‘Zzp maaltijdbezorger wordt populairder en ouder’


zzp maaltijdbezorger wordt steeds ouder volgens KVK / Foto bij: KVK

Analyse – Het aantal zzp maaltijdbezorgers neemt steeds verder toe. Telde Nederland op 1 januari 2017 nog 16 zzp maaltijdbezorgers, op 1 december dit jaar zijn dat er 1997.

Nederland kent steeds meer zzp maaltijdbezorgers. Vooral in de randstad groeit de populariteit en schrijven steeds meer zzp maaltijdbezorgers zich in, zo laat KVK (Kamer van Koophandel) weten. In de afgelopen 5 jaar is de populariteit alleen maar toegenomen.

Ouder

Veel maaltijdbezorgers zijn over het algemeen twintigers, maar er is trend gaande naar oudere maaltijdbezorgers. Volgens cijfers bij de KVK  neemt de gemiddelde leeftijd van de ingeschreven maaltijdbezorgers al een aantal jaar toe. Van 25,7 jaar op 1 jan 2018 naar 27,8 jaar in december 2021. Dat is ook te zien in de verhouding tussen de leeftijdsklassen: waar die begin 2018 nog 22% van de maaltijdbezorger een tiener, 55% twintiger en 16% dertiger was, is die nu veranderd in 8% tiener, 62% twintiger en 23% dertiger.

Randstad

De maaltijdbezorger is vooral populair in de Randstad. In de steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn de bezorgers niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Die populariteit is goed te zien in de cijfers. Zo telde Amsterdam op 1 januari 2017 nog 2 zzp maaltijdbezorger, op 1 december 2021 zijn dat er 539. Deze trend zien we ook in Den Haag, van 2 zzp op 1 januari 2017 naar 320 op 1 december 2021. En in Rotterdam waren het er 0 op 1 januari 2017 naar 243 in december 2021.

Bron: KVK/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsLekkerland gaat nieuw dc bouwen in Waddinxveen

Groothandel - Lekkerland Nederland gaat de distributie vanuit Waddinxveen, waar het drie verschillende locaties heeft, concentreren. De distributiecentra in de omgeving van Distripark A12 zullen worden ondergebracht in een nieuw te bouwen distributiecentrum dat Lekkerland in september 2024 in gebruik wil nemen.

Lees bericht


Belastingdienst: ‘Weet waar je recht op hebt als ondernemer’

Belastingdienst  – Het is weer tijd voor de belastingaangifte inkomstenbelasting. Heb je een eigen horecaonderneming en ben je ondernemer voor de inkomstenbelasting? Dan kun je misschien minder belasting betalen door gebruik te maken van een aantal aftrekposten. Zo mag je € 6.310 van je winst afhalen als je meer dan 1.225 uur aan je bedrijf werkte. En ben je startende ondernemer? Dan heb je...

Lees bericht


Aantal faillissementen in september fors hoger

Analyse – Het aantal faillissementen is sinds oktober 2020 niet meer zo hoog geweest. Dat zegt de kamer van Koophandel naar aanleiding van het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over september 2022. Het aantal faillissementen van economisch actieve ondernemingen is in september een stuk hoger dan het maandgemiddelde vanaf januari 2021. Dat gemiddelde ligt op 132, terwijl in de afgelopen maand 176 ondernemingen failliet gingen, het hoogste aantal...

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid