Doppio Espresso, Chocolate Company en Barista Café gaan samen


Barista Café in Groningen

Consolidatie - Franchisegevers van de koffie- en lunchformules Doppio Espresso (25 vestigingen), Chocolate Company (19 vestigingen) en Barista Café (23 vestigingen) gaan samen verder onder de naam Caféco. De zaken behouden in de nieuwe organisatie hun eigen naam en uitstraling.

De reden voor het samengaan is vooral ingegeven door het creëren van een efficiëntere organisatie , met meer capaciteit en expertise. Het doel is dat er een betere groei voor de formules behaald kunnen worden.

Eerste prioriteit van de nieuwe organisatie Caféco is het verbeteren van de dienstverlening aan franchisenemers en vestigingsmanagers. Joure is de thuisbasis van Caféco. Het nieuwe team wordt grotendeels ingevuld door huidige medewerkers van de drie formules waardoor kennis en ervaring behoudenblijft. Er vallen geen gedwongen ontslagen.

Samenwerking

Al voor de coronacrisis had Peter van Eijl, oprichter en eigenaar van Doppio Espresso, een visie van meer samenwerking in de markt van daghorecaformules. Juist omdat de formules aan de voorkant verschillend zijn, maar aan de achterkant min of meer hetzelfde werken. De samenwerking is een bijzondere ontwikkeling in de gefragmenteerde markt en wordt ook niet gezien als eindstation; het nieuwe Caféco ziet kansen voor meer toekomstige samenwerkingen.

Nu het fundament van een franchiseformulehuis wordt neergezet, verwacht het management verdere consolidatie en versnelling van de organische groei in binnen- en buitenland.

Alexander de Ronde Bresser neemt zijn ervaring als directeur bij Chocolate Company mee naar Caféco. De Ronde Bresser: “Deze stap is voor alle betrokkenen echt een win-win situatie. Het zijn drie mooie merken die ieder een eigen karakter en positie in de markt hebben opgebouwd, daar gaan we op voortbouwen.”

Bron: Caféco/@FoodClicks

Chocolate Company in Groningen
Koffieformule Doppio in Groningen

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

NFV Franchise Trofee 2024 voor fastserviceketen Verhage

Verkiezing - Verhage is de winnaar van de NFV Franchise Trofee 2024, de jaarprijs van de Nederlandse Franchise Vereniging. Verhage liet twee andere genomineerde franchiseformules achter zich. Dat waren de Groningse koffieformule Doppio Espresso en AMI, een keten van kapsalons.

Lees bericht
© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid