SPAR university’s openen 16 augustus weer de deuren


Ondernemersduo Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje van SPAR University

Formulenieuws – Met het opstarten van de universiteiten en hogescholen met fysieke onderwijs, na de zomer, gaan ook de Spar university’s weer open. Vanaf maandag 16 augustus zijn alle gemakswinkels op de campus-terreinen weer geopend voor de studenten en medewerkers.

Medio december sloten de eigenaren Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje met pijn in hun hart de negen SPAR university-winkels. Door de tweede lockdown waren de campussen voor lange tijd uitgestorven en fysiek onderwijs werd er vrijwel niet meer gegeven. Als enige bleef de winkel op Utrecht Science Park open als voorziening voor bewoners van Utrecht Science Park en voor studenten die in de bibliotheek of omliggende gebouwen konden studeren.

Steun

Zowel in de eerste lockdown als in de tweede lockdown zijn de winkels van het ondernemersduo langdurig dicht gebleven. Mede dankzij de overheidssteun en steun van  partners als Connexie (professioneel werkgeven), SPAR Nederland en SPAR detaillistenvereniging hebben de locaties het hoofd financieel boven water gehouden.

Ontmoeten

Wat door de lockdowns duidelijk is geworden is het belang van de campus als ‘sociale ontmoetingsplek’ voor studenten, docenten en medewerkers, aldus Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje. Uit een eigen enquête, afgenomen onder studenten, werd het belang van fysiek onderwijs nog een keer onderstreept. Mensen willen elkaar fysiek blijven ontmoeten, door corona is deze behoefte nog groter geworden. Een mooie kans voor universiteiten en hogescholen om nog meer te focussen op ‘het ontmoeten’ en dit te faciliteren.

Bron: Spar University/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Met Compass verdwijnen ook de AH to go’s bij hogeschool Saxion

Schoolcatering –Compass Group  wordt per 1 januari volgend jaar de nieuwe cateraar van hogeschool Saxion op de locaties Enschede, Deventer en Apeldoorn. Hierdoor sluiten ook de twee aanwezige AH to go’s op de locaties Enschede en Deventer, die door de vorige cateraar Appèl werden geëxploiteerd. De locaties worden nu omgebouwd naar SPAR University.

Lees bericht



Van Loon Group en Q-group gaan krachten bundelen

Samenwerking - Van Loon Group en Q-group slaan de handen ineen. Door gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring in vlees en convenience producten voor  foodservice en retail kunnen zij beter inspelen op de snel veranderende vraag van de markt. Beide bedrijven verwachten gezamenlijk ook sneller te kunnen groeien in de Benelux.

Lees bericht

Spar University plaatst 5 The Taste by Spar-vendingmachines

Formulenieuws – Ondernemer Martijn ten Berge, Chief Growth Officer van SPAR Together Better en ontwikkelaar van de formule Spar University, heeft onlangs vijf ‘slimme koelkasten’  geplaatst van The Taste by Spar. Eerder plaatste de Spar-organisatie ook al zo’n vendingmachine op Rotterdam Centraal Station.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid