

Certificaten - ProFri, de vakvereniging voor professionele frituurders, geeft 300 extra certificaten uit met 6% rendement. Geïnteresseerden kunnen de certificaten voor 500 euro per stuk aanschaffen. Dat laat ProFri-voorzitter Alide van Toor weten.

Lees bericht


Alide van Toor beoogd opvolger Frans van Rooij bij Profri

Benoeming – Alida van Toor (1965) is voorgedragen als beoogd voorzitter van Vereniging Professionele Frituurders (ProFri). Zij volgt daarmee Frans van Rooij op die terugtreedt als voorman van de vakvereniging. Van Toor was van 2006 tot eind 2022 eigenaresse van cafetaria De Halte in Meerkerk.

Lees bericht


ILT gaat strenger controleren op naleving SUP-regels

Controle - De ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) gaat cafetaria’s strenger controleren op de naleving van de nieuwe verpakkingsregels, de zogenaamde Singel Use Plastic (SUP)-regels. Daarvoor waarschuwt vakvereniging ProFr, die daarover bericht heeft ontvangen van de inspectiedienst.

Lees bericht


Cafetaria-omzet stijgt nauwelijks in januari 2024

Analyse - 2024 is voorzichtig uit de startblokken gekomen voor de cafetariasector; de omzet kwam dit jaar met 0,4% iets hoger uit vergeleken met januari 2023. Vermeld moet worden dat januari 2023 een zeer goede maand was ten opzichte van januari 2022 met een plus van 13,9%. Dat blijkt uit de analyse die Rien de Koning heeft gedaan op basis van alle transacties van het horecaplatform...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid