Catermaat exploiteert eerste 2020-proof schoolkantine


Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen komen voor een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. De schoolkantine van de KSE in Etten-Leur wordt succesvol geëxploiteerd door Wilma de Reus in Zevenbergen, die aangesloten is bij coöperatie Catermaat uit Breda. Dat de kantine renderend is, is volgens schoolkantinespecialist Wilma de Reus uiterst belangrijk. “Want je kunt wel aanpassingen doen in het assortiment om te voldoen aan de regels, maar als er niet verkocht wordt aan de leerlingen, heb je alleen een fraaie vitrine” aldus De Reus. Het nieuwe format heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad, volgens De Reus, maar uiteindelijk is bij de controle gebleken dat het volledige assortiment voldoet. “We krijgen nu in januari als eerste 2020-proof schoolkantine de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt.” Richtlijnen Met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum kunnen scholen het kantine-aanbod gezonder maken en de kantine een gezondere uitstraling geven. Sinds 2016 gelden de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines, die in lijn zijn met de Richtlijnen Schijf van Vijf. Tot september 2020 geldt voor bepaalde productgroepen een overgangsperiode waarin meer producten meetellen als betere keuze. Het gaat om producten in de productgroepen: hartige snacks, zoete snacks, soep, dranken, belegde broodjes, broodbeleg en maaltijden. Na september 2020 komt deze overgangsperiode te vervallen. Bron: @FoodClicks Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen komen voor een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. De schoolkantine van de KSE in Etten-Leur wordt succesvol geëxploiteerd door Wilma de Reus in Zevenbergen, die aangesloten is bij coöperatie Catermaat uit Breda. Dat de kantine renderend is, is volgens schoolkantinespecialist Wilma de Reus uiterst belangrijk. “Want je kunt wel aanpassingen doen in het assortiment om te voldoen aan de regels, maar als er niet verkocht wordt aan de leerlingen, heb je alleen een fraaie vitrine” aldus De Reus. Het nieuwe format heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad, volgens De Reus, maar uiteindelijk is bij de controle gebleken dat het volledige assortiment voldoet. “We krijgen nu in januari als eerste 2020-proof schoolkantine de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt.” Richtlijnen Met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum kunnen scholen het kantine-aanbod gezonder maken en de kantine een gezondere uitstraling geven. Sinds 2016 gelden de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines, die in lijn zijn met de Richtlijnen Schijf van Vijf. Tot september 2020 geldt voor bepaalde productgroepen een overgangsperiode waarin meer producten meetellen als betere keuze. Het gaat om producten in de productgroepen: hartige snacks, zoete snacks, soep, dranken, belegde broodjes, broodbeleg en maaltijden. Na september 2020 komt deze overgangsperiode te vervallen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



#SAMENLUNCHEN campagne steunt cateraars

Catering - Omdat de catering binnen scholen weer opstart en ook kantoren weer medewerkers ontvangen, heeft een aantal bedrijven uit de levensmiddelensector het initiatief genomen tot een gerichte #SAMENLUNCHEN campagne. Met de campagne willen zij de cateringsector een hart onder riem steken en de cateringrestaurants weer vol krijgen.

Lees bericht




Markies opent sociaal grand café FAIR’S bij ROC van Twente

Catering - Onderwijscateraar Markies Catering en ROC van Twente openen morgen het nieuwe horecaconcept FAIR’s. Het grand café geeft invulling aan Social Return On Investment (SROI) en moet een plek zijn waar participatiemedewerkers re-integreren en waar studenten, docenten en gasten van buiten ROC samenkomen.

Lees bericht

Kapteijn: ‘Statiegeldregeling past bij duurzaamheidstrategie Vrumona’

Interview - De statiegeldregeling voor de kleine plasticflesjes en een aantal buitenhuislocaties gaat in per 1 juli aanstaande. Maar per 1 juni hebben consumenten al de mogelijkheid plastic flesjes in te leveren. Niet elke organisatie of ondernemer, die de verplichting heeft de flesje in te leveren, is er al klaar voor. En hoe zit dat bij de frisdrankproducten? Is een bedrijf als...

Lees bericht



© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid