Catermaat exploiteert eerste 2020-proof schoolkantine


Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen komen voor een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. De schoolkantine van de KSE in Etten-Leur wordt succesvol geëxploiteerd door Wilma de Reus in Zevenbergen, die aangesloten is bij coöperatie Catermaat uit Breda. Dat de kantine renderend is, is volgens schoolkantinespecialist Wilma de Reus uiterst belangrijk. “Want je kunt wel aanpassingen doen in het assortiment om te voldoen aan de regels, maar als er niet verkocht wordt aan de leerlingen, heb je alleen een fraaie vitrine” aldus De Reus. Het nieuwe format heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad, volgens De Reus, maar uiteindelijk is bij de controle gebleken dat het volledige assortiment voldoet. “We krijgen nu in januari als eerste 2020-proof schoolkantine de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt.” Richtlijnen Met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum kunnen scholen het kantine-aanbod gezonder maken en de kantine een gezondere uitstraling geven. Sinds 2016 gelden de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines, die in lijn zijn met de Richtlijnen Schijf van Vijf. Tot september 2020 geldt voor bepaalde productgroepen een overgangsperiode waarin meer producten meetellen als betere keuze. Het gaat om producten in de productgroepen: hartige snacks, zoete snacks, soep, dranken, belegde broodjes, broodbeleg en maaltijden. Na september 2020 komt deze overgangsperiode te vervallen. Bron: @FoodClicks Catering - De Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur (KSE) heeft de eerste gezonde schoolkantine die voldoet aan de verscherpte Schijf van Vijf-criteria. Deze regels gaan op 1 januari 2020 in en zijn vanaf 1 september 2020 verplicht voor alle scholen die in aanmerking willen komen voor een zilveren of gouden Schoolkantine Schaal. De schoolkantine van de KSE in Etten-Leur wordt succesvol geëxploiteerd door Wilma de Reus in Zevenbergen, die aangesloten is bij coöperatie Catermaat uit Breda. Dat de kantine renderend is, is volgens schoolkantinespecialist Wilma de Reus uiterst belangrijk. “Want je kunt wel aanpassingen doen in het assortiment om te voldoen aan de regels, maar als er niet verkocht wordt aan de leerlingen, heb je alleen een fraaie vitrine” aldus De Reus. Het nieuwe format heeft nog heel wat voeten in de aarde gehad, volgens De Reus, maar uiteindelijk is bij de controle gebleken dat het volledige assortiment voldoet. “We krijgen nu in januari als eerste 2020-proof schoolkantine de Gouden Schoolkantine Schaal uitgereikt.” Richtlijnen Met de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum kunnen scholen het kantine-aanbod gezonder maken en de kantine een gezondere uitstraling geven. Sinds 2016 gelden de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines, die in lijn zijn met de Richtlijnen Schijf van Vijf. Tot september 2020 geldt voor bepaalde productgroepen een overgangsperiode waarin meer producten meetellen als betere keuze. Het gaat om producten in de productgroepen: hartige snacks, zoete snacks, soep, dranken, belegde broodjes, broodbeleg en maaltijden. Na september 2020 komt deze overgangsperiode te vervallen. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Markies en Summa College zetten stappen in verduurzaming schoolkantines

Schoolcatering – Een duurzaam en gezond voedselaanbod, intensief hergebruik van overgebleven producten en het doneren van reststromen aan stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit zijn enkele opvallende ingrediënten van de samenwerking van het Summa College en Markies Catering bij de exploitatie van schoolkantines, die in september ingaat.

Lees bericht


Vitam opent ‘dark kitchen’ Chef by Vitam

Catering – Vitam opent een ‘dark kitchen’ in Amstelveen, genaamd Chef by Vitam. Hiermee speelt de facilitaire horecadienstverlener in op de veranderende wensen van medewerkers van de Rijksoverheid die hybride werken. Gerechten worden in een centrale keuken voorbereid, die vervolgens worden afgemaakt op de betreffende locatie worden afgemaakt. Hierdoor is het voor Vitam mogelijk om een breder assortiment aan te bieden,...

Lees bericht


Hutten winnaar in ‘categorie catering’ in MT500

Verkiezing - In de categorie Catering, schoonmaak, beveiliging en diverse zakelijke dienstverlening van de MT500 staat Hutten dit jaar op de eerste plek. Overall is het horeca- en cateringbedrijf terug te vinden op de elfde plaats. ‘Een fantastisch bericht voor onze organisatie en de branche’, aldus algemeen directeur Drees Peter van den Bosch van Hutten.

Lees bericht

Compass neemt familiebedrijf Maison van den Boer over

Overname – Internationaal cateringbedrijf  Compass Group meldt donderdag dat het een overeenkomst heeft voor overname van Koninklijke van den Boer Groep. Maison van den Boer is een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Compass Group versterkt hiermee haar positie als één van de grootste cateraars in Nederland.

Lees bericht



© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid