Thuisbezorgd zet duurzame verpakking in tijdens UEFA-finales


Afwasbaar bakje waarmee Thuisbezorgd gaat testen bij UEFA-finales

Bezorgdienst – Thuisbezorgd gaat tijdens de UEFA-finales voor het eerst duurzame voedselverpakkingen gebruiken. Samen met de UEFA en UEFA-partners PepsiCo en Heineken wil het bezorgbedrijf op die manier het gebruik van wegwerpplastic verpakkingen verminderen. Het gaat bij de finales om een test.

Bezoekers die de finale van de UEFA Women's Champions League bijwonen in Eindhoven op 3 juni, zontvangen hun bestelde maaltijden in herbruikbare verpakkingen. Deze verpakkingen worden na de wedstrijd ingeleverd en schoongemaakt, zodat deze hergebruikt kunnen worden voor toekomstige evenementen. In totaal verwacht moederbedrijf Just Eat Takeaway.com van Thuisbezorgd bij dit evenement meer dan 20.000 wegwerpverpakkingen te vervangen voor een herbruikbaar alternatief.

Kans

Vooralsnog gaat het om een test, maar wel eentje die onderdeel uitmaakt van een bredere strategie van Just Eat Takeway op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het bedrijf wil onderzoeken welke duurzame alternatieven er zijn te vinden voor verpakkingen van afhaal- en bezorgmaaltijden. Zo werkt Just Eat Takeaway.com sinds 2021 samen met verschillende leveranciers van herbruikbare verpakkingen om dit systeem te testen voor maaltijdbezorging. Gijs Weterings, directeur Thuisbezorgd ziet de samenwerking met UEFA als een mooie kans om de voetbalfans tijdens alle finales te laten zien dat het mogelijk is favoriete maaltijd duurzaam verpakt te ontvangen.

Notpla

Tijdens de andere drie UEFA finale-wedstrijden werkt Just Eat Takeaway samen met de Engelse startup Notpla. Als onderdeel van de samenwerking tussen Just Eat Takeaway en UEFA worden meer dan 175.000 biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla beschikbaar gesteld aan voetbalfans die de Champions League-finale in Istanbul, de Europa League-finale in Boedapest en de Conference League-finale in Praag bijwonen. Deze kartonnen verpakking, gecoat met zeewier, is plasticvrij, recyclebaar, composteerbaar en kan op biologische wijze afbreken binnen enkele weken.

Bron: Thuisbezorgd/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSamenwerking Getir en Thuisbezorgd.nl uitgebreid

Samenwerking – Flitsbezorger Getir en Thuisbezorgd.nl gaan meer samenwerken. Het assortiment alledaagse artikelen van Getir werd sinds mei al aangeboden op Thuisbezorgd.nl , maar daar wordt nu het assortiment van Gorillas aan toegevoegd. Alle producten worden rechtstreeks geleverd door Getir of Gorillas-bezorgers.

Lees bericht


Minder bestellingen en kosten bij Just Eat Takeaway

Analyse -Just Eat Takeaway, het bedrijf achter Thuisbezorgd.nl, heeft in het eerste halfjaar minder bestellingen kunnen verzorgen dan een jaar geleden. Door iets hogere bestedingen per bestelling en fors snijden in de kosten heeft het bedrijf toch de winstcijfers aanzienlijk zien verbeteren.

Lees bericht


© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid