‘Spare Rib Express boekt forse groei bij tevreden klant’


Formulenieuws – Fastserviceketen Spare Rib Express boekt vanwege het feit dat veel mensen thuiszitten als gevolg van de coronapandemie fors meer omzet door meer thuisbezorging. Ondanks die toename blijft de klant ook tevreden.

Als gevolg van de coronamaatregelen groeit de totale markt van bezorging. Die van Spare Rib Express is volgens eigen opgave met 49% toegenomen, gemeten vanaf het moment dat de eet- en drinkgelegenheden dicht moesten. Toch zorgt de toename in bestellingen niet voor negatieve reviews, volgens het bedrijf. Sterker nog: de klant blijft tevreden.

Sinds eind 2019 maakt Spare Rib Express gebruik van de feedback-oplossing van Insocial. Op basis van NPS scores wordt de consument gevraagd de bezorgervaring te delen. “Het is opvallend hoe hoog de scores zijn de afgelopen weken, en dat terwijl het aantal ontvangen reviews is verdubbeld. Afgelopen week is het aantal zelfs verdrievoudigd”, aldus woordvoerder van Spare Rib Express.

Waardering

Volgens Spare Rb Express kan de positieve klantbeoordeling verschillende oorzaken hebben. De klant kan water bij de wijn doen, omdat er in deze tijden meer waardering is voor de dingen die er nog wel zijn, of de bezorging verloopt sneller, omdat er minder verkeer is. De woordvoerder: “Wij vragen onze consumenten om hun mening over de kwaliteit van de bezorging en die van de maaltijden zelf. Afgelopen weken scoorden we een 9.1 uit 3.458 reviews op bezorging en een 9.0 op de kwaliteit van het gerecht.” Sinds de start van de meting staat de landelijke overall score met Insocial op een 8.2.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht


Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht


Gemiddelde NPS Nederlandse restaurantketens is +72

Onderzoek - De grootste restaurantketens van Nederland scoren gemiddeld een Net Promoter Score (NPS) van +72. Proeflokaal Bregje krijgt de hoogste score (+91). Het is opvallend dat drie van de vijf meest bezochte ketens een NPS krijgen die lager is dan gemiddeld. De 18- tot 34-jarigen geven gemiddeld een lagere score dan oudere bezoekers.

Lees bericht


‘Meer vegan bestellingen bij Thuisbezorgd’

Onderzoek – Maaltijdbestelsite Thuisbezorgd zag het aantal vegan bestellingen de afgelopen twee jaar met 25 procent groeien. Hoewel vegan op het totaal volume aan bestelde maaltijden nog beperkt is, spreekt Thuisbezorgd wel de verwachting uit dat vegan in 2023 definitief doorbreekt.

Lees bericht

Groningen krijgt tweede Spare Rib to go

Formulenieuws - Spare Rib Express breidt uit in Groningen met een tweede To Go locatie in de stad. Met deze vestiging aan de Helperzoom opent de foodservice formule haar 74e bezorgrestaurant. De shop is geopend in samenwerking met petrolformule TinQ.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid