VOCC-leden winnen opdracht voor calamiteitencatering Politie
Catering – Een aantal contractcateraars, aangesloten bij de branchevereniging Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC), heeft een uitvraag van de Politie voor calamiteiten- en evenementencatering gewonnen. De contractcateraars, waaronder Beijk Catering Service, Cater Concept, Leo op het werk!, Van Lier Bedrijfscatering en Smaak Bedrijfscatering, met Meinders Catering als onderaannemer, krijgen de opdracht voor een termijn van 4 tot 6 jaar. Voor de opdracht hebben de partijen een gelegenheidsvennootschap opgericht, ook wel SPV genoemd. De combinatie biedt de Politie veel flexibiliteit en variatie, zoals de mogelijkheid om het aanbod af te kunnen stellen op de lokale wensen en de mogelijkheid om snel op te schalen indien nodig. Uniek De kracht van de samenwerking tussen de VOCC-ondernemers is dat zij een uniek en flexibel aanbod kunnen bieden aan de klanten. Door de geografische spreiding van de ondernemers is het mogelijk om snel in iedere regio een maaltijd te verzorgen. Daarbij kan rekening worden gehouden met de lokale wensen van de gebruikers. Ook is het mogelijk om op landelijk niveau snel en flexibel op acute situaties en calamiteiten in te spelen. De cateraars bieden daarbij een aanbod dat gericht is op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de mensen. De VOCC vertegenwoordigt de collectieve belangen van middelgrote Nederlandse contractcateraars. Bron: @FoodClicks Catering – Een aantal contractcateraars, aangesloten bij de branchevereniging Verenigde Ondernemende Contract Cateraars (VOCC), heeft een uitvraag van de Politie voor calamiteiten- en evenementencatering gewonnen. De contractcateraars, waaronder Beijk Catering Service, Cater Concept, Leo op het werk!, Van Lier Bedrijfscatering en Smaak Bedrijfscatering, met Meinders Catering als onderaannemer, krijgen de opdracht voor een termijn van 4 tot 6 jaar. Voor de opdracht hebben de partijen een gelegenheidsvennootschap opgericht, ook wel SPV genoemd. De combinatie biedt de Politie veel flexibiliteit en variatie, zoals de mogelijkheid om het aanbod af te kunnen stellen op de lokale wensen en de mogelijkheid om snel op te schalen indien nodig. Uniek De kracht van de samenwerking tussen de VOCC-ondernemers is dat zij een uniek en flexibel aanbod kunnen bieden aan de klanten. Door de geografische spreiding van de ondernemers is het mogelijk om snel in iedere regio een maaltijd te verzorgen. Daarbij kan rekening worden gehouden met de lokale wensen van de gebruikers. Ook is het mogelijk om op landelijk niveau snel en flexibel op acute situaties en calamiteiten in te spelen. De cateraars bieden daarbij een aanbod dat gericht is op vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van de mensen. De VOCC vertegenwoordigt de collectieve belangen van middelgrote Nederlandse contractcateraars. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees berichtBOER&NLekker en platform Lokalist bundelen krachten
Samenwerken - Het korte ketenconcept BOER&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist bundelen hun krachten, met een nieuwe focus op de zakelijke markt. Beide partijen willen met de samenwerking een ‘one-stop shop’ inrichten voor retail, catering en horeca voor directe inkoop bij lokale duurzame boeren.
Lees berichtSteeds meer cateraars gaan voor plantaardig
Catering - Zestien bedrijfscateraars committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door planten. “Deze cateraars maken samen een gigantische impact voor de dieren,” aldus Collin Molenaar van de organisatie.
Lees berichtKantine Volkswagen zet curryworst weer terug op het menu
Buitenland - De curryworst komt weer terug in de kantine van de autofabrikant Volkswagen in Duitsland, meldt RTLNieuws. Daarmee wordt het besluit om de worst te vervangen door een plantaardige variant teruggedraaid.
Lees berichtISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken
Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.
Lees berichtYB maakt andere strategische keuze en sluit alle vestigingen
Formulenieuws - YB maakt strategische shift en gaat zich volledig richten op de distributie van plantaardige producten en wil zich met winkels verder ontwikkelen als franchiseorganisatie. Volgens oprichter en eigenaar Wouter Staal kan hij op die manier meer impact maken.
Lees bericht