Domino’s test pizzabezorging met drone op Zandvoortse strand


Pizzabezorging – Pizzaketen Domino’s heeft vandaag de eerste pizzabezorging per drone uitgevoerd in Nederland op het strand in Zandvoort. Domino’s biedt al een tijdje de mogelijkheid om pizza te bezorgen op niet-standaard plekken onder de noemer ‘Order Anywhere’, maar nog niet eerder per drone.

Domino’s ziet het bezorgen van pizza’s steeds meer toenemen. Het aantal bezorgbestellingen groeide de afgelopen maanden naar boven de 80%. Ook ziet de pizzaketen een stijgende populariteit om op alternatieve plekken te eten. Thuis is weliswaar de meest populaire plek, maar het park en het strand groeit als locatie. Domino’s biedt al een tijdje de mogelijkheid om pizza te bezorgen op niet-standaard plekken onder de noemer 'Order Anywhere'. Door middel van GPS kan de maaltijdbezorger precies zien waar hij of zij moet zijn om de pizza te overhandigen aan de klant.

Afgelegen plekken

Meestal gebeurt de bezorging per e-bike of scooter, maar eerder testte Domino’s ook bezorging per drone. Zo ook vandaag in Zandvoort. “We testen met drones als toekomstige oplossing om op moeilijke of meer afgelegen plekken te komen zoals op het water. De vraag van consumenten om te bezorgen op alternatieve plekken zien we in een rap tempo groeien. Met Order Anywhere is de pizza op veel plekken te bezorgen. Maar met een fiets op het strand is toch lastig. Vandaar de test met een drone”, aldus Marianne Kemps, woordvoerder van Domino’s Nederland. Wanneer er daadwerkelijk met drones bezorgd kan worden, hangt af van wetgeving.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Domino’s pizza ook vanuit de muur in Bobbejaanland

Leisure - Bezoekers van Bobbejaanland kunnen voortaan hun favoriete Domino’s Pizza uit de muur halen bij het pretpark. ADM Automaten heeft daar automaat geplaatst, die hetzelfde werkt als de standaard automaten, maar wel is aangepast aan het formaat van de pizza.

Lees bericht


Pizza frikandel speciaal op het menu Domino’s

Formulenieuws – Domio’s Pizza heeft sinds deze week de ‘Frikan’Dutchman’ oftewel de pizza met frikandel speciaal, op de kaart gezet alle vestigingen in Nederland in België. De pizza is gemaakt met de bekende Domino’s ingrediënten en vervolgens belegd met stukjes frikandel, ui en een swirl van mayonaise en curry.

Lees bericht


Domino’s Pizza groeit fors in bezorging en aantal locaties

Formulenieuws - Een omzetgroei van 5,1% tot €749,1 miljoen en 78 nieuwe winkels het afgelopen jaar er bij in Europa, waarvan 32 in de Benelux, 21 in Frankrijk en 13 in Duitsland. Domino’s Pizza Enterprises, de moedermaatschappij van Domino’s Pizza Nederland kon over het afgelopen jaar mooie cijfers tonen.

Lees bericht


Andre ten Wolde benoemd tot CEO Domino’s Europe

Benoeming - Domino’s benoemt bij halfjaarcijfers voormalig CEO Nederland en België Andre ten Wolde tot CEO Europa. Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland, realiseerde in Europa een omzetgroei van +9,4% tot 382,8 miljoen euro. Daarnaast opende Domino’s in Europa 37 winkels.

Lees bericht
© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid