Vermaat neemt belang in bedrijfscatering-disrupter Join Program


Bedrijfsbuffet bij Vermaat-locatie / Foto bij: Jorritt Hoen

Catering - Vermaat Groep neemt een meerderheidsbelang in bedrijfscatering-disrupter Join Program, dat is opgericht door conceptontwikkelaar enbiun. Vermaat gaat zorgen voor verdere groei van Join Program en moet de maatschappelijke impact van de activiteiten gaan vergroten. Join Program’s richt zich met een vernieuwende aanpak op bedrijven die hun medewerkers gezonder en duurzamer willen laten eten.

Het cateringconcept Join Program biedt sinds 2019 gezonde en duurzame foodprogramma’s aan grote en kleine bedrijven. Via een app kunnen de medewerkers menukeuzes, persoonlijke voorkeuren doorgeven, die door het team (het Food Curator Team, red.) van Join Program worden vertaald in gezonde en smaakvolle gerechten en menu’. Deze worden vervolgens op een centrale locatie bereid met lokale en seizoensgebonden producten. Het aanbod van gerechten en de planning van de service komen daarmee tegemoet aan de specifieke wensen van elke opdrachtgever en zijn medewerkers.

Flexibiliteit en lagere foodprint

Doordat de kantoorbezetting bij de meeste bedrijven schommelt, vraagt de catering veel flexibiliteit qua planning. De aanpak van Join Program sluit hierop aan en vermindert zo tevens verspilling van voedsel. In combinatie met een focus op meer plantaardige en minder dierlijke producten leidt dit ook tot een aanzienlijk lagere foodprint. “Succesvolle bedrijven onderscheiden zich door oog te hebben voor duurzaamheid, en gezonde en tevreden medewerkers. Join Program speelt in op de vraag naar flexibele cateringservices van hoge kwaliteit. Daarmee zet Vermaat de volgende stap om gezond en duurzaam eten en drinken voor iedereen toegankelijk te maken. Join Program gaat een belangrijke invloed hebben op de manier waarop Vermaat zijn opdrachtgevers gaat bedienen,” aldus Rick Zeelen, CEO van Vermaat Groep.

Eigen filosofie

Join Program zet in op werkgevers die goed, gezond en afwisselend eten en eigentijdse service als belangrijk onderdeel zien voor de binding en productiviteit van hun medewerkers, klanten en gasten. De filosofie is dat een goed uitgedacht Food Program sterk bijdraagt aan de kwaliteit, gezondheid en duurzaamheid van het aanbod. “Onze aanpak is iteratief; zonder feedback geen doorontwikkeling. Join Program staat voor een movement van medewerkers en werkgevers die geloven in deze aanpak. Daarom zijn we ongelofelijk trots dat Vermaat Groep ons initiatief wil ondersteunen en wil investeren in deze belangrijke groei. We kunnen met meer volume ook meer impact maken,” aldus Join Program-directeur Maurits Tofohr, die samen met zijn compagnon Jan Willem van de Sande vanuit enbiun dit initiatief gestart is.

Bron: Vermaat/@FoodClicks

Gewerkt wordt er vanuit centrale keukens bij Join Program

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsVakbeurs euvend & coffeena 2022 gaat niet door

Vakbeurzen - De Internationale Vakbeurs voor Vending & Office Coffee Service die gepland staat voor 27 tot en met 29 oktober, euvend & coffeena 2022, gaat dit jaar niet door. De reden is dat de organisatie niet een volwaardige afspiegeling van de markt voor vending en koffie kan presenteren.

Lees bericht

Visie CIRFOOD gaat uit van gezonde voeding voor iedereen

Catering - Sinds CIRFOOD in 2016 de Nederlandse markt betrad, zijn de medewerkers op steeds meer locaties eerlijke, duurzame en verse gerechten gaan bereiden. Hierbij houden ze vast aan de bedrijfsvisie dat iedereen recht heeft op goede voeding. De cateraar heeft al een groot marktaandeel in het (hoger) onderwijs en krijgt ook in het B&I-segment steeds meer voet aan de...

Lees berichtSligro terug op omzetniveau van voor corona

Groothandel – Sligro wist in de eerste drie maanden van dit jaar de omzet naar een niveau te brengen van voor de coronamaatregelen. Weliswaar viel de omzet in catering nog wat tegen, maar daar tegenover stond een verdere groei in bezorging aan bedrijven.

Lees bericht

Nieuwe cao catering met ruimte voor hospitality

Catering  - Vakbonden CNV Vakmensen, FNV Catering en De Unie en werkgeversorganisaties VENECA en VOCC hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een cao voor de catering en de inflight-medewerkers met ruimte voor hospitality voor de komende twee jaar. De nieuwe cao heeft de ingangsdatum van 1 april 2022.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid