CBS: Inflatie daalt naar 2,8% in februari door voeding
Analyse - Consumentengoederen en -diensten waren in februari 2,8 procent duurder dan in dezelfde maand een jaar eerder, meldt het CBS. In januari was de inflatie 3,2%.
Lees berichtMinder faillissementen in februari, maar horeca stijgt
Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.
Lees berichtStrandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw
Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.
Lees berichtBiodynamische landbouw bestaat honderd jaar
Jubileum – De biodynamische landbouw bestaat honderd jaar. Het honderdjarig bestaan van deze duurzame landbouwvorm wordt gevierd met een jaar vol activiteiten en een eeuwfeest op Warmonderhof, de plek waar al 77 jaar nieuwe biodynamische en biologische boeren worden opgeleid.
Lees berichtDe Fruitmotor ontsluit productinformatie met GS1 e-Label
Wijnen - Wijnproducenten zijn sinds 8 december 2023 verplicht om informatie over voedingswaarden en ingrediënten te delen met consumenten. Hiervoor heeft GS1 een e-Label beschikbaar: een digitaal etiket dat mensen kunnen openen door de bijbehorende QR-code van GS1 op de fles te scannen.
Lees berichtDertigste StationsHuiskamer van NS geopend in Deventer
Formulenieuws – NS opende onlangs de dertigste StationHuiskamer op perron 3 en 4 van station Deventer. De StationsHuiskamer is een plek waar reizigers op een aangename manier kunnen wachten met zicht op actuele reisinformatie.
Lees berichtJubileumeditie horecabeurs Goes succesvol verlopen
Vakbeurzen – Gezellig druk en een recordaantal deelnemers. Dat was de conclusie van twee dagen horecabeurs Goes. Tijdens de beurs veel bezoek uit de sectoren horeca, recreatie en toerisme.
Lees berichtCoöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment
Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.
Lees berichtS.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start
Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.
Lees berichtWhole Foods Market gaat in VS kleinere winkels openen
Buitenland – Whole Foods Market opent nog dit jaar een nieuw, kleiner winkelformat. De nieuwe winkelformule is ontworpen om klanten in stedelijke buurten een snelle, gemakkelijke winkelervaring te bieden met de producten van Whole Food Market zo laat het bedrijf weten. Daarnaast moeten de kleinere locaties met de naam Whole Foods Market Daily Shop een bijdrage leveren aan een sneller expansie van de supermarktketen.
Lees bericht