‘Zzp maaltijdbezorger wordt populairder en ouder’


zzp maaltijdbezorger wordt steeds ouder volgens KVK / Foto bij: KVK

Analyse – Het aantal zzp maaltijdbezorgers neemt steeds verder toe. Telde Nederland op 1 januari 2017 nog 16 zzp maaltijdbezorgers, op 1 december dit jaar zijn dat er 1997.

Nederland kent steeds meer zzp maaltijdbezorgers. Vooral in de randstad groeit de populariteit en schrijven steeds meer zzp maaltijdbezorgers zich in, zo laat KVK (Kamer van Koophandel) weten. In de afgelopen 5 jaar is de populariteit alleen maar toegenomen.

Ouder

Veel maaltijdbezorgers zijn over het algemeen twintigers, maar er is trend gaande naar oudere maaltijdbezorgers. Volgens cijfers bij de KVK  neemt de gemiddelde leeftijd van de ingeschreven maaltijdbezorgers al een aantal jaar toe. Van 25,7 jaar op 1 jan 2018 naar 27,8 jaar in december 2021. Dat is ook te zien in de verhouding tussen de leeftijdsklassen: waar die begin 2018 nog 22% van de maaltijdbezorger een tiener, 55% twintiger en 16% dertiger was, is die nu veranderd in 8% tiener, 62% twintiger en 23% dertiger.

Randstad

De maaltijdbezorger is vooral populair in de Randstad. In de steden Amsterdam, Den Haag en Rotterdam zijn de bezorgers niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Die populariteit is goed te zien in de cijfers. Zo telde Amsterdam op 1 januari 2017 nog 2 zzp maaltijdbezorger, op 1 december 2021 zijn dat er 539. Deze trend zien we ook in Den Haag, van 2 zzp op 1 januari 2017 naar 320 op 1 december 2021. En in Rotterdam waren het er 0 op 1 januari 2017 naar 243 in december 2021.

Bron: KVK/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsKVK: Ondernemer berekent energieverhoging vaak niet door

Onderzoek - Ruim 4 op de 10 ondernemers geeft aan dat de impact van gestegen brandstofprijzen groot is. Bij gas en elektriciteit is dat circa 3 op de 10. Toch berekenen ondernemers die veel impact ondervinden de gestegen energiekosten vaak niet door aan hun klanten, laat onderzoek van KVK zien.

Lees bericht


KVK signaleert veel starters in levensmiddelengroothandel

Analyse – Het aantal starters groeit weer en het aantal faillissementen neemt af. Dat blijkt uit het KVK Trendrapport Bedrijfsleven over januari 2022. Vooral de groei van het aantal starters in de bouw (+15,7%) en de groothandel (+ 10%) valt op en meer specifiek de levensmiddelengroothandel.

Lees bericht


Schouten Europe bij top innovatieve MKB-foodbedrijven in Nederland

Verkiezing - Schouten Europe heeft een tweede plaats behaald in de prestigieuze KVK Innovatie Top 100. Het Brabantse familiebedrijf mag zich daarmee het meeste innovatieve MKB-foodbedrijf van Nederland noemen. Schouten ontwikkelt en produceert vlees- en visvervangers en behaalde de toppositie met haar plantaardige tonijn. De eerste plaats was voor Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim ontwikkelde.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid