De Verspillingsfabriek komt met initiatief ‘Heel Veel Soeps’


Verduurzamen - De Verspillingsfabriek lanceert een nieuw concept: Heel Veel Soeps. Een initiatief waarbij mensen een pakket soep kunnen aanbieden aan een ander. Maar niet alleen om dankbaarheid of liefde aan diegene te tonen, maar ook de boeren en de Voedselbank te steunen.

De Verspillingsfabriek maakte al soep van restproducten, maar in deze tijd blijven ook heel veel boeren zitten met hun verse producten. Versnijders en boeren raken door de sluiting van de horecabedrijven hun producten moeilijk kwijt. De Verspillingsfabriek gaat die producten voor een eerlijke prijs bij de boeren kopen en verwerken en schenkt bovendien bij elke gedane bestelling een zakje soep aan De Voedselbank. Op die manier helpt iedereen elkaar in deze lastige tijden.

Maak soep van de crisis

De coronacrisis raakt iedereen. Het zorgt bij horecabedrijven, cateraars en boeren voor een onzekere tijd. Dit initiatief maakt soep van die crisis, zo luidt de motivatie. Veel bedrijven zetten zich in om zo goed en zo kwaad als het gaat er elke dag het beste van te maken in deze coronacrisis. Dat laat ook het initiatief van De Verspillingsfabriek zien. Maar ondanks het feit dat ook De Verspillingsfabriek zelf problemen heeft zet het bedrijf toch weer een mooi initiatief in de markt. Iedereen die een Heel Veel Soeps-pakket bestelt, maakt niet alleen familie, vrienden, collega’s of medewerkers blij, maar helpt op deze manier ook de boeren en gaat verspilling tegen van goede groenten.

Talent

En ook verspilling van talent, want in De Verspillingsfabriek, onderdeel van Hutten Catering, werken namelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Gebruikers van Heel Veel Soeps zorgen er op die manier ook voor dat zij aan het werk kunnen blijven. Zie: www.heelveelsoeps.nl.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Aviko gaat met ketenpartners frietketen verduurzamen

Verduurzamen - Aviko gaat samen met een aantal partners werken aan het verder verduurzamen van de waardeketen van aardappelfriet. Samen met Derks Akkerbouw, AB Texel, Dasko Koel- en Vriestransport en Hutten Catering willen deze vijf partijen zich gezamenlijk inzetten om de CO2-uitstoot binnen de keten - van teler tot tafel - tegen 2030 net zero te krijgen.

Lees bericht


Cafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien

Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.

Lees bericht

Drees Peter van den Bosch vertrekt onverwachts bij Hutten

Persoonlijk  – Drees Peter van den Bosch heeft aangekondigd te vertrekken als Algemeen Directeur bij Hutten. Op 1 januari 2021 nam hij de dagelijkse leiding over van Bob Hutten, die laat weten dat het vertrek in goed overleg is gegaan en met wederzijds respect. Het vertrek is onverwachts.

Lees bericht




Houben gaat samenwerken met zorgbakkerij van Hutten

Samenwerking  - Houben Worstenbrood uit Eindhoven en Hutten uit Veghel hebben de handen ineengeslagen en gaan samenwerken. Vanaf vandaag worden de worstenbroden gerold en gebakken in de zorgbakkerij van Hutten. Ook de receptuur van de bekende Brabantse worstenbroodjes is iets aangepast.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid