Solliciteren bij Subway in emoji-taal via WhatsApp


Formulenieuws – Restaurantketen Subway lanceert een wervingscampagne waarbij jongeren via WhatsApp in emoji-taal kunnen solliciteren. Met de inzet van deze moderne techniek, in combinatie met een beeldtaal die de doelgroep goed kent, wil Subway de drempel om te solliciteren verlagen.

En volgens de sandwichketen is dat nodig, want jongeren willen graag werken, alleen is voor velen die eerste drempel vaak te hoog. Met deze laagdrempelige wervingsprocedure, neemt Subway die eerste hindernis weg en biedt tegelijkertijd iedereen een gelijke kans op een leuke (bij)baan.

Solliciteren via een motivatiebrief en gespreksrondes wordt, volgens Subway, door de nieuwe generatie jongeren als te formeel en moeilijk ervaren. Met de sollicitatieprocedure via WhatsApp maakt Subway het voor de doelgroep makkelijk en zelfs leuk. Elk Subway restaurant heeft een WhatsApp-nummer waar je je eigen Sub naartoe appt. Dit is direct je persoonlijke sollicitatie, want aan de hand van emoji’s laat je zien wat je in huis hebt. Zo staat de Spaanse peper voor pit, het eitje voor ijverig en de wortel voor een scherpe blik.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Subway introduceert Signature Series in Nederland

Formulenieuws – Broodjesketen Subway start met een nieuwe lijn sandwiches de Signature Series. De lijn bestaat uit acht sandwich creaties, die speciaal door chefs ontworpen. Volgens Subway geldt de introductie als de grootste menuwijziging in 58 jaar.

Lees bericht



Subway meeste vegan opties van grote fastfood ketens

Analyse - In Nederland heeft Subway de meeste vegan opties van alle grote fastfoodketens. Bij deze lunchformule is 12% van de hoofdgerechten helemaal plantaardig te bestellen. Ook bieden ze iedere woensdag de ‘Vegan Supreme’ patty op basis van quinoa en kikkererwten aan als ‘Sub of the Day’.

Lees bericht

Subway, PepsiCo en Vrumona verlengen samenwerking

Samenwerking  – Subway heeft de samenwerking met PepsiCo en drankenbedrijf Vrumona met vijf jaar verlengd.  Vrumona zal Subway restaurants in heel Nederland tot minstens eind 2027 voorzien van dranken van PepsiCo zoals Pepsi, Pepsi MAX en 7UP en Vrumona eigen merk producten zoals Sisi, Crystal Clear, Sourcy en Sourcy Vitaminwater.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid