Veertien talenten van start bij Foodservice Academy
Opleiding – Vandaag is de Foodservice Talent Academy van start gegaan met de eerste lichting. Veertien ‘high potentials’ met minimaal twee jaar werkervaring hebben zich aangemeld. Foodservice talent Academy is een initiatief van Foodservic Network, een netwerkorganisatie voor de beslissers van toonaangevende bedrijven actief in de Nederlandse foodservicemarkt. Om talenten in de leeftijd tussen de 24 en 32 jaar te behouden voor de foodservicemarkt is een speciaal opleidingstraject ontwikkeld. Susan Koenders is de...
Lees berichtSuccesvol Keukenhof-seizoen voor Albron
Leisure – Albron heeft een goed seizoen achter de rug op de Keukenhof. Het park dat in de lentemaanden gedurende acht weken open is trok dit jaar 1.175.000 bezoekers. Een nieuw record en bovendien het tweede jaar op rij dat het park meer dan 1 miljoen bezoekers wist te trekken. Het hoge bezoekersaantal is het gevolg van de grote publiciteit rondom het thema Van Gogh en een stijgende aantrekkingskracht van Keukenhof bij Amerikanen,...
Lees berichtHMSHost en Van Zwanenburg verlengen contract
Industrie - HMSHost en Van Zwanenburg hebben een nieuw meerjarige samenwerking getekend voor de levering van onder andere porselein, glaswerk en kleinkeukenmaterialen voor alle locaties van HMSHost in Nederland. HMSHost exploiteert vele tientallen horecaconcepten op Schiphol. Patrick Brans, de nieuwe General Manager van HMSHost en Jeroen Krielen, Algemeen Directeur van Van Zwanenburg tekende daarvoor onlangs een overeenkomst. Bron: Van Zwanenburg
Lees berichtJarno Eggen slaagt voor de SVH Meesterkok
Geslaagd - Jarno Eggen, eigenaar en chef kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is geslaagd voor de Meesterproef SVH Meesterkok. Daarmee heeft hij de hoogste graad van vakbekwaamheid in de horeca behaald. De proef werd afgenomen door SVH Meesterkoks Dennis Kuipers (Restaurant Vinkeles in Amsterdam) en Marc van Gulick (Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag), in aanwezigheid van Hanneke Westland (Secretaris SVH Meestertitels). De keuken van Eggen werd door...
Lees berichtEerste clubdag Euro-Toques
Clubdag - Euro-Toques Nederland heeft onlangs de eerste clubdag georganiseerd. Collega restaurateurs uit de regio die nog geen lid zijn van de vereniging konden op deze dag komen kennismaken met de vereniging. De clubdagen worden de komende tijd gehouden bij restaurantleden door het hele land. Afgelopen maandag 11 mei was de eerste en deze werd gehouden bij Jan en Anita Cremers van Hoeve de Boogaard in Geijsteren. In de grote schuur...
Lees berichtJelle Conijn (Ciel Bleu) wint Slag op de Schelde
Wedstrijd – Jelle Conijn, sous-chef van restaurant Ciel Bleu in Amsterdam, heeft de kookwedstrijd Slag op de Schelde gewonnen. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar Takis Panagakis van restaurant Mazie in Den Haag. De Slag op de Schelde werd gehouden aan boord van het schip de Adriana. Tijdens een 6 uur durende vaart op het water van Nationaal Park de...
Lees berichtDetailhandel Nederland wil afrekenen met winkeldiefstal
Criminaliteit - Detailhandel Nederland heeft het initiatief genomen om de aanpak van winkeldiefstal te versterken. De kosten voor de regeling ‘Afrekenen met Winkeldieven’, waarmee de winkelier 181 euro kan vorderen op de winkeldief, worden teruggebracht van 40 euro naar 38 euro per claim. Dit maakt Detailhandel Nederland vandaag bekend. De aanleiding is het aantal winkeldiefstallen dat in 2014 nagenoeg gelijk bleef. “De misdaadcijfers van het CBS laten zien dat winkeldiefstal nog altijd een groot...
Lees berichtLive Sessie Voeding & Voetbal bij AFC Ajax
Bijeenkomst - Voeding speelt in het voetbal een steeds grotere rol in onder andere de voorbereiding, het leveren van inspanning, de wijze van herstel en de kans op blessures. Woensdag 20 mei organiseert het Nationale Sportinnovatie Platform, in samenwerking met AFC Ajax, daarom de Live Sessie Voeding & Voetbal in de Amsterdam Arena. Sportdiëtisten van voetbalclubs uit de Eredivisie, voedingsdeskundigen en producenten uit de voedingsmiddelenindustrie gaan in Amsterdam met elkaar in...
Lees berichtWonen, recreëren en werken bij nieuwe hotelketen
Hotellerie – 'Zoku Loft' opent een eerste vestiging in Amsterdam. De nieuwe Nederlandse hotelketen combineert wonen, recreëren en werken, ook voor langere perioden. Zoku Loft opent de eerste vestiging dit najaar in een verbouwd kantoorpand (Weesperstraat) in Amsterdam met 133 huiskamers en 24 uurs gemeenschappelijke ruimte van 500 vierkante meter. Het bed staat niet meer centraal, maar de tafel en keuken. Gasten kunnen hun eigen decor uitkiezen, zo meldt De Telegraaf. Het is...
Lees berichtProFri stuurt ministeries brandbrief over statiegeldregeling
Fastservice – ProFri stuurt aanstaande dinsdag een brandbrief aan staatsecretaris Mansveld van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en minister Kamp van Economische Zaken over de op handen zijnde nieuwe statiegeldregeling. De belangenvereniging voor professionele frituurders tekent samen met enkele formulehuizen bezwaar aan tegen de mogelijke invoering van een statiegeldregeling op kleine plastic flessen en blikjes fris en water. Volgens de belangenvereniging is een dergelijke regeling onuitvoerbaar en leidt het tot...
Lees bericht