Unilever versterkt plantaardige eiwit-positie met ‘ENOUGH’


Samenwerking - Unilever gaat voor het merk De Vegetarische Slager samenwerken met foodtechbedrijf ENOUGH (voormalig 3F BIO) om nieuwe plantaardige vleesproducten op de markt te brengen. De samenwerking moet de positie van Unilever in de ontwikkeling van plantaardige eiwitten verder versterken.

ENOUGH maakt gebruik van een afvalvrij fermentatieproces om een hoogwaardige proteïne te laten groeien. Natuurlijke schimmels worden gevoed met hernieuwbare grondstoffen, zoals tarwe en maïs. Dat produceert ABUNDA mycoproteïne, een compleet voedselingrediënt dat belangrijke aminozuren bevat en rijk is aan voedingsvezels.

Het eiwit past bij Unilever’s vleesalternatieve merk, De Vegetarische Slager, dat in 2020 met meer dan 70% groeide. Met een breed assortiment vleesvervangers voor flexitariërs, vegetariërs en veganisten, past het in de missie om de grootste slager ter wereld te worden. Carla Hilhorst, EVP R&D voor Foods & Refreshment bij Unilever: “Plantaardige voeding is een van Unilever’s snelst groeiende segmenten en we zijn verheugd om samen te werken met ENOUGH om duurzamere eiwitproducten te ontwikkelen die heerlijk en voedzaam zijn. We zijn enthousiast over het potentieel dat deze technologie heeft voor toekomstige innovaties in ons portfolio, en we kunnen niet wachten om meer plantaardig voedsel te lanceren, dat mensen helpt minder vlees te eten, zonder in te boeten aan smaak. "

Bron: Unilever/ @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsNederlanders eten de meeste vleesvervangers van alle Europeanen

Analyse – Nederlanders zijn koploper als het gaat om het eten van vleesvervangers en bovendien geven zij ook nog eens het meeste geld uit aan diverse plantaardige varianten. Want niet alleen wordt gekeken naar vleesvarianten, ook de verkoop van plantaardige kaas is in Nederland in twee jaar tijd gegroeid met 400% .

Lees bericht
Vegetarische Slager en Deliveroo lanceren De Vleesch Lobby

Pop-up restaurant -  Ter gelegenheid van De Nationale Week Zonder Vlees openen De Vegetarische Slager en Deliveroo De Vleesch Lobby een tijdelijk burgerrestaurant met vegan burgers van De Vegetarische Slager. Geïnteresseerden kunnen dan zelf ervaren dat vegetarisch vleesch net zo lekker is als dierlijk vlees.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid