VOCC heeft corona-protocol voor getroffen leden
Cateraars - De Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC) heeft met haar leden een protocol gedeeld voor de gevolgen van het coronavirus. Volgens de vereniging zijn als gevolg van de coronamaatregelen diverse leden rechtsreeks getroffen.
Het feit dat alle grote evenementen zijn geannuleerd en dat ook organisatoren van kleinere evenementen overgaan tot annuleren maakt het noodzakelijk dat cateraars eigen maatregelen moeten treffen.
Het VOCC-bestuur heeft aan facily LAW de opdracht gegeven de leden te helpen met het zoeken van oplossingen, waaronder hulp bij het aanvragen van Werktijdverkorting (WTV). Volgens facily LAW is het door de enorme bulk aan aanvragen die het gevolg zijn van het coronavirus zaak hier snel mee te starten. (Zie ook de link op de VOCC- website: https://lnkd.in/gsGrHqj)
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees berichtBOER&NLekker en platform Lokalist bundelen krachten
Samenwerken - Het korte ketenconcept BOER&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist bundelen hun krachten, met een nieuwe focus op de zakelijke markt. Beide partijen willen met de samenwerking een ‘one-stop shop’ inrichten voor retail, catering en horeca voor directe inkoop bij lokale duurzame boeren.
Lees berichtING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’
Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.
Lees berichtSteeds meer cateraars gaan voor plantaardig
Catering - Zestien bedrijfscateraars committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door planten. “Deze cateraars maken samen een gigantische impact voor de dieren,” aldus Collin Molenaar van de organisatie.
Lees berichtKantine Volkswagen zet curryworst weer terug op het menu
Buitenland - De curryworst komt weer terug in de kantine van de autofabrikant Volkswagen in Duitsland, meldt RTLNieuws. Daarmee wordt het besluit om de worst te vervangen door een plantaardige variant teruggedraaid.
Lees berichtISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken
Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.
Lees bericht