Duitsland opent eerste onbemande afhaalbakkerij


Artist impressie van de het bakkerijconcept van Lila Backer in Duitsland

Buitenland - In Neubrandenburg in Duitsland is een volledig autonome bakkerijlocatie geopend. Naar verluidt zou de Lila Bäcker de eerste onbemande afhaalbakkerij zijn bij onze oosterburen. De winkel is vooralsnog een testlocatie.

De bakkerijlocatie is neergezet door Viola Kaluza, ceo van Unser Heimatbäcker Holding, een keten van meerdere bakkerijwinkels in Duitsland. Samen met Julius Faubel, COO van softwarebedrijf BakerSoft openden zij de vestiging. De winkel kent een tweetal automaten waar bakkerijproducten zijn te bestellen en af te halen; brood en gebak. “Afhaalwinkels zoals deze zullen hooguit het aanbod in onze meer dan 230 vestigingen aanvullen, maar zeker niet vervangen,“ aldus Kaluza in een toelichting. Hoe lang de test gaat duren is niet bekend.

Bron: Lila Bäcker/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees berichtBakkerij ‘t Kraayennest Top Bakker van het jaar 2023

Verkiezing - Bakkerij ‘t Kraayennest uit Nijmegen is verkozen tot Top Bakker van het jaar 2023. Dit werd woensdag bekend gemaakt op het Bakkersfestijn. Elk jaar reikt Top Bakkers de wisseltrofee uit aan de bakker die het beste scoort op twaalf verschillende onderdelen. Bakkerij ‘t Kraayennest heeft de hoogste score behaald en mag zich een jaar lang Top Bakker van het...

Lees bericht

Bakker Bart Ede opent met vernieuwend format

Formulenieuws – Anderhalf jaar na een grootscheepse verbouwing, heeft Bakker Bart-ondernemer Ronald van Kolthoorn zijn filiaal aan de Grotestraat  in Ede opnieuw verbouwd en aangepast. Belangrijke reden voor de verbouwing was het plaatsen van een extra keukenblok en het bijplaatsen van meer orderkiosken voor een snellere doorstroming in de bakkerij. Dinsdag opende de verbouwde winkel.

Lees bericht


Bakery Café Kottier wordt Trumpi Time XL

Lunchroom – Trumpi Time, de lunchroomformule van voormalig tankstationhouder Trumpi in Breda, krijgt een derde locatie. De locatie komt op de plaats waar Bakery Café Kottier is gevestigd. Vanwege de oppervlakte van de locatie gaat het een Trumpi Time XL worden.

Lees bericht

Warme bakkers bakken zich arm

Bakkerij – De bakkers in Nederland maken zich grote zorgen over de stijgende energieprijzen en de inkoopprijzen van hun grondstoffen. De kostenstijgingen zijn van een zodanig niveau, dat forse prijsverhogingen nodig zijn, maar deze niet meer volledig zijn door te berekenen aan de klanten, zo laten veel bakkerijbedrijven weten. En het probleem doet zich niet alleen voor bij de warme bakkers....

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid