Westland Kaas neemt het merk 'Kees'


Verpakking van het merk Kees / Foto bij: Keesmakers

Overname - Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Westland heeft al een samenwerking met Those Vegan Cowboys, die vegan alternatieven ontwikkelen voor kaas.

De overname past volgens Westland goed bij de ondernemersgeest, creativiteit en eigenzinnige manier van zakendoen die Westland als familiebedrijf kenmerkt. Het bedrijf is vaker op zoek naar manieren om de smaak en receptuur van haar ambachtelijke kazen te verfijnen. Zo creëerde zij met Maaslander de eerste zoutarme kaas. Westland is ook producent van het regelmatig bekroonde kaasmerk Old Amsterdam.

Deels plantaardig

De kaas van ‘Kees’ heeft een speciale receptuur en is gemaakt van magere koemelk. Het procedé is vergelijkbaar met dat van het maken van Goudse kaas. Alleen zijn bij ‘Kees’ de zuivelvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren, aldus Westland. Hiermee is ‘Kees’ een variant op kaas die deels plantaardig is, 50% minder verzadigde vetten bevat en daarmee goed is voor je cholesterol. “We zijn blij dat we ons portfolio, met merken als Old Amsterdam en Maaslander, kunnen verrijken met ‘Kees’,” aldus Ronald van Zetten, CEO a.i. van Westland Kaas. Marc van Wanroij, medeoprichter van Keesmakers: “Ik ben blij dat het merk Kees in goede handen is bij Westland Kaas en heb er vertrouwen in dat Kees op deze manier voor consumenten beschikbaar blijft.”

Bron: Westland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht



REWE Duitsland opent eerste plantaardige supermarkt

Buitenland – Het gaat om een experiment, maar de REWE Group heeft onlangs in Berlijn een volledig plantaardige supermarkt geopend. De retailorganisatie wil  met de pilot 'Rewe voll pflanzlich' laten zien hoe gevarieerd en hoe groot het plantaardig aanbod is.

Lees bericht



Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten

Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.

Lees bericht

Royal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew

Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid