Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht


Biodynamische landbouw bestaat honderd jaar

Jubileum – De biodynamische landbouw bestaat honderd jaar. Het honderdjarig bestaan van deze duurzame landbouwvorm wordt gevierd met een jaar vol activiteiten en een eeuwfeest op Warmonderhof, de plek waar al 77 jaar nieuwe biodynamische en biologische boeren worden opgeleid.

Lees bericht

De Fruitmotor ontsluit productinformatie met GS1 e-Label

Wijnen - Wijnproducenten zijn sinds 8 december 2023 verplicht om informatie over voedingswaarden en ingrediënten te delen met consumenten. Hiervoor heeft GS1 een e-Label beschikbaar: een digitaal etiket dat mensen kunnen openen door de bijbehorende QR-code van GS1 op de fles te scannen.

Lees bericht



Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht

S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht

Whole Foods Market gaat in VS kleinere winkels openen

Buitenland – Whole Foods Market opent nog dit jaar een nieuw, kleiner winkelformat. De nieuwe winkelformule is ontworpen om klanten in stedelijke buurten een snelle, gemakkelijke winkelervaring te bieden met de producten van Whole Food Market zo laat het bedrijf weten. Daarnaast moeten de kleinere locaties met de naam Whole Foods Market Daily Shop een bijdrage leveren aan een sneller expansie van de supermarktketen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid