Colruyt introduceert Spar For You gericht op B2B-klanten


De Belgische Colruyt Group introduceert ‘Spar For You’, een nieuwe foodserviceconcept gericht op de B2B-klanten van de retailgroep

Buitenland – De Belgische Colruyt Group introduceert ‘Spar For You’, een nieuw foodserviceconcept gericht op de B2B-klanten van de retailgroep. Het gaat om een 24/7 cateringconcept dat volgens de retailorganisatie past bij de tegenwoordige manier van consumeren binnen een bedrijf met uitdagingen, zoals flexibel werken, werken in shiften en de ‘on-the-go’ consumptie.

Spar For You werkt met een oplossing op maat voor de zakelijke consument met een drietal oplossingen zoals het plaatsen van een foodcorner, minimarket of slimme koelkasten. De eerste uitgebreide Spar For You installatie werd recent geïnstalleerd bij UCB. Het Belgisch en internationaal biofarmabedrijf heeft de drie verschillende Spar For You opstellingen staan op zijn campus in Eigenbrakel. Op termijn heeft Colruyt plannen om de concepten ook neer te zetten op meer publieke plaatsen.

Het initiatief kent enige gelijkenis met de Nederlandse initiatieven van AH to Go met Selecta en het Pura Go-shopconcept van AdCGroep binnen bedrijven. Ook zij bieden onbemande catering aan en hebben inmiddels meer dan hondrd locaties ingericht. Met het initiatief van Colruyt lijkt nu ook de Belgische markt stappen te willen zetten in onbemande catering.

Nieuwe vormen

“Werkgevers zijn de afgelopen twee jaar op zoek naar allerlei manieren om nog meer kostenefficiënt aan de slag te gaan omwille van de wereldwijde pandemie en economische crisis. Daarvoor nemen ze allerlei aspecten van hun organisatie onder de loep, waaronder ook de bedrijfscatering”, aldus Colruyt in een toelichting. “Met bijna 1 op 2 Belgische werknemers die niet langer iedere dag op kantoor zitten, heeft de klassieke bedrijfscatering – waar de verse lunch op vaste uren geserveerd wordt - in heel wat gevallen een update nodig,” zo laat het retailbedrijf weten. “Werknemers willen hun maaltijden kunnen consumeren op momenten dat het voor hen uitkomt: tot wel 35% geeft bijvoorbeeld aan dat ze hun lunch op flexibele tijdstippen willen nemen”.

Gebruiksvriendelijk

Vanuit deze optiek introduceert Colruyt Group nu Spar For You, waarbij Spar staat voor verse producten en de liefde voor lekker eten. De Spar For You foodservices zijn gebruiksvriendelijk, contactloos en 24/7 beschikbaar voor de eindgebruiker. Op deze manier speelt Spar For You in op de on-the-go levensstijl, waarbij voeding en drank niet alleen ter plaatse genuttigd worden maar ook onderweg, thuis of op het werk. Johan Vermeire, directeur B2B Food retail bij Colruyt Group, vindt dat door zich op een innovatieve manier aan te passen aan het vernieuwde consumptiepatroon er echt een verschil gemaakt wordt: “Met Spar For You biedt Colruyt Group een direct antwoord op de wijzigende behoeften van bedrijven, hun medewerkers en algemener ook de on-the-go consument. We hebben hiervoor bij Colruyt Group een unieke combinatie van interne retail- en foodservice-expertise, alsook van technologie. We geloven dat het samenbrengen van een brede expertise vanuit de groep in meerdere segmenten kan leiden tot waardecreatie voor onze klanten. ​ Met Spar Colruyt Group, onze B2B-foodservice Solucious en onze innovatiehub Smart Technics zetten hier samen een sterk project neer.” De bedoeling is dat Spar For You steeds meer een multifunctionele service wordt.

Bron: Colruyt Group/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FHC Formulebeheer viert landelijke meewerkdag

Formulenieuws - FHC Formulebeheer, de franchisegever van de cafetariaformules Family, Foodmaster en het scholencateringconcept VITAL, heeft haar landelijke meewerkdag gehouden. Vanuit het hoofdkantoor, van inkoop tot marketing, hebben alle medewerkers van FHC Formulebeheer zich een dag lang ingezet bij diverse vestigingen door heel het land.

Lees bericht

{if '1' == '1'}


{if '2' == '1'}


{if '3' == '1'}

Mirjam Karmiggelt (GS1) wil foodservicesector aan tafel hebben

Achtergrond - Twee op drie Nederlandse MKB-bedrijven zijn onbekend met richtlijn om vanaf 2024 te rapporteren over duurzaamheid, meldde ABNAMRO onlangs. Het gaat bij deze rapportage over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die met ingang van 1 januari 2024 voor zowel grote als beursgenoteerde middelgrote bedrijven verplicht is. Ook voor foodservicebedrijven. De overheid wil met de rapportage het zogenaamde â€...

Lees bericht


CIRFOOD kiest voor Mediterraan dieet als kompas

Catering – CIRFOOD heeft een veel belovende periode achter de rug. Zo wist het cateringbedrijf vorig jaar Ecovadis Platinum te behalen en dit jaar Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Daarnaast zette het van oorsprong Italiaanse bedrijf duidelijke stappen in het verder verduurzamen en gezonder maken van het aanbod aan eten en drinken. Niet voor niets laat de coöperatie...

Lees bericht

Colruyt onderdeel Solucious neemt Belgische Valfrais over

Overname - Solucious, de foodservicespecialist van Colruyt Group, heeft het familiebedrijf Valfrais, gevestigd in Bastenaken, overgenomen. Volgens beide partijen vullen het assortiment, het klantenbestand en het werkgebied elkaar goed aan. Met overname van 100% van de aandelen zet Solucious in op verdere groei in foodservice.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid