Van der Valk hotels starten met kerst-menuboxen


Een van de kerstmaaltijden van Van der Valk / Foto bij: Eljee Bergwerff Photography

Hotels – Een aantal Van der valk hotels heeft de handen ineen geslagen en start met het bezorgen van kerst menuboxen aan huis. Door de samenwerking is er een landelijk netwerk en kan iedere Nederlander via www.valkculinair.nl een vijfgangen kerstmaaltijd laten bezorgen.

Op het Van der Valk concern gaat iedereen er van uit, net als veel andere horecaondernemers, dat er geen massale openstelling van hotels en restaurants meer komt deze kerst. Reden om alternatieven te bedenken. Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel nam het initiatief om te komen met de landelijke kerst-menubox. Het hotel is daarmee niet de eerste, maar onder de gegeven coronabeperkingen is er ook niet heel veel meer mogelijk. Eigenaar Bob Zeeuw van der Laan van de Cantharel: “We wilden deze Kerst iets extra’s doen. We hebben onder leiding van meesterchef André van Doorn met ons team een feestelijk 5-gangenmenu samengesteld. Het zijn de smaken van Van der Valk, maar in een nieuw, fris jasje.”

Meekoken met de chef

Gasten gaan thuis zelf aan de slag om hun menu in elkaar te zetten en krijgen met behulp van video’s en instructiekaartjes tips. Ook voor de opmaak van het bord. Tijdens de kerstdagen kunnen gasten bovendien live verbinding maken met de chefs voor tips tijdens het koken. Zo bereiden gasten als het ware samen met de chefs een uniek diner thuis. Zeeuw van der Laan: “Het mooie is dat we met een aantal Valk vestigingen samenwerken om dit mogelijk te maken. Onze menuboxen worden door heel Nederland gekoeld thuisbezorgd. En ze zijn af te halen bij een aantal Valk vestigingen.”

De menubox van Van der Valk is vooralsnog alleen voor Kerst verkrijgbaar. De menubox kost €55 per persoon en worden per doos voor 2 personen verkocht. Of het initiatief na de Kerst een vervolg krijgt wordt later bepaald. De box komt ook in een vegetarische variant. Een wijnarrangement met bijpassende wijnen kan meebesteld worden en wie de complete Valk ervaring thuis wil hebben kan via Valk At Home ook nog tafellinnen, servies en decoratie bestellen.

Bron: Van der Valk/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Horecabedrijven volop actief met bezorging

Analyse – Sinds de overheidsmaatregelen van kracht zijn gegaan tegen verdere verspreiding van het coronavirus zijn er 43.000 horecazaken, waarvan 35.500 eetgelegenheden, gesloten voor hun gasten. Een groot gedeelte daarvan is sindsdien actief met afhaal- en bezorgdiensten. De traditionele horeca, die voorheen nog niet actief was in deze markt, ziet in die mogelijkheden een kans de zaken deels draaiende te houden.

Lees berichtNAGF brengt nudgingrapport uit over stimuleren van groente en fruit

Onderzoek - Hoe zet je Nederlanders nu aan tot het eten van meer groente en fruit. Die vraag vloeide voort uit het preventieakkoord, waarin is afgesproken dat de consumptie van de producten uit de Schijf van Vijf jaarlijks zouden groeien. Van de week werd tijdens een presentatie van het NAGF op het campusterrein van de KNVB enkele onderzoeksresultaten gepresenteerd. Het...

Lees bericht

Thuisbezorgd.nl gaat met Valk Vers ook koude maaltijden bezorgen

Bezorging - Vorige maand werd bekend dat Van der Valk Hotel Apeldoorn-de Cantharel onder de naam Valk Vers een proef is gestart met het bezorgen van gekoelde verse maaltijden voor inwoners van Apeldoorn en omgeving. Vanaf vandaag kunnen inwoners deze maaltijden ook bestellen via de Thuisbezorgd.nl. Een primeur, want de online etenbestelsite was nog niet eerder beschikbaar voor de...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid