Gelre ziekenhuizen vergroten gastvrijheid en gaan verspilling tegen

Zorg - Alle verpleegafdelingen van Gelre ziekenhuizen serveren sinds deze maand warme maaltijden met meer keuze voor de patiënt. Gelre ziekenhuizen wil met deze service de gastvrijheid vergroten, maar ook kosten besparen, door het verspillen van eten te verminderen. Patiënten van de ziekenhuizen ontvangen een menukaart waarop 16 verschillende gerechten staan waaruit zij kunnen kiezen. Deze menukaart is afgestemd op het dieet van de patiënt. Sommige patiënten...

Lees bericht

Bedrijfscateraar Prorest onderscheiden in sociaal ondernemen

Catering - Bedrijfscateraar Prorest Catering is in december als eerste cateraar onderscheiden met de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO). De Prestatieladder meet hoeveel een bedrijf bijdraagt aan werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Prorest is als eerste – en tot op heden enige – cateraar gecertificeerd met trede 3 van de PSO-ladder. Volgens het juryrapport draagt Prorest meer dan gemiddeld bij aan de werkgelegenheid van kwetsbare groepen, waarbij zowel directe als indirecte sociale...

Lees bericht

VITAM stapt in de olie en azijn

Productontwikkeling - VITAM heeft in samenwerking met Walter Abma een eigen olie en azijn productlijn ontwikkeld voor haar restaurants. “Meer smaak en ambacht, producten met een verhaal.” Kwaliteit is een belangrijke pijler van VITAM die het volgens eigen zeggen onder meer uitdraagt door het leveren van kwalitatief goede producten. “Door middel van nieuwe producten, samenwerkingen en concepten houden we ons assortiment continu in beweging. Met de nieuwe olie en azijn...

Lees bericht

Groep zorginstellingen realiseert 10 tot 40% reductie voedselverspilling

Zorg - Een groep van vijftien zorginstellingen in het Rijnmondgebied en Goeree-Overflakkee heeft met succes voedselverspilling aangepakt. In een paar maanden tijd wisten een aantal van deze zorgorganisaties 10% tot 40% minder weg te gooien. De resultaten werden gerealiseerd na een Masterclass-serie ‘Zorg met Smaak’, die begeleid werd door Diverzio en georganiseerd samen met DCMR Milieudienst Rijnmond. . De zorginstellingen zijn bezig met een plan om de verspilling verder te verminderen. Onderzoek en...

Lees bericht


Foodservice plust 1,2% in oktober

Martontwikkeling - Na de goede maand september, met een omzetplus van ruim 5%, werd ook in oktober 2014 meer uitgegeven aan eten en drinken in de horeca dan in 2013. De 4-wekelijkse foodservicemonitor geeft voor periode 11 in 2014 (6 oktober t/m 2 november) +2,5% voor de horeca, -0,7% voor bedrijfskantines en -2,8% voor zorginstellingen. Voor totaal Foodservice is dat +1,2%. Het weer en de algemene economische indicatoren waren dit jaar gunstiger dan vorig jaar in periode 11. In...

Lees bericht

Facilitairbedrijf Haaglanden bespaart 4 ton in productiekeuken

Zorg - Het Facilitair Bedrijf van Medisch Centrum Haaglanden heeft een besparing van €400.000 op jaarbasis gerealiseerd in de productiekeuken. De overstap van deels zelf koken naar volledige inkoop van koelverse maaltijden heeft hierin een belangrijke rol gespeeld. Voorheen werkte de keuken van het MCH met een zogeheten ontkoppeld systeem, waarbij 75% van de maaltijdcomponenten werd ingekocht en de overige 25% zelf werd gekookt. Sinds 14 maart levert Eetgemak uit Katwijk alle warme maaltijden...

Lees bericht

Honderdors beste manager zorgcatering

Verkiezing - Angelique Honderdors, hoofd hoteldienst bij Ziekenhuis Gelderse Vallei, heeft met het roomserviceconcept At Your Request van Sodexo de titel van ‘beste manager zorgcatering’ behaald. At Your Request was de afgelopen tijd in het nieuws omdat er stemmen in politiek Den Haag opgaan om het concept als voorbeeld te stellen voor andere ziekenhuizen. Het concept zou een besparing opleveren, minder afval met zich meebrengen en de patiënt is...

Lees bericht

Schoolklassen strijden om lekkerste vegetarische kerstrecept

Wedstrijd - Samsam en Topkokkies organiseren de Very Vega Christmas Challenge, een kookwedstrijd voor leerlingen in groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Scholen kunnen samen met hun leerlingen in november het lekkerste vegetarische kerstrecept opsturen. De twee klassen met het beste recept gaan met elkaar de strijd aan in een spannende kookbattle. De battle vindt plaats op 16 december in de net geopende Markthal in Rotterdam, waar televisiekok Alain Caron de kinderen...

Lees bericht


Intrakoop en VCN gaan samenwerken

Zorg - Intrakoop, een inkoopcoöperatie voor de zorg, heeft een intentieverklaring getekend met Verscentrum Nederland (VCN). Beide partijen gaan samenwerken aan de oplossingen op het gebied van eten en drinken in de sterk veranderende intramurale zorgmarkt. Intrakoop heeft circa 600 aangesloten zorgorganisaties en wil samen met VCN kijken welke oplossingen er mogelijk zijn om de kosten bij de leden te verlagen. Nieuwe retail- en convenienceoplossingen, zoal Zorgboodschap en Uw Kruidenier,...

Lees bericht

Chefkok Karpathios trapt op ministerie Meat Less Mondays af

Catering - Drie maanden lang wordt er op maandag minder vlees gegeten op de ministeries van Defensie, Infrastructuur en Milieu, Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Buitenlandse Zaken. Afgelopen maandag was de kick-off met chef Jonathan Karpathios. Karpathios bereidde een lunch met onder andere pompoensoep, een bonensalade en bietenparelgort met geitenkaas en rucola. Secretaris-generaal Siebe Riedstra van het ministerie van Infrastructuur en Milieu opende de lunch officieel: “Deze Meat Less Mondays...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid